Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenze uživatele Esgalnor k tomuto seriálu (17)

Na Sonnie si nepřijdete (2019) (S01E01) 

Drsná, sexy a neskutečně našlapaná patnáctiminutová jízda, která snad režisérům otevře dveře k lukrativním pracovním nabídkám. Animace strhující, tempo brutální. Jen ten arénový souboj, byť výborně zpracovaný, je poněkud předvídatelný - neuškodilo by dát trochu přednost charakterům a hlavní dějové linii. Přesto ale klobouk dolů, že zde bylo dříve či později řečeno všechno podstatné a člověk se nemá šanci nudit. Jako úvod série šlo těžko vybrat lépe. ()

Tři roboti (2019) (S01E02) 

Těžko to mohlo být tematicky předchozímu dílu ještě vzdálenější. Zábavný kraťas se třemi ukecanými roboty na výletě se spoustou výborných hlášek, kde příběh spíš jen tvoří kulisu pro hlavní postavy a poctivě napsané dialogy. V post-apokalyptickém žánru svěží vítr, kdy epizodu kazí snad jen potřeba ji nějak ukončit. ()

Svědectví (2019) (S01E03) 

Slabší zápletku s dneska docela okoukanou pointou kompenzuje vynikající animace a strhující atmosféra, kterou si epizodka drží po celých těch deset minut. Vizuálně je to fakt pecka a navrch to je ještě chvíli hodně hot. ()

Obleky (2019) (S01E04) 

Kvalitou ústup stranou, střídání horších a lepších dílů se tak nějak dá čekat. Příběh má sice pár fajn okamžiků, ale celkově moc nenadchne. Animace slabší, zápletka ne moc zajímavá, stejně jako postavy. Přitom "svět" měl potenciál, u závěrečného záběru mě až zamrzelo, že se s nápadem samotným nepracovalo lépe. ()

Požírač duší (2019) (S01E05) 

Příjemně old-schoolová animace, na kterou je ale našroubovaný poněkud laciný a nepřekvapivý příběh s marnou snahou šokovat. Některé hlášky jsou ale fajn. ()

Když převzal moc jogurt (2019) (S01E06) 

Extrémně krátká historka se zábavným námětem, krásnou animací a povedeným voice overem, která navrch nabízí nenápadné odkazy na dnešní svět. Ať žije jogurt. ()

Za souhvězdím orla (2019) (S01E07) 

Temná, ponurá a zaručeně nejlepší epizoda, strhující naprosto ve všech ohledech. Excelentní realistická animace? Ano. Dobře zvolená hudba s písničkou, kterou nedostanete z hlavy? Ano. Zajímavé postavy s kvalitními dialogy? Taky. Výborný příběh s pointou, která vám vezme vítr z plachet? Jo, to všechno tu je. Geniální jízda od začátku do senzačního konce. A čím víc si k tomu zpětně najdete, o to chytřejší se vám to bude zdát. Klobouk dolů. ()

Dobrý lov (2019) (S01E08) 

Příběhy z asijské kultury s animací připomínající japonské anime dvakrát nemusím, o to víc mě osmá epizoda překvapila. Smutný a osudový příběh ze světa steampunku, z nějž čiší emoce v každé sekundě. Vynikající. ()

Skládka (2019) (S01E09) 

Zaručeně nejslabší přídavek do série, k němuž mám jen jednu otázku. Proč? ()

Měňavci (2019) (S01E10) 

Našlapaná vojenská akční jednohubka s vlkodlaky, kterou kazí jen nehodící se předramatizovaný závěr, který s divákem ale neudělá vůbec nic - na vytvoření vztahu k postavám se jim to na krátké stopáži nevěnuje dostatečně. ()

Pomocná ruka (2019) (S01E11) 

Gore se mnou obvykle nic nedělá, ale tady se mi fakt dělalo zle a musel jsem si zakrejvat oči. Za takhle drsnou scénu palec nahoru. Hvězdička dolů snad jen za fyzikální nesmysly, ale zápletce to slouží výborně a těch pár minut je krásně napínavej survival. ()

Noc ryb (2019) (S01E12) 

Lehce upgradovaná paranormální verze starořecké pověsti o Ikarovi s boží animací i hudbou, která i přes smutné téma zanechá kromě spousty otázek i poměrně hřejivý pocit. ()

Šťastná 13 (2019) (S01E13) 

Solidní animace a fajn bitevní sekvence, což je tak vše, co tahle epizoda může nabídnout. Vytvoření citového pouta k lodi je jinak zkratkovité a ve finále nevěrohodné a nefunkční, postavy ploché, bez hloubky a nakonec to je celé vlastně bez výraznějšího příběhu. ()

Zimova modř (2019) (S01E14) 

Příjemně plynoucí epizoda s jasným filozofickým podtextem a výborným voiceoverem, na které mi nesedla snad jen animace a fakt, že to klidně mohlo mít o pár minut víc, aby to ve mně skutečně rezonovalo. ()

Mrtvý úhel (2019) (S01E15) 

Zábavná nadupaná jednohubka s pěknou animací, akcí, která nenudí a solidními hláškami. Slabší kousek, ale je to příjemně svižné a rychle uteče. ()

Doba ledová (2019) (S01E16) 

Jasně fungující humor to vytahuje na čtyři hvězdy. Jinak mě hrozně zmátlo, že tam hrajou živí herci, první půlku epizody jsem zkoumal obličej Mary Elizabeth Winstead ve snaze najít nějakou chybu ve vyrenderované animaci. Nápad moc originální není, ale je to zábavná oddechovka. Slabé 4/5. ()

Alternativní historie (2019) (S01E17) 

Zajímavá premisa s naprosto nevyužitým potenciálem a ve finále to je každou minutou debilnější. Jedna hvězda za snahu zesměšnit supervážné vyznavače alternativní historie, druhá za fajn nápad. Jinak ne moc vtipné a dost slabé. ()

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama