Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové rozporuplné pocity z toho mám... a spíš v negativním slova smyslu. Je tu hromada víceméně průměrných až podprůměrných povídek, ale v té mdlé záplavě se naštěstí daly najít dva skvělé díly (Zimova modř (což je JEDINÁ povídka se skutečným přesahem, ne jen jednoduchou, stokrát řečenou myšlenkou), Noc ryb) a pak pár takových ucházejících a aspoň trochu zajímavých (Požírač duší, Za souhvězdím orla a když přivřu oči, tak i Tři roboti - a když obě oči zavřu, zatnu zuby a budu tvrdit, že to končí jinak než to končí a že to kvůli tomu není jen moderní agitka, tak i Dobrý lov). Zbytek nestojí moc za řeč, snad jen kromě dvou příšerných dílů (Měňavci a Mrtvý úhel). Pokračovat v tomhle seriálu asi ale nebudu. Sice ty jednotlivé segmenty mají dost příjemnou stopáž a tenhle seriálový koncept mám rád, ale většina dílů mě prostě neoslovila a to mě zrovna neláká na další sérii. Jednou ji možná dám, ale teďka asi ne. Podrobněji k jednotlivým segmentům v komentářích k nim. Slabé 3* ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u všech povídkových filmů, i zde se vyskytují silnější a slabší kousky. Filmy jsem brala jako celek, aneb sebelepší animace nezachrání film bez nápadu a naopak dobrý příběh snese i horší animaci. Nejvíc se mi líbila Zima Blue a blbinky Alternate histories, Three robots nebo When the yogurt took over. Zajímavé byli i Sonnie Edge, Beyond the aquila rift, Shape-shifters, Lucky 13, Ice Age a Secret War. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá a hodně netradiční věc, která tady nejspíš nemá obdoby. Délka akorát tak k obědu, každý příběh jiný - někdy lepší, někdy horší, někdy zase absolutní pecka (Sonnies Edge, Secret War, Shape Shifters...). Vizuálně je to fantastické, artový styl, někdy steampunk, někdy animace a někdy zase kreslení. Jednotlivé díly by se daly určitě separovat na lepší a horší, ale jako celek je to kvalitní nadprůměr, který potěší široké spektrum diváků (filozofování, akce, hlášky, napětí, fantasy, scifi...) a svým zpracováním se zaryje do paměti. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty kráso, tak u týhle nespoutaný glorifikace kreativity jde horko těžko nemít z toho úžasu otevřenou chlebárnu.... Animovaná povídková antologie 'Love, Death & Robots' je totiž velice jedinečná a neuvěřitelně originální audiovizuální mozaika, která experimentálně kombinuje nesčetně mnoho neslučitelných žánrů a animačních stylů v jeden kompaktní umělecký celek, který se může pyšnit scenáristicky rozmanitými a famózně vypointovanými příběhy s mnohdy filozoficko-existenciálním přesahem. Určitá nekonzistentnost je sice na místě, ale tak či onak jde ve výsledném resumé o jeden z nejsofistikovanějších a umělecky nejrozmanitějších autorských počinů poslední dekády, který ve svém žánru nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Fakt nekecám, doposud nikdy jsem neviděl tak inovativní a progresivní projekt, který by se mi tak perfektně trefil do vkusu. Moje bližší poznatky a názory naleznete u jednotlivých epizod. Smekám..... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobný koncept mohu jen kvitovat. Málo známí nebo začínající autoři a CGI studia představí svá díla co největšímu možnému publiku. Snímečky, které by ve víru internetu snadno zapadly, mají možnost oslovit to teď nepředstavitelný počet potencionálních diváků. Podobný projekt bych uvítal i pro krátkometrážní hrané filmy. iShorts je super, ale moc Netflixu je jinde. Jinak Season 1 - 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Lucky 13 je typ Sikorski UH-80S vyrobená v září 2077 ve Valencii v Kalifornii. (NiWi)
  • Když robot v bazéně připevňuje kachličky, tak jsou některé popraskané. V dalším střihu jsou ale všechny v pořádku. (Duoscop)

Reklama

Reklama