Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u všech povídkových filmů, i zde se vyskytují silnější a slabší kousky. Filmy jsem brala jako celek, aneb sebelepší animace nezachrání film bez nápadu a naopak dobrý příběh snese i horší animaci. Nejvíc se mi líbila Zima Blue a blbinky Alternate histories, Three robots nebo When the yogurt took over. Zajímavé byli i Sonnie Edge, Beyond the aquila rift, Shape-shifters, Lucky 13, Ice Age a Secret War. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukazuje tento unikátny antologický projekt Tima Millera najlepšie ako sa dá. Seroš zatiaľ v podstate splnil moje očakávania, ale aj to dobré má svoje muchy. Epizódy sú často nesúrodé a kolísavá kvalita jednotlivých dielov je až hmatateľná. Niektoré epizódy, kvôli svojej dĺžke nedosiahli plného potenciálu a takto by som mohol nadávať ešte pol hodiny, ale robiť to nebudem, pretože na svoju extrémnu krátku stopaž sa seriál predvádza najlepšie ako dokáže. Sú to skôr také koštovky ako nejaké ozajstné epizódy, ale to snáď doladí druhá sezóna, na ktorú sa veľmi teším. Seriál si pre seba zobral možno až priveľké sústo, ktoré ale dokázal správne využiť. Výborné pre fanúšikov cyberpunku, moderného filmového experimentovania, drsnejšej i dospelej tematiky a hlavne pre ľudí s uponáhľaným tempom. Čo viac čakať od nesúrodých CGI kraťasov?...Známka: B+ ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty kráso, tak u týhle nespoutaný glorifikace kreativity jde horko těžko nemít z toho úžasu otevřenou chlebárnu.... Animovaná povídková antologie 'Love, Death & Robots' je totiž velice jedinečná a neuvěřitelně originální audiovizuální mozaika, která experimentálně kombinuje nesčetně mnoho neslučitelných žánrů a animačních stylů v jeden kompaktní umělecký celek, který se může pyšnit scenáristicky rozmanitými a famózně vypointovanými příběhy s mnohdy filozoficko-existenciálním přesahem. Určitá nekonzistentnost je sice na místě, ale tak či onak jde ve výsledném resumé o jeden z nejsofistikovanějších a umělecky nejrozmanitějších autorských počinů poslední dekády, který ve svém žánru nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Fakt nekecám, doposud nikdy jsem neviděl tak inovativní a progresivní projekt, který by se mi tak perfektně trefil do vkusu. Moje bližší poznatky a názory naleznete u jednotlivých epizod. Smekám..... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o veľmi podarený projekt. Vždy som mal pri takýchto seriáloch obavy. Pretože rôzni tvorcovia rovná sa rôzne prevedenia, ale musím povedať, že v tomto prípade je to pomerne kvalitná skupina príbehov. Rôzne štýly animácie, množstvo pekných myšlienok a fantastických nápadov. Od steampunku, cez tie filozofické alebo satirické. Viac akčné alebo podivné. Je tu všetko. Niektoré kraťasy si viem predstaviť v celovečernom prevedení a strašne dúfam, že príde rovnako našlapaná druhá séria. Pre mňa spokojnosť. 1. séria - 80% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V případě LD&R je třeba brát jednotlivé epizody zvlášť. Ta různorodost je příliš veliká. A stejně jako každému sedne něco jiného, není šance hodnotit všech 18 epizod stejně. Někdo bude slintat nad Jogurtem a Zimou, někdo nad luxusní animací (asi polovina všeho) a někdmu bude asi stačit jen bobr svědkyně... u mě hodně napovídala kvalitě délka. Přece jen když téma pokulhává, víc než 10 minut (včetně titulků) nevyvaříš. Takže tady bez nádsázky platí, že na délce opravdu záleži. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Kostra vojáka držícího útočnou pušku, ze které čouhá květina, je odkaz na slavnou fotografii „Flower Power“ z roku 1967. (NiWi)
  • Ve skutečnosti se pod krycím názvem Secret War skrývaly tajné operace USA během občanské války v Laosu. (NiWi)

Reklama

Reklama