Reklama

Reklama

#FollowMe

(festivalový název)
  • Nizozemsko #FollowMe (více)
všechny plakáty
Trailer
Nizozemsko, 2018, 50 min

Obsahy(1)

Instagram je jako výkladní skříň, kde lidé propagují sami sebe. „Všechno, co vidíte, je tato okouzlující stránka. Nevidíte ale, co se děje za oponou,“ vysvětluje Mike ze společnosti Dovetale, která analyzuje sociální média. Zatímco uživatelé nadšeně rozdávají lajky selfíčkům, na pozadí probíhá čilý obchod s uživatelskými účty. Vzniká obrovské množství falešných profilů a internetoví roboti vyrábějí nové followery pro ty, kteří si chtějí připadat úspěšnější. Je vůbec možné něčemu na Instagramu věřit? (Jeden svět)

(více)

Recenze (6)

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Instagram reality. Každý věděl, že se tohle děje, ale nikdo netušil, že tolik. Rovnou se přiznejme, kdo po zhlédnutí uvažoval o zrušení svého insta účtu, ale nakonec se na to vykašlal. Každýho ty lidi s fejkovýma followers serou, každej je nasranej, když vidí jejich fotky z Filipín, z hotelu, který jim někdo zaplatil, zatímco on studuje vysokou, nebo chodí do práce a nemůže si ani dovolit odjet do Chorvatska. Těžko s tím ale někdo něco udělá. Klobouk dolů za realistické zpracování aktuálního a stále se rozšiřujícího problému. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Výborně zachycená podstata zkoumaného problému s dostatečným přesahem směrem k celospolečenským problémům. Aneb štěstí si za peníze nekoupíš, ale followery ano. (Jeden svět Benešov - 30. 3. 2019) ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je, že to člověk tak nějak tuší, ale druhá věc je vidět a slyšet to takto natvrdo. Celý svět sociálních sítí je jeden velký podvod. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin výchovy k občanství nebo informatiky. Žáci při něm mohou získat nový pohled na sociální síť Instagram. ()

Reklama

Reklama