Reklama

Reklama

The Norm Show

(seriál)
USA, (1999–2001), 19 h 48 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Ken Lamkin

Hrají:

Norm MacDonald, Laurie Metcalf, Ian Gomez, Max Wright, Artie Lange, Kate Walsh, Faith Ford, Suzanne Whang, Ezra Buzzington, Ian Buchanan, Terry Kiser, Bob Saget (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(54)

Obsahy(1)

THE NORM SHOW je americký televizní sitcom stanice ABC. Příběh je zaměřen na život Norma Hendersona (Norm Macdonald), bývalého hráče z NHL, který dostal zákaz hraní za hazard a daňové úniky. Aby unikl žaláři je nucen pracovat jako sociální pracovník po dobu pěti let. (gruvacek)

Recenze (11)

tron 

všechny recenze uživatele

"Štandardný" sitkom, ktorého ústredný hrdina ma vôbec nebavil (vlastne mi pripadal odporný), čo je troška problém, keď uvážime, že je v 99% záberoch. S tuctovými zápletkami, nesviežimi dialógmi a upachtenými hláškami sa dole vodou zviezol aj zvyšok hereckého obsadenia - Maxa Wrighta určite poznáte ako Willyho z Alfa, Faith Ford behala po pľaci Murphy Brownovej, Laurie Metcalf stvárnila lesbickú sestru Jackie v skvelom sitkome Roseanne. Skvelý kasting, ale v praxi vôbec nefunguje, bohužiaľ. Snáď len pes je fajn. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Absolútne podpisujem konštatovanie oli.G a dodávam, že aj keď je Norm priemerný komik (dokazuje to aj nudná Minúta so Stanom Hooperom) v tomto sitkome sa našiel a predviedol vynikajúci výkon. Technická poznámka: prvá séria sa v originále volala THE NORM SHOW, tie ďalšie iba lakonicky NORM. A viete kto hrá toho šéfa ? Max Wright alias Willie Tanner z ALFa. (21.12.2004) Tiež budem oponovať tronovi. Slovenský dabing je geniálny a FRANTIŠEK VÝROSTKO je ako NORM skvelý. (7.9.2007) ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Jeden z najvtipnejšich sitkomov vôbec. Norm ma všetko a všetkych na haku a to je presne to, čo ten serial robi zabavnym. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že ten seriál celou dobu jen naznačuje, čím mohl být, kdyby ABC nechala Normovi volnou ruku. První série je fantastická. Všechny Normovy trademarky jsou na svým místě (člověk se sice bojí, že neuslyší "crackwhore", ale naštěstí přijde i to). Hlavní hrdina, kterej má všechno u řiti, je přesně to, co Normovi sedí a asi i to jediný, co je schopnej zahrát. Aby se jeho neherectví vyvážilo, jsou zde skvělí Laurie Metcalf, Ian Gomez a především Max Wright, který nastoupí v půlce první sezóny a každou scénu až do konce seriálu si ukradne pro sebe. Je potřeba zmínit i Wiener Doga, kterej drhne břichem o zem, doslova. Druhá série pokračuje spoustou silných epizod (Norm vs Death, Norm vs The Boxer, Norm vs Fear a další) a především se ustanoví naprosto absurdní cold openingy (vysvětlování ratingů tím nejblbějším způsobem, Pokémon, Richard Pryor ve své poslední roli). Ty ale bohužel s postupem času vymizí a z Norma se začne stávat normální sitkom, což je asi to nejhorší, co ho mohlo potkat. Třetí série je brutální sešup dolů, kdy přístup "mám všechno u řiti" potkal nejspíš i scenáristy, takže se dočkáme naprosto nesmyslných zápletek typu Danny a Shelley spolu (WTF), Taylor, která se najednou zamiluje do Norma (WTFx2) a přiblblých stunt castingů (Dr. Phil, Mills Lane (WTFx3) a další). Největší důkaz toho, jak byla ta show už televizi ukradená, je vložená epizoda Norm vs Cuba, natočená pro druhou sérii a hozená před konec třetí, takže v kontextu všeho vůbec nedává smysl. Především se ale úplně změnil Normův charakter, kdy se z toho sebestřednýho hajzlíka snažili udělat sympatickou postavu, která už jen legračně šikanuje Denbyho. Velká škoda, že to takhle dopadlo, protože ta podvratnost prvních dvou sezón byla v čudu. Člověk se ale ve výsledku nemůže divit, že to po třech sezónách zařízli. Normův humor je pro primetime pořád moc na hraně - i když tady se mu snažili hrany obrousit, jak jen to šlo - a dělat si srandu z lidí, kteří jsou různě podivní, asi taky není cesta ke slávě. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesúhlasiť s tronom. Pre mňa je najväčšie plus práve slovenský dabing, ktorý bol neuveriteľne autentický čo sa nestáva vždy. Dovolím si povedať, že slovenský dabing sa hodí len na komédie, sit-comy a rozprávky. Norm je správny flegmatik s pohotovými ksichtami a výstižnými reakciami. Výborne ho dopĺňaju aj okukaní herci ako Laurie Metcalf a Max Wright. Jeden z mála seriálov, ktorý sa dal pozerať viac ako 30 dielov ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Tento štýl humoru nemusí sedieť všetkým, ale ak niekomu zapasuje, NORM sa stane nesmrteľným!!! Pre mňa najlepší sitcom aký kedy uzrel svetlo sveta. ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

Po Frasierovi môj najobľúbenejší sitcom, ktorý skončil predčasne, resp. na vrchole? Absurdné vtipné situácie, dokonale naivné hranie Norma, jeho tlstý brat Artie, jazvečík Klobása, terč Normových žartíkov pán Denby... Druhá a tretia séria nezabudnuteľné (mám ešte na VHS so skvelým SK dabingom), rovnako ako hlášky (,,Život ma naučil, že nemám pchať vidličku do zapnutého videa... použijem nožík", ,,Pirátska spoločnosť sa stáva synonymom zlej kvality", ,,Otec ma netýral. Iba ma pravidelne bil", ,,Načo mi je lampa na čítanie v obývačke? Tam nie je záchod", ,,Neber si ženu, ktorú nepoznáš aspoň dva menštruačné cykly", ,,Peniaze mi nedajú šťastie! Ale za šťastie si kúpiš hovno", ,,Stará mama mi povedala, že sódu z gauča môžem vyčistiť červeným vínom. Asi to doplietla", ,,Predstierajme, že sa nič nestalo. Ako keď stará mama otehotnela s chlapcom od susedov" . 10/10 ()

supEnoc 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat sitcom - absurdní situační komedie s vyvýšením jenom jedné kvality - humoru. Žádné budování vztahů a sračičky kolem, kvůli čemuž tenhle žánr generally upadá, prostě jen pure comedy. Rozhodně to však neni "štandardný" sitcom, kde jsou povětšinou priority budování vztahů a snaha vytvořit stotožnitelné postavy. Štandardný sitcom jsou boring as fuck Friends, tohle bych kvalitou přirovnal k Mash a nebo Bilkovi. A nechápu, jak někdo může říct, že Norm je průměrný komik a tady předvedl vynikající výkon, tomu se můžu jenom smát. Norm je totální anti-herec a byl zde totálně carried ostatními herci, kteří mají nějaký herecký talent. Ne že by to samozřejmě ubralo na kvalitě, protože to zde funguje, nicméně Norm je dle mého názoru v první řadě pure komik a ve stand-upu je pravděpodobně nejlepší žijící komik momentálně. ()

Reklama

Reklama