Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (104)

Krok za krokem (1991) 

Chvílemi hodně velká sranda, ovšem výchovný ráz závěrečných minut dokáže odradit i ty nejotrlejší. Mám pro tento sitcom slabost, koneckonců byl zřejmě první tohoto druhu na našich obrazovkách. Ujetost amerického humoru, umělý smích, pěkně barevné prostředí, to všechno bylo pro oči toho, jenž do té doby zíral na výplody naší socialistické produkce, velmi atraktivní (už jenom ta úvodní znělka s prostřihy z lunaparku), ale jakmile přišel na obrazovky Ženatý se závazky, šlo hodnocení tohoto díla rapidně dolů, jelikož rozdíl ve vtipnosti se rázem jevil naprosto propastným. Na druhou stranu, každé z těchto děl je třeba vnímat rozdílnýma očima, takže zase tak moc dolů nepadáme. A pokud mám vyzdvihnout ty, kteří mají na popularitě této série největší zásluhu, tak jsou to dabéři - Jana Páleníčková a Pavel Zedníček. "Francouzské bavlněné slipy. Ale Caroll, na tom štítku není ani jedno slovo, které by nasvědčovalo tomu, že je to pro chlapa!!" S dalšími sériemi šla ale kvalita a vtipnost razantně dolů. ()

Domácí řád (1991) (S01E03) 

První díl, který jsem kdy viděl. Hláškující Dana, Frank trpící pod diktaturou domácího řádu, Mark, který v tom umí chodit... Linie s Al byla poněkud přehnaná (jako všechny výchovné závěry v celém seriálu), ale určitě není divu, že jsem se po tomto povedeném díle stal před dávnými lety pravidelným divákem. ()

Sbližování (1991) (S01E06) 

Pro Lamberty nebude snadné vyhrát, když hrají s hendikepem :-) ()

Táboření (1991) (S01E09) 

Při čem jiném než při táboření se poznají rozdíly mezi rodinami Lambertovými a Fostrovými? Přesto jeden z těch méně vtipných dílů. ()

Záznamník (1991) (S01E10) 

Nedorozumění se záznamníkem mohlo mít tragické následky, takže nakonec i Karen musela uznat, že vzkaz pro Franka je téměř stejně důležitý jako ten pro ni. ()

Den před kamerou (1991) (S01E11) 

Není nad to, když se k sobě děti konečně chovají hezky. V této kategorii perlí zejména Al. ()

Mark v nesnázích (1992) (S01E16) 

Mark musí dělat úkoly pro "spolužáka". A jelikož agresor je prohnaný a zákeřný, nebude lehké se z toho vyvlíknout. ()

Modelka (1992) (S02E07) 

Konečně jsme se dozvěděli, jaká je ten modeling dřina. A vy jste pořád těm modelkám, co naříkají v rozhovorech, nevěřili :-) ()

Domácí ochranka (1992) (S02E08) 

To jsou ty díly, kdy člověku leze to výchovné poselství opravdu krkem. Dcera udělá něco, co se nevlastnímu tátovi nezdá, a jako na potvoru, táta měl zase pravdu, dcera je potrestána za to, že se nepodřídila, a vše v závěru výchovně zhodnoceno. ale zase uznávám, že vtip také nechyběl. ()

Volba předsedy (1992) (S02E09) odpad!

Zatímco se Dana zabývá ve své kandidatuře zabývá tak důležitými věcmi, jako vegetariánská jídla v kantýně, feminismus, třídění odpadu a další pokrokovou agendou, JT do toho vlétne s tématy, která studenty opravdu zajímají, a tak se logicky stane vítězem studentských voleb. Tento díl nám tedy dává odpověď na to, proč v naší pokrokové společnosti naše pokroková média vynechávají důležitou agendu a zabývají se stejnými pitomostmi jako Dana. Ale kdyby se přecejenom stalo, že by chtěl někdo volit někoho, kdo se nezabývá hovadinami místo důležitých věcí, pro toho má seriál důležité poselství. On to ten JT stejně nezvládne a ještě bude prstíčkem hrabat, aby agendu převzala Dana (nebo Hillary nebo Angela nebo jiné…) ()

Cody má problém (1992) (S02E10) 

Glorifikace panictví, která jistě potěší každého, komu se v popubertálním období moc nedařilo. V bistru se z toho Cody vyzuje docela vtipně, v obýváku nás pak Lambertovic rodina v tomto oboru patřičně dovzdělá. ()

Jak ušetřit (1992) (S02E11) 

Poněkud patetické... ()

Kamarád z mládí (1992) (S02E12) 

Neberte vychytralého sedmnáctiletého teenagera s předplaceným časopisem Playboy do striptýzového baru, jinak by mohla jeho křehká duše přijít k újmě a jeho táta (váš nejlepší přítel z mládí) vás po letech zavrhnout... ()

Oslava narozenin (1993) (S02E14) 

Dle svých zkušeností se seriálem jsem čekal, že Danina snaha se taky jednou trochu odvázat bude mít ve výchovném kázání Carol mnohem dalekosáhlejší následky. ()

V tropickém ráji I. (1993) (S02E18) 

Na Frankův recept na odpočívání si na dovolené vždycky vzpomenu. ()

Jak jednat s dámou (1993) (S02E20) 

Ten JT má smůlu, konečně užene nějakou průserářskou dračici a ona poté, co užene jeho, už chce být za dámičku jako ty ostatní :-) ()

Půlnoční horor (1993) (S02E22) 

Mysteriózní díl, který si překvapivě do role mstitelky vybral fintivou dobračku Karen. ()

Těžká volba (1993) (S02E24) 

Tento díl jsem si oblíbil ze dvou důvodů. Zaprvé se z něj každý konečně dozví, že nic jako pánská taška na peníze neexistuje, a zadruhé mě bavilo přemýšlet, jaký koeficient společenského statusu jsem měl na střední škole asi já. Tipuji tak něco pod dvacet. ()

Vlastní byt (1993) (S03E02) 

SPOJLER "Něco je s telefonem, máma mi už týden nezavolala. Cože? Jak to myslíte, že se jí nedivíte?" ()

Nedělní ráno (1993) (S03E03) odpad!

Správný výchovný seriál nám přece musí ukázat faráře, co kouká na fotbal a je celkem fajn. Načež tedy všichni začneme chodit do kostela a poslouchat, jak nám preláti říkají, co máme dělat. ()

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama