Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se slušně bavila, podruhé už mi to tak skvělé nepřišlo. Má to své silné stránky, ale i slabé (někdy až debilní) a to tak asi půl na půl. Většina dílu trpí tím, že celkem slušně rozjetou legraci na konci zkazí neuvěřitelně pitomé (ač mnohdy pravdivé) morální ponaučení. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jako menší jsem tento sitcom sledoval právě na ČT1 v podvečerních hodinách. Pamatuji se, jak si Dana pořád utahovala z Codyho, a ten se tomu smál. Byla to čirá oddychová zábava nejen pro děti, ale i dospělé. Faktem však je, že pokud bych se na tento seriál díval dnes, už by asi tak vysoké hodnocení nedostal. Morální ponaučení zde bylo občas až příliš propagováno, ale s rodinkou byla docela srandu. (7/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdo si ještě pamatuje nedělní podvečery na ČT1 strávené s tímhle seriálem o poněkud početné a víceméně nesourodé rodince Lambertových-Fosterových, určitě mi potvrdí, že je to skvělá zábava nejen pro děti. Vím o čem mluvím, protože jsem vyrůstal "spolu" s hlavními hrdiny a stírací hlášky, obzvlášť ze strany mojí oblíbenkyně Dany (která opravdu s věkem zrála jako víno, co do vtipu i do krásy) jsem si naplno užil až teď, při opakování. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Schéma jednotlivých dílů je rychle odhaleno, o tom žádná, mám ale pocit, že pokud tohle přejdete (a jde to s přehledem) a hlavně nehledáte v téhle naprosto nenáročné a bláznivé zábavě nic, co tam není, pobavíte se už jen kvůli bezvadně zahraným postavám (od Codyho, přes Danu a dál...) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, který když jsem byl malý jsem sledoval strašně rád a stále dokola. Rodinka je to vcelku zajímavá a celkem i veliká a tak je jasný, že o hádky neni nouze. Sice jsem si nezvykl na všechny členy rodiny, ale jasný je, že táta Frank je nejcharismatičtější osobnost v jejich rodince, a na něm se seriál celkově upíná. Bohůžel v dalších sériích je seriál pouhé omýlení toho samého a už je to celkem nuda. (73%) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Z rodinných seriálov asi to naj čo vzniklo. Pohotový, trefný humor, dobre napísané a typovo dobre vybrané postavy. Skvelá oddychovka. /85%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zdařilý rodinný sitcom, u kterého bylo nutné "vydýchávat" závěrečná morální rodinná ponaučení. Prvních pár sezón bylo bravurních, ovšem po odchodu Kouďáka šel celý seriál rychle ke dnu a ani jeho pozdější návrat již nepomohl k návratu na původní úroveň. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rád bych vystavěl pomník Daně Foster, naprosto jasně nejlepší postavě seriálu. Chvilky, kdy měla navrch (a že jich nebylo málo) jsem si vysloveně vychutnával, a ty, kde měli navrch ostatní (a že jich nebylo málo) vysloveně trpěl... Že ale uměla stírat zatraceně dobře. Kdyby jen zůstalo u těch jejích vítězství... Víc místa pak měla mít i Karen, protože party věnované její pitomosti byly jedny z nejvtipnějších. Proč to jen vždycky končilo tím, že i tahle naivní holka má srdce ze zlata?.. Na obou děvčatech je vidět celý problém seriálu. Mohlo to být pět, kdyby tam nebylo to kdyby. Takhle je to tak na 3 a půl... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Bickley-Warren Productions, Lorimar Television, Miller/Boyett Productions, Warner Bros. Television // ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Miláčik. Máme šesť detí. Nemáme súkromie." Akonáhle nastal v Krok za krokom moment morálneho ponaučenia (väčšinou päť minút pred záverečnými titulkami), bolo mi trápne aj za ľudí, ktorí sedeli pred televízorom spolu so mnou. Ale tých dvadsať minút predtým bola sitkomová jazda! Geniálne postavy, kde si každý našiel svojho favorita, či už "štěknu" Danu alebo večne nadržaného Franka, ktorému stačilo vidieť punčový rez a už chcel Carol zatiahnuť do spálne za znechuteného, pobúreného pohľadu ich detí. Iste, ako roky utekali, prišli problémy. Deti starli, zápletky sa čiastočne recyklovali, morálne poučky začali byť naozaj riadne kruté, starý dobrý Cody odišiel (a bol čudne nahradený kurióznym Bronsonom Pinchotom z konkurenčných Perfektných príbuzných) a jedno z detí dokonca bez vysvetlenia zmizlo (!). Napriek zakopnutiam mohutné 4*. Pre mňa vysoká škola sitkomu spolu s Priateľmi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich sitcomu. Coudy nema chybu. Jediny co me na tomhle stve, je to ponauceni na konci kazdyho dilu. Proto nedavam maximalni hodnoceni. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad uděluju opravdu výjimečně, ale v tomto případě nemůžu jinak. Krok za krokem je v mých očích schematická propaganda nejhrubšího zrna, maskovaná make-upem zubící se laskavosti. Matka, okázale zvládající kariéru i rodinu, neškodně troubovitý tatík, nezvedené dětičky, které vždycky provedou něco opravdu strašlivého (třeba si dovolí mít vlastní názor nebo se pokusí vymanit z bachařského dohledu rodičů), aby se za to mohly deset minut omlouvat a po tomto exemplárním pokání si se svými trapiči padnout do náruče. Nakonec se zdvihne kostnatý prstík, pronese se patetické ponaučení a nějaká ta bodrá replika na závěr... Nechutné. V každé epizodě je zaklíčováno podprahové sdělení: "Američané! Nevybočujte nám z řady! Nestarejte se o nic než o sebe, vláda řídí vaše životy za vás. Žijte průměrným životem pěšáků, do ničeho se nikdy nepleťte a budete v bezpečí. Když se budete často odvolávat na Boha a sem tam dáte pár starých hadrů na charitu, budete z obliga. A hlavně, hlavně si pamatujte, že kdo není jako vy, je špatný a je třeba ho převychovat." Krok za krokem je obludný zarudlý vřed, hnisající na tváři sitcomu. 0% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Člověku, kterému při slovech "americký rodinný sitcom" naskakuje vyrážka, mohu Krok za krokem upřímně doporučit jako protilék. Soužití milujících se rodičů a nenávidějících se nevlastních sourozenců přináší vtipné okamžiky samo o sobě, natož když je umocněno šarmem Patricka "Bobbyho" Duffa a houfem nesourodých elementů v podobě nádherně kousavé Dany, živé reklamy na kosmetiku Karen, malého vědátora Marka, načasovanou hormonální nálož J.T. a neopakovatelného bratránka Codyho. Jen ty závěrečné moralitky kdyby nebyly... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, co by mě bavilo? - Vím, ale děti jsou vzhůru." Když se dva mají rádi, tak jim to nemohou překazit jeho děti, její děti a ani jejich děti. Nebo mohou? Jasně, že mohou. Vždyť každé z dětí je jedinečný originál a pokud to někomu nestačí, tak je tady bratranec Cody se svým tupým úsměvem, IQ obecního idiota a schopnostmi Brouka Pytlíka, s nimiž hravě překoná jakoukoli překážku, aniž by zaznamenal, že před ním nějaká stála. Díky Kouďákovi jsem s Lambertovic rodinkou zabil spoustu volného času a po jeho odchodu jsem udělal pápá rychleji, než bych si stačil všimnout, k jak velkému sešupu zábavy s jeho odchodem došlo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdičku ubírám za omyl s názvem "Blesk" a taky za místy až příliš do očí bijící moralitky (jako ten stokrát opakovaný výlet do Disneylandu mě už vážně lezl krkem), ale jinak se jedná o výrazný nadprůměrné americké sitcomové produkce. A možná i díky Frankovi bych se i kouknul na jeden díl Dallasu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji nad kvalitou tohoto seriálu, ale občas si přeji aby ty rodiče nebyli tak přísní. Neustálé okřikování až z toho bolí hlava. No, není to nic chytrého, ale člověk se docela pobaví. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Některé díly se mi docela líbily, ale rozhodně bych našel lepší sitcom. Hlavně ke konci už to nestálo za nic. Jinak mám ale na tenhle seriál docela dobré vzpomínky. Mělo to takovou pohodovou atmosféru. V podstatě není, co chtít víc. ()

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama