Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hollywoodská herečka Suzanne Valeová se po předávkování drogami dostane do nemocnice. Doktor Frankenthal jí zachrání život a herečka je umístěna na rehabilitační kliniku, kde ji navštíví její matka Doris, která je také známou herečkou. Když je Suzanne propuštěna a promluví se svým agentem, dozvídá se, že podmínkou její další práce je souhlas s tím, aby zůstala v péči své matky. Rozladěná Suzanne souhlasí. Dostane roli v laciném kriminálním filmu, ale před natáčením se musí podrobit testu na drogy. Z různých stran slyší námitky vůči svému hereckému výkonu. Na klidu jí nepřidá ani soužití s Doris. Obě ženy se často hádají a Suzanne matku obviní z toho, že ji navykla na drogy a sama je navíc alkoholička. Suzanne se pohádá se svým přítelem, producentem Falknerem, kvůli jeho záletům a rozejde se s ním. Doris má autonehodu, při níž je lehce zraněna. Tato událost matku s dcerou opět sblíží. Suzanne se cítí líp a má znovu chuť do práce. Dostává nabídku na novou roli od režiséra Lowella. Znovu se setkává s doktorem Frankenthalem a se zjevným potěšením přijímá jeho dvoření. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mike Nichols /Hlava 22, Kdo se boji Virginie Woolfove/ natocil len priemernu komediu, ktora ma priemerny humor a moznosti na zasmiatie sa su tiez len take ... priemerne. Merly Streep /Kramer vs. Kramer, Lovec Jelenu/ sice vie hrat, a Shirley Maclaine /Byt 1960/ sa snazila, ale snimka je to skor priemerna nez vyslovene dobra. US styl humoru je raz europskemu divakovi blizsie, raz sa zase vzdiali, ucast Gene Hackmana /Prime Cut/ som nepochopil. 60 % ()

Tristesse 

všechny recenze uživatele

Miluju Meryl Streep a miluju knihu Postcards from the Edge. Ale jako film to úplně nefunguje. Knížka je chytrá a sarkasticky humorná, film však vyznívá dějově poněkud nevěrohodně a tak trochu násilně. Nakonec Mike Nichols sice natočil vynikající Absolventa, ale také nevýrazné a tuze sentimentální dílko Myslete na Henryho. A tohle je tak někde mezi... ()

Reklama

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Aj keď Meryl Streep a Shirley MacLaine hrajú skvele, mám pocit, že tam sa celý zážitok z filmu končí. Lebo hoci tu bolo niekoľko napätých a emotívnych momentov, čakal som viac vygradovania, ako to už v takýchto drámach býva (a nie je to na škodu, samozrejme). K tomu vedľajšie postavy, ktoré dejom len tak prešumia a dosť málo priestoru na zobrazenie toho, čím si hlavná postava prechádza po dlhodobej závislosti. 61% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla kniha. Herečka Carrie Fisher se v roce 1987 vypsala ze svých traumat a frustrací. Nedařilo se jí navázat na megaúspěch Hvězdných válek a vyrovnat se své slavné matce, muzikálové a komediální hvězdě Debbie Reynolds. Prošla krátkou drogovou anabází a soužití s matkou, z jejíhož stínu toužila vystoupit, se mělo stát důležitou součástí terapie... Postavy se jmenují jinak, ale souvislostí s touto reálnou story je i ve filmu tolik, že bez znalosti pozadí téměř nemá smysl se na něj dívat. Tak jako tak nedopadl moc dobře. Mám velmi rád Meryl Streep, ale... Ve čtyřiceti letech hraje asi o patnáct let mladší postavu, se vší naivitou a hledáním místa v životě, které k jejímu věku patří - a já jí to nevěřím. Vidím Meryl, která už prošla Sophiinou volbou, vzpomínala na Afriku, byla odsouzena za údajnou vraždu svého dítěte ve Výkřiku ve tmě a pouhé dva roky ji dělily od filmu Smrt jí sluší, kde právě takové nestárnoucí diblíky filmového plátna dokonale zesměšnila. Nedokážu to brát vážně. Shirley MacLaine, hrající svou častou konkurentku Debbii Reynolds (která se o roli "sebe sama" také ucházela) je další podivnost. Nemůžu se zbavit dojmu, že Shirley Reynoldsovou v dobré polovině filmu ani tak nehraje, jako paroduje. Ostatní zdánlivě atraktivní obsazení nestojí za řeč, jde o ten případ, kdy mají slavní herci vdechnout život jalově napsaným bezvýrazným postavám. Carrie Fisher se nakonec opravdu našla v psaní a později byl dokonce podle jejího scénáře natočen film Tři staré grácie, kde se sešly její matka, její zdejší představitelka a nevlastní matka Elizabeth Taylor. Obávám se, že kromě bývalé herečky, jejích přátel a příbuzných nemá Pohlednice z Hollywoodu komu co dát. Pěkně drahá terapie. 40% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se jednou vydala po stopách Meryl Streep.. Mike Nichols má řadu výborných filmů, ale "Pohlednice z Hollywoodu" k nim bohužel nepatří.. Námět je velmi zajímavý a rozhodně měl větší potenciál, než na lehce zapomenutelný průměrný film.. Meryl Streep společně po boku se Shirley MacLaine hrají obě výtečně, nicméně se jejich talent ztrácí v mělkém a utahaném scénáři a zcela nudnou režií.. Jednohubka na televizní obrazovky.. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Scénař napsala herečka Carrie Fisher jako osobní zpověd o svých problémech s drogami a vztahu se slavnou matkou, hollywodskou hvězdou Debbie Reynolds. [Zdroj: Cinema] (kenny.h)
  • Roli Doris si původně chtěla zahrát matka scenáristky Carrie Fisher Nichols. (Terva)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama