Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Recenze (313)

burton 

všechny recenze uživatele

Aha! Woody nejprve vypadá, že po cestě někde umře na stáří, ale opak se stane pravdou. Jak já řikám: dělej, co máš rád. Kosťa je dobrej, povedená dvojka rangerů. Noa navíc, jak už jsem říkala, miluju tyhle pomalý filmy: téměř žádná akce a pak, když na ní dojde, je to rychlý a bezbolestný, přesný a překvapivý, žádný uširvoucí songy a nekonečná agónie honiček a třískání do břich a nosů, kdy zúčastnění neane to zabalit. Hlavní hrdinové jsou sehraní, moc toho mluvit nemusí, sem tam megavtipná hláška, nekonečná krajina bez ničeho, rozťatá prašnou silnicí a po ní se za zvuku skvělé melodie blíží auťák....světlehnědá hlína, šmolkový nebe....autentický, báječný. Můžu si oči ukoukat! Za mě štyry a třičtvrtě. PS: Kathy Bates nemám ráda, je hnusná všude, takže tady jí to vážně sedlo. Jinak klasika, policajti vylíčení ve všech svých idiotských barvách, šerifove tu korupcí nezasaženi. Rozhovor Kosti s Clydeovým tátou si nenechejte ujít, neabyste šli pro pivo, čůrat, nebo nedej Bože ještě něco jiného! Štrykovat taky nebudete! ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv jsou Harrelson a Costner herecká dvojice snů pro podobnou roli, přeci jen tento snímek nedokáží utáhnout bez pocitu zdlouhavosti. I přes nesporné herecké kvality a skvělou výpravu snímku chybí větší náboj a je to škoda. Nicméně je to sympatický počin. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Je to takový protipól k filmu Bonnie and Clyde z roku 1967 - dobou vzniku, protichůdným úhlem pohledu (Bonnie and Clyde se zaměřuje zcela na činnost Barrowovy bandy, The Highhwaymen zase na jejich pronásledovatele), ale bohužel také atraktivností zpracování. Oběma filmům nelze upřít hvězdné herecké obsazení a tomu i odpovídající výkony protagonistů. The Highwaymen však selhává v dynamice vypravování - je to zkrátka (až na asi 2 momenty za celých 132 minut) nuda. Chápu, o co se scénáristé asi chtěli pokusit, ale nemohu si pomoci, chybělo tomu především aspoň o trošku více Bonnie a Clyda ... 60% ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Starci na lovu - aneb - film pomalý stejně jako chůze jeho hlavních postav. Je to kompetentně natočený, slušně zahraný, pár hluchejch míst sice je, ale na to chč.je pes. Vzhledem k tomu, že v tom věku jsem cobydup, silný čtyry. P.S.: Netflix OPĚT válí, ať už se to Špílbergoj líbí nebo ne... ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde... legenda mýtu zbavená. Tak nám ji aspoň prezentuje Netflix v tomto filmu, který je víceméně rekonstrukcí honu na nejznámější zločince Ameriky z počátku 20. století. A tomu je přizpůsoben rovněž příběh a tempo vyprávění. Ač miluju v mnoha ohledech zidealizovanou verzi z roku 1967, kvituji i toto nové zpracování, které sice výrazně neoslní, rozhodně je však mnohem lepší než hrozná televizní minisérie natočená před pár lety. Tentokrát se na celou věc podíváme z druhé strany, z pohledů dvou bývalých stárnoucích Texas Rangerů, jež jsou slavné dvojici zabijáků na stopě. Kevin Costner i Woody Harrelson jsou ve svých rolích naprosto skvělí. A vlastně se mi líbí i obsazení šeredy a záprtka do rolí vražedného páru. Ona totiž ve skutečnosti Bonnie vážně nebyla žádná kočka jako mladičká Faye Dunaway a Clyde měl do nějakého Warrena Beattyho taky hodně daleko. Co dodat, film je to dobrý, jde vidět, že tvořený za televizní rozpočet, což se odráží hlavně ve výpravě. Bavil jsem se, byla to solidní gangsterka podaná z "druhého břehu"... ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Když vypustím asi dva hodně dlouhý dialogy, který mě nic nedaly a ve filmu klidně nemusely být, tak je to určitě lehkej nadprůměr v daným žánru. Film táhnou jednoznačně Costner a Harrelson, ale to bylo jasný, oba jsou to výborní herci, navíc oba můžu. 70%. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Ten film je takový nijaký. Nemůžete u něj říci, že byste nevěřícně kroutili hlavou, ale hlavní problém je ten, že vás film ničím nedostane, nenadchne, nevyvolává ve vás nějaké emoce a poměrně (především v první půlce) dost nudí. I když obsazení je skvělé a vlastně příběh by sám o sobě taky nebyl špatný, tak výsledek je nicneříkající průměr, na který se hned zapomene. Film se soustředí pouze na dva rangery, i když nějaké prostřihy, co dělá Bonnie a Clyde, abychom mohli poznat ty vrahy, které nechápavě milují celá města, tady ve filmu chybí. Trošku se to zvedne v poslední dvacetiminutovce, ale to je prostě pozdě. ()

DWR 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavý snímek, neuškodilo by více akce, emotivnější a akčnější hudbu (trochu jsem očekával styl Public Enemies, který mě bavil). Costnerovi a Harrelsonovi role sedli, ale čekal jsem prostě více, škoda, tato dvojka se jen tak nevidí. Také mě mrzí, že nedostali více prostoru Bonnie a Clyde, proč? Konec nuda ! ale není se čemu divit, tak to hold dopadlo. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Hezká výprava, hudba, kostýmy atd. jinak ale nevýrazné, a bez hloubky. Ani jako buddy movie to moc nefunguje, když tvůrci nedokázali využít dvě rozdílné postavy, a udělat tu "road movie" alespoň trochu zajímavější. Závěrečná přestřelka, ani nemastná ani neslaná, stejně průměrná jako zbytek filmu dodává odpovídající tečku. Jinak souhlas s POMO. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Velice slušně zahrané a zpracované, ale neskutečné dlouhé a tím i utahané. Většinu filmu se nic moc neděje a ač je nahánění pěkně vykreslené, stále jsem koukal na hodinky. 3,5* ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pred filmom som si o ňom nič moc nezisťoval a tak som bol celkom (príjemne) prekvapené, že dej sa točí okolo policajného honu na Bonnie a Clydea. Aj s touto barličkou je ale dej až nečakane fádny a nezaujímavý (honosne sa tomu vraví “komorný”), navyše s antiklimatickým rozuzlením. Dvaja starí psi na stope len jazdia sem a tam a nie sú schopní svoju korisť chytiť, aj keď tá sa ani veľmi nesnaží skrývať. Slávna dvojica gangsterov je v tomto podaní navyše maximálne odosobnená - človek vidí väčšinou len následky ich činov a kamera ich skoro vôbec nezaberie do tváre. Ani slušná atmosféra hospodárskej krízy 30-tych rokov to dejové vákuum ale nezachráni. 5+/10 ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem někde zaznamenal Costnera a má zde opravdu dobrou roli. Woody je nevýrazný, ale také mu role sedí. Přitažlivé je, že snímek popisuje druhou stranu řádění Bonnie a Clyda a okolnosti jejich dopadení. Možná by to mohlo být trochu kratší. Občas je to trochu upovídané, jen aby to vytvořilo auru kolem hlavních hrdinů, která se však příliš nepotvrzuje a tím spíš mi to přišlo zbytečné. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Na konci cesty je vždycky krev." Kvalitní dobová výprava ve westernovém duchu Amerického jihu. Kvalitně obsazeno dvojicí ostřílených hereckých harcovníků, kteří si dobře notují. Dějově je to dost vlažné a na gangsterku to nemá tempo ani výraznou akci. 6/10 ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Bonnie a Clydea, tohle je daleko víc o shledání dvou vysloužilých mužů zákona, co se vrací oprášit svoji zašlou slávu. Pozvolná, klidná ale nenudivá podívaná s adekvátní stopáží, dobrým scénářem co sice dějově nestrhne ale má povedenou výpravu a dva sympaťáky v čele, kterým fandíte stejně jako když si pustíte klasickou ale samozřejmě úplně jinak pojatou o více než padesát let starší gangsterku Bonnie a Clyde (1967) ()

Trias 

všechny recenze uživatele

Highwaymen chápu jako revizionistický film, který se snaží o to, aby Bonnie a Clyde konečně přestali být vnímáni jako hrdinové, kterými se stali nejenom diky dlouhodobě pozitivnímu obrazu u americké společnosti, ale také díky předchozím oslavným filmům. Tento snímek je naopak zjevnou oslavou lidí, kteří tyto zločince dopadli. Bonnie a Clyde tak prakticky za celý film nejsou vidět, případně jsou vidět pouze zdálky. Cíl je jasný - je zde snaha je dehumanizovat a vyzdvihnout jejich brutální kriminální činy. Nejsem si však jíst, zda se snaha neminula účinkem. V tomto duelu budou lidé spíše fandit mileneckému páru zločinců, který ujíždel několik let svým pronásledovatelům v nablýskaném Fordu a žil romanticky nebezpečným životem, než dvěma přestárlým policistům, kteří je pouze chtěli chytit/zastřelit. Zvláště když filmy Bonnie a Clydeovi sou tak dynamické, zatímco Highwaymen se zvláště ve druhé polovině navzdory kvalitní herecké dvojici a skvělé výpravě zbytečně vlečou. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Dvojice vysloužilých rangerů na cestě za polapením snad nejznámějšího páru v USA. The Highwaymen je vcelku slušný film (na poměry Netflixu), který se nebojí zobrazit příběh, který snad už všichni znají do posledního detailu. Tím ovšem neříkám, že téma je špatně, ba naopak mě velmi zaujalo. Jen se mi zdá, že je až příliš natáhlé na to, že vlastně pořádně vidíme Bonnie a Clyde až na úplném konci snímku. Chtělo je to možná víc zařadit do příběhu, když už se to točí kvůli nim. Jinak se jedná o hezký průměr. ()

Reklama

Reklama