Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My Clyda Barrowa a jeho milenku chytneme. Zapište si to a dvakrát podtrhněte." To je jasný, že je dostanete. Jen na ně nezapomeňte kromě policistů, šerifů a agentů nasadit taky duo nepříliš pohyblivejch kovbojů s koněma pod kapotou Forda. Mě tedy Hamer s Gaultem dost bavili. Hamer zejména při nákupu zbraní a Gault při sólu na záchodě. Jinak jsem zastáncem toho, že při kontaktu s vrahy se nejdřív střílí a pak teprve křičí: Manos arribas. V tom je náš trestní zákoník poněkud zaostalej. Když však vezme zákon do rukou kapitán Frank Hamer, tak jsem si jistej, že to bude v pořádku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídny prenasledovací western, akurát banditi a muži zákona presedlali do fordov a Divoký západ nahradil stredozápad zmietaný hospodárskou krízou. Výborná dobová atmosféra, výborné ústredné duo (najmä Woody) a síce nie strhujúco, ale poctivo rozpovedaný príbeh so záverom, ktorý vyznie ešte silnejšie ako v slávnom Pennovom filme. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zklamání? Určitě. A to má ten film na první pohled vše, co by měl správný trhák mít. Woodyho a Kevina, super příběh, poměrně kvalitní výpravu, jen to zpracování, to mě teda za srdce dneska vůbec nechytlo. Vůbec by mi nevadil příběh vyprávěný převážně z té policejní strany, spíše jsem rozčarován z toho, jak je tenhle snímek zbytečně moc dlouhý, nudný a sportovní terminologií místy dost vydřený. Jako zápas jasného favorita proti outsiderovi, který rozhodne skoro až v prodloužení. Ano, teď mám samozřejmě na mysli, závěrečnou zabíjačku, jinak hodnotím velmi, ale velmi průměrně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušné dobové reálie a veľa zaujímavých informácií zo života dvoch chlapíkov, ktorí zúčtovali s Bonne a Clyde. A k tomu herecký koncert dvoch hercov, ktorí sa v tomto žánri cítia ako ryba vo vode. To sú tie najsilnejšie karty, s ktorými snímok narába. Avšak na druhú stranu, no neviem... K. Costner sa mi na úlohu Franka Hamera zdal predsa len už dosť starý, to isté platí aj pre stvárnenie Gaulta. Príbeh síce zaujímavý a s postupnou gradáciou napätia, no aj tak sa nevyhol pár miestam, kde tempo upadlo a kde nastúpila mierna nuda. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly samopal Thompson, lehký kulomet BAR, puška Springfield 1903, pistole Colt 1911 a brokovnice Browning A5. (K98)
  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)

Reklama

Reklama