Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komisař David Licata (Vittorio Mezzogiorno) je postřelen. Hned po zotavení dostává úkol najít Tana Cariddyho (Remo Girone). S pomocí soudkyně Silvie Contiové (Patricia Millardet) chtějí dostat nové vedení mafie. Nový loutkář, šéf mafie, „řezník“ (Pierre Mondy) spolupracuje s turkem Parbem (Jiří Růžička), /jeho pravá ruka (Martin Dejdar) a služka (Helena Růžičková), spojka v Praze (Jan teplý st.)/. Vyšetřování nás dostává do Prahy a do koncentračního tábora v Heidelbergu, kde se komisař Licata setkává s bankéřem Štefanem Litvakem (Rudolf Hrušínský st.) a kde následně umírá. Soudkyně Contiová je opět sama a Tano Cariddy spolu se svojí sestrou odjíždí pryč. (engii)

(více)

Recenze (26)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už přecejenom půjdu s hodnocením o jednu hvězdičku dolů. Oceňuji skvěle rozehranou partii a záporáky (anebo to nejsou vždy jen záporáci?) poněkud jiného druhu (místo přemýšlivých mafiánských bossů hovořících v jinotajích tady máme řezníka v pravém i přeneseném slova smyslu), ale jak se blížíme k vyřešení, postavy se začínají chovat nelogicky a konec šesté série tím dost trpí. Na dabing Elišky Balzerové, která pro tuto sérii nahradila Zlatu Adamovskou, se mi taky nepodařilo zvyknout. Moc tomu nepomohlo ani to, že finální záporák nám zde kromě jedné minuty v prvním dílu vlastně nějak nefiguroval a teprve ke konci jsme ho tak měli začít vnímat. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od smrti Cattaniho to jde s chobotnicí z kopce. Pátá série ještě šla, ale šestá je opravdu slabá. Sice potěší Praha, ale člověk se musí zasmát, když vidí kudy vedly některé trasy, pěkně na přeskáčku, jen aby byly vidět památky. Konec hlavního hrdiny také není zrovna nejlepší a mrzelo mě, že Rudolf Hrušínský nedostal větší prostor. Jinak co se týče děje, tak jedinou kvalitní stálicí je Tano, ale jinak je to jen natahování příběhu a překombinovaná zápletka. ()

Reklama

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde již dle mého nastává mírný úpadek série. Sice se s Chobotnicí tentokrát podíváme do Afriky, Turecka a dokonce i do Prahy, ale celkový výsledek je takový nijaký. Příběh je už cítit několikanásobnou recyklací. Hlavní záporné postavy již nejsou tak ďábelští jako dříve (působí značně unaveným dojmem). Přítomnost českých herců (kromě R. Hrušínského) působí spíše úsměvně. Stále samozřejmě přetrvává perfektní návaznost na předchozí série (stejní herci) + skvělý hudební doprovod. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série nás přivádí do Prahy a spolupráce s tehdejší československou televizí přivádí na obrazovky i české herce, které byste zde nečekali. V šesti dílech svádí boj mezi sebou tři strany - na jedné řezník Breno, který se ujímá vedení mafie, na druhé Ribeira, který se mu chce pomstít za vraždu své matky a sourozenců, a na třetí policie, kde kromě známé dvojice Dejv Licata a Sylvie Contiová nakonec zakotví (nedobrovolně) i starý známý Tano Carridi. Šťavnatá kombinace výrazných charakterů roztáčí kolo, které se zastaví až na samotném konci, na kterém ani ti, kteří přežijí, nezůstanou bez bolestivých šrámů. Po čtvrté a páté sérii pro mě představuje šestá bronzový stupínek na vítězné bedně nejlepších detektivních seriálů. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dojetá i šestá řada a musím říct,že pád je zde cítit oproti skvělé pětce.Ubralo se absolutně na akčních pasážích a urputně jsou zde naprosto hluchá místa a nezajímavá rovina o uneseným dítěti,kdy to jde vše do kytek,protože je to citelný vydírání,který tu má nepochopitelně moc místa.Nebudu říkat kolikrát jsem usnul u jakého dílu,ale první a poslední díl byly dobrý,ale je zde cítit zbytečné natahování děje co to jde.Ani ta Praha tomu moc nedala,ale zase mladej Růžička jako sultán byla frájeřina a Hřušinský tu má tak 8 minut za celou sérii,tak bych zas zrovna neomdléval herectvím.Potěšil ten "šéf" Pierre Mondy v úloze jako velký kápo,Tano opět skvělý a vlastně on jediný dokáže připoutat diváka hned k obrazovce,tím neříkám,že Mezzogiorno v podání Davida špatný.Pletky okolo banky,vyřešené z pětky dva resty,nějaký díly skvělé a některé zas hrozně nudné udělají z šestky jen fakt o malinko lepší průměr.Tak zas za pár na sedmičku a opět si zvykat na dalšího novýho komisaře.Ještě,že ta Contiová je všude. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama