Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Zdrcen smrtí své dcery i manželky a mírnými tresty viníků se Corrado Cattani postupně psychicky zotavuje a znovu začíná válku proti mafii.Na scénu se z vězení vrací advokát Terrasini,úhlavní Corradův nepřítel.Díky záchraně děvčátka z rukou únosce se v Miláně seznamuje s bankovní rodinou Antinariových a s bezohledným Dinem Alessim,který je pravou rukou ředitele banky Carla Antinariho.Corrado se zamiluje do Antinariho dcery Giulie,která se prostřednictvím tohoto vztahu dovídá o své rodině informace,o nichž by raději nikdy nevěděla.Při odkrývání tajných mezinárodních obchodů se zbraněmi a nelegálních bankovních transakcí Corrado opět přichází o své nejbližší spolupracovníky a přátele.Chobotnice opět rozvíjí svá chapadla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem absolvoval tuto třetí sérii a musím konstatovat, že ten seriál opravdu začíná neskutečně gradovat. Na těch nadšených 5* to sice ještě stále nevidím, ale opět mi tato řada přišla o něco lepší než ta předchozí. třetí série začíná tam kde druhá skončila a pokud jste měli pocit, že to předtím byla samá deprese a beznaděj, tak to ještě nebylo vůbec nic. Tady už se chobotnice opravdu neúměrně rozpíná a likviduje každýho kdo jí chce zastavit nebo naopak patřil mezi chapadla, ale už svůj part dohrál. Tady mi konečně začíná sedět postava hlavního hrdiny který zatím ve mě svým svérazným a poměrně složitým pojetím své postavy vyvolával rozporuplné reakce. Začne tu jako zničený člověk aby se vzápětí triumfálně vrátil na scénu záchranou jedný malý ne zrovna ukecaný momentálně zaostalý holky. Pak už všechno nabírá spád. Do děje vstupují banky hraje se opravdu na nejvyšší úrovni a v pozadí všeho je mezinárodní obchod se zbraněmi. Likvidací je víc a mafiáni přidávají na krutosti, ale znáte to na každou svini se vaří voda... Takže jo tenhle seriál je lepší a lepší.85% ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to skoro neuvěřitelné, že mi "trojka" připadá lepší než "dvojka". Přece jen se Cattani přestal v sobě tolik nimrat, sebral síly a vydal se zase na lov mafiánů. Na scéně se objevuje chladný Tano... Ve snímku je velmi detailně ukázána machinace s penězi i naprostá bezskrupulóznost. A k tomu pořád ty zdánlivé úsměvy a "přátelé", až je člověku mdlo... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší řada s Cattanim. Absolutní nerealistický úlet je jakási americká jednotka pracující v Itálii a s kterou spolupracuje Cattani. Ono už úvodní scéna, kdy zachrání tu malou holčičku je trochu přitažená za vlasy, ale přesto tu vidím klady: špičková muzika jako vždy a nástup Tana Caridiho ( Remo Girone ). ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok tretej série zachytáva Cattaniho asi v tom najdepresívnejšom období celého jeho života. Začína byť nebezpečný nielen pre seba, ale aj pre svoje okolie. Vrátiť sa do života mu pomáhajú muži ukrývajúci sa pred zlobou okolitého sveta za hrubými múrmi kláštora. Corrado postupne naberá na sile a vracia sa do boja s mocnou mafiou. V tejto sérii sa stretáva s mocnou rodinou Antinari, do staršej dcéry Giulie sa zamiluje. Tá sa stáva ďalšou milenkou tohoto charizmatického komisára. To, čo som nespomenul pri prvých dvoch sériách spomeniem teraz, všetky série doprevádza vynikajúci český dabing. Na scénu nastupuje Tano Carridi, ktorý to potiahol až do desiatej série. V závere sa rozlúčime s mocným a neuveriteľne arogantným advokátom Terrasinim. Nové významné postavy tretej série : Bert Di Donato, Kemal Yfter, Dino Alessi, mních Bernardo a celá rodina Antinari. Autor hudby Ennio Morricone zložil pre túto sériu zopár nových melódií, ostatné sú z predchádzajúcej série. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama