Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pěkný a velmi pravdivý seriál o Italské mafii. Dlouho jsem uvažovala, jak seriál ohodnotit. Celkově se mi seriál hodně líbil, ale docela často obsahoval slabší scény, které nebyly pro děj zase až tak důležité. Obzvlášť ze začátku se příběh rozjížděl docela pomalu. Navíc seriál obsahuje až příliš mnoho jmen, které si musí člověk pamatovat, aby dokonale chápal všechny souvislosti. S tím se ale samozřejmě u této tématiky počítá, jenže je problém to všechno na první shlédnutí pochytat. Chobotnice se mi opravdu hodně líbila a velmi ráda se k ní zase někdy vrátím. ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Že tenhle seriál je bomba, je jasný už z úvodní znělky a muziky pana Morriconeho. Já některý skladby z Chobotnice považuju za jeho top, nezadají si s věcma, co dělal pro Leoneho... Každopádně je to dodneška výbornej seriál o marnosti boje s mocí, zastoupenou zde italskou mafií. V každý sérii schytává Corrado další a další rány, aby ve 4. řadě rezignoval a nechal se schytat ty poslední... Kromě Corrada je seriál přehlídkou dalších super postav, jako jsou záporáci Terazíny a Táno, a taky slušnou porcí nádhernejch ženskejch, patrně Francouzek. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhrůžky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mě nezapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětství. V tu dobu vrchol toho co se dalo vidět v televizi. Ovšem i po letech seriál neztratil nic na své specifické atmosféře a parádní Morriconeho doprovod v následujících sériích považuji za jedno ze stěžejních děl mistra, kterým výborně dokreslil Cattaniho strastiplnou a tragickou pouť. Hodnocení 90% ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Po doporučení mého táty, abych "pořád nečuměl na ty americký chujárny" a koukal alespoň na něco hodnotného, jsem se pustil s krajní nedůvěřivostí do jeho oblíbeného seriálu. Sice to nebyl kdovíjaký opus, ale rozhodně se bylo na co dívat. Každý díl je nabyt emocemi, napětím a hudebním motivem, jež je ztělesněním a potažmo i duší celého seriálu, kde komisař Cattani vede nemilosrdný boj s chobotnicí, jež svými chapadly uchvátila Itálii. Tátovi mohu poděkovat, byl to dobře strávený čas. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Corrado Cattani (Michele Placido) používal v prvých štyroch sériach zbraň "Colt Python". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama