Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film, který podle skutečných událostí natočil známý americký režisér Mike Nichols, vypráví o ženě, jež zemře za podivných okolností těsně předtím, než se jí podaří prozradit novinářům pravdu o nedostatečné ochraně zaměstnanců před radioaktivitou v jaderné továrně, kde pracovala. Byla to nehoda nebo vražda? Případ nebyl dodnes vyřešen, ale odvaha Karen Silkwoodové, která nepodlehla psychickému nátlaku, i po smrti inspiruje politické aktivisty a ochránce životního prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

vozralec 

všechny recenze uživatele

Fabrika si s bezpečností práce hlavu moc neláme. Strýpovka, Rusel a Šér tvoří polovidláckou neustále hulící domácnost. Ondříček za kamerou. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Karen, typická Američanka, v ložnici má vlajku Konfederace, hulí jak fabrika, žije jednoduchým životem, pracuje v nebezpečné továrně, když dostane příležitost, tak je jako buldok, myslím si, že měla velké srdce... Při sledování jsem měla husí kůži po celém těle, po shlédnutí filmu mi bylo nevolno.... tak silný příběh to byl...doporučuji! ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Problém je ten, že je to strašně nudný. Zpočátku se zdálo, že bude zajímavé sledovat mladé nepoplastikované herečky, ale ani to nepomohlo. A ta všudypřítomná cigára, snad pro jistotu, kdyby plutonium nestačilo. Navíc mi neseděl dabing titulní postavy (L.Krbová). /// Ve srovnání s Erin Brockovich je to propadák. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako plutoniem kontaminovaná odborářka z fabriky, kde se na bezpečnost pracovníků zase tak moc nehledělo. Skvěle obsazené drama se silným závěrem, ale také s příliš vlekoucím se dějem po většinu filmu. ()

darthboal 

všechny recenze uživatele

Skvělej námět, téma který by fakt mohlo bavit a být zajímavý, herci taky zvolení dobře, bohužel se to celý hrozně dlouho táhne. Pozvolný nenápadný začátek je v klidu, dokud si neuvědomíte, že když se konečně začne něco dít, z pozvolného začátku je půlka filmu. Když potom konečně čekáte na vyvrcholení celé pointy, už skoro běží titulky a máte pocit že vás oklamali a mělo by tam toho být víc. Času je dost, možná by stačilo jen svižnější tempo. ()

MasterFil 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat?Tenhle film stoji za to díky jedne věci,resp. osobě-Meryl Streep!,za kterou ostatni herci značně pokulhávají.Děj není špatný,ale přišel mi až na pár zajímavých míst trochu slabší-ne nudný,ale mohlo být trochu lepší tempo,ale jinak je film zdařilý a za to můžem vděčit úžasné Meryl. ()

Stealth2 

všechny recenze uživatele

I přes stáří filmu, jde o mistrovskou práci M.Nicholse, postavenou především na skvělém herectví Meryl Streep. Velmi silný film. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

S lidma, kteří se stavějí proti politice velkých korporací, to většinou nedopadá dobře. Herecký koncert Meryl. ()

Chegí 

všechny recenze uživatele

Moje královna Meryl Streep opět v dobré formě. Opravdu úžasný výkon plný zoufalosti, vztahových komplikací, zároveň však i odhodlání - zkrátka nemám slov. Druhé milé překvapení je Cher - kdo by čekal, že se z té umělohmotné bytosti vyklube i něco málo z hereckého talentu? Kurt Russell jen příjemně doplňuje trojici kmenových hlavních rolí. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně mrazivě vykreslená agónie volnomyšlenkářského života a la hippies začátkem 70. let, na pozadí práce v nevyhovujících, život ohrožujících podmínkách. Zároveň skvěle napsaný a vystavěný, v podstatě komorní příběh o uvědomění si svého poslání ve společnosti a boji za něj. Právě na takhle nejednoznačných postavách je nejvíc vidět, jak byla Meryl nedostižná už zamlada. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Druhý Čínský syndrom se bohužel nekoná. Vím, že snímek není o spiknutí, ale o příběhu tvrdě pracující ženy... ovšem je to právě nějaký ten pořádný darebák, co mi v tomto snímku chybí. Zkrátka není naplněno mé očekávání. Meryl Streepová je však samozřejmě skvělá... :-| (viděno s dabingem - TV) ()

MartinCS 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mne zaujalo to, že tam každý hulí jak tovární komín a přitom mají strach jen z rakoviny z ozáření. Ale rakovina plic tam nikoho neděsí... Jo to byly časy, když se mohlo kouřit všude, že? ;-) ()

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama