Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťan H-1449-6 je příslušníkem vysoce rozvinuté civilizace obývající planetu ze vzdálené galaxie. Přes veškerý pokrok však jeho přetechnizovaná civilizace musí řešit spoustu potíží. Neznají žádné city, nemají penis a množí se klonováním. Jenže jejich vůdce Graydon se rozhodne podrobit si planetu Zemi a proto vybaví svého nejlepšího a nejspolehlivějšího muže umělým penisem a pošle na speciální misi se zdánlivě jednoduchým úkolem. H-1449-6 přistane pod krycím jménem Harold Anderson na Zemi, kde má najít vhodnou ženu, souložit s ní a oplodnit ji. Jenže Harold záhy zjistí, že se to snadněji řekne, než udělá. Nejenže jeho bzučící penis vyvádí ženy z míry, ale navíc je tu rituál námluv, který u lidí předcházejí oplodnění a ten je pro mimozemšťana nejen složitý, ale přímo nepochopitelný. A když už si myslí, že pochopil jejich princip pozemského svádění, přichází další rána. Nejenže jeho penis tak úplně nevyhovuje pozemským parametrům, ale navíc v tom nepochopitelném rituálu vůbec nejde o sex, ale o něco, co je mu úplně cizí, o city. Ve Phoenixu sice narazí na bývalého alkoholika Perryho Gordona a jeho sexuálně nenasytnou manželku Helen, ale především na dobrou radu hledat vhodnou ženu na schůzkách Anonymních Alkoholiků, kde se Harold seznámí se sympatickou Susan Andersonovou. A právě v okamžiku, kdy už se zdá, že mimozemský oplodnitel pochopil všechny fígle a je na nejlepší cestě splnit svůj nečekaně náročný úkol, objeví se další nečekaná rána. Harold nejen pochopí smysl citů, lásky a věrnosti, ale dokonce v nich najde zálibu a je na nejlepší cestě zpronevěřit se svému meziplanetárnímu poslání. Tomu se však rozhodne osobně zabránit sám velký Graydon (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že má tahle komedie dost specifickej humor, jsem pochopil hned na začátku filmu. Jenže na to, že mi sprostej humor nevadí, mi tenhle prostě neseděl. U Klubu sráčů nebo u španělskýho Bouřliváka tak nějak počítám s tím, že když vidím ty herecký zvěrstva, nic kloudnějšího ani čekat nemůžu. Jenže tady je to jako kdybyste v parku potkali solidně vypadajícího týpka v saku od Armaniho, kterej by Vás naprosto v klidu oslovil a pak by na Vás vytasil všechno, co by měl. Taky by Vám to nepřišlo vtipný. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Atraktivní obsazení, věhlas režiséra, spojení sci-fi a komedie... no nekupte to. Ale pak si budete říkat jenom "Sakra, zase jsme naletěli...!" 20 % ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

....a tak dobře to začalo, opradu začátek nad očekávání. Jak po stránce efektové, nápadové tak i po té u komedií nezanedbatelné humorné. Instalace penisu, jenž nebyl mimozemšťanům dopřán, jeho následné bručení před oním rituálem a nebo dokonce posílání údržbářů aby jej seřídili, to všechno je celkem vtipné. Jenže tak po prvních 20 minut. Pak ovšem příběh a jeho vtipnost odumírá stejně, jako chuť na onen akt s přibývajícím věkem. Na konci si sice děj zobne viagru a ještě trochu pookřeje, ale na vtipnosti už příliš nepřidá. Ben Kingsley v roli vůdce mimozemšťanů exceluje akorát splachováním sama sebe na letadlových záchodcích, John Goodman spíše jen přehrává nežli nějak víc hraje a samotný Garry Shadling více a více připomíná křížalu. Ta sice má chuť jablka, ze kterého je, ale okorává víc a víc jako celý děj. Takže této zprvu zábavně origánální, posléze mírně uvadající a ke konci už spíše uhnivající komedii dávám dvě hvězdičky. Ale pokud vám těch dvacet minut pro pobavení stačí, nechť račte zřít. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak trochu plytké a nevyužité. Od Mikea Nicholse bych zkrátka čekal něco víc. Navíc Garry Shandling mi přišel dosti nesympatický. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obsazení vypadalo docela lákavě. Ale scénář byl mizerný, režisér tomu taky moc nepomohl a křečovitý výkon Garryho Shandlinga v hlavní roli to celé korunoval. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma naznačovalo, že se bude jednat o další přisprostlou komedii, ale na druhou stranu Nichols dával určitou naději, že tomu tak nebude. A nebylo. Samozřejmě sexuálním narážkám se tu člověk nevyhne, ale ty jsou tu spíš z povinnosti. V zásadě je to klasická báchorka o zamilovaném ufounovi, vyprávěná s lehkostí a nadhledem. Co se vyloženě vtipných momentů týče, tak těch se tu moc nenajde, ale tohle je přesně ten typ filmu, ze kterého čiší pohoda. I díky tomu mi bylo úplně jedno, že průběh je od začátku daný. Herecky úplně v pohodě a i když byl Shandling všechno možné, jen ne typ svůdce, tady mi seděl dokonale. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Současný rod chce ovládnout celý Vesmír....... Pane Bože, co to je?! Celé se to vymyká původnímu úvodnímu oznámení o vyspělosti. Takhle si tvůrci představují inteligentní bytosti? Přece nemůžou býti tak stupidní. Mě to nebavilo ani jako komedie. Jak já se těšil na film o mimozemšťanech a nakonec jsem se šíleně nudil. To mi hlava nebrala. CITÁT - Můžu do vás strčit penis?........ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, místy je to docela vtipné, a tak jsem se celkem i bavil. Hlavně to, jak se mimozemšťan dívá na nějaká specifika lidské společnosti, je zábavné. Nutno uznat, že zase nijak směšné to není, ne celou dobu, dalo by se v tom najít víc. Ale herci svoje party zvládli skvěle. Jen film asi celkem snadno zapadne. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/5 - Ma to docela napad a misty i spad - par usmevnych momentu by se tam naslo - ale ocekavani nebylo naplneno. Skoda, potencial zustal nevyuzity, ale ve srovani s koninama, co ted valcuji kina si rikam... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako ma Michael Cimino svoju Heaven´s Gate, tak ma Mike Nichols /Hlava 22/ svoj dementny film z Jake jsi planety? Ako hovoria klasici : vsechno spatne : 5 % ()

cross 

všechny recenze uživatele

Sice ne moc vtipná, ale o to víc divná scí-fi komedie, která mě zaujala především svým zpracování a přenádhernou hudbou Cartera Burwella. ()

Musak odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokonale představuje nudu a a nudu....nejen ze dej je dementni, ale za celou dobu sem se ani jednou nepousmál...vlastne jednou jo, a to kdyz si pri svatbe pustili zvuk z magnetaku... ()

Reklama

Reklama