Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

S velkými ambicemi sáhli znovu francouzští tvůrci po slavném románu Alexandra Dumase "Hrabě Monte Christo". Ve čtyřdílném filmu se soustředili především na pomstu Edmonda Dantese - jeho dokonalý, rafinovaný plán, jak po dvaceti letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest. V nádherných kostýmech a dekoracích se vrátíme do Paříže roku 1838 a opět prožijeme krutý osud mladého marseillského kapitána a opět se budeme ptát po smyslu pomsty, která ničí nejen viníky... Producenti, scenárista Didier Decoin a režisérka Josée Dayanová vsadili na jistotu - nejen co se předlohy týče, ale i co do hereckého obsazení. V titulních rolích Edmonda Dantese a Mercedes uvidíme Gérarda Depardieua a Ornellu Mutiovou a jejich děti coby mladé snoubence Guillauma Depardieua a dceru Mutiové - Naike Rivelliovou. Jean Rochefort, Pierre Arditi, Michel Aumont, Jean-Claude Brialy a Christopher Thompson patří k francouzské herecké elitě. A jak se zdá, tvůrci vsadili správně. Nová filmová verze Hraběte Monte Christa slaví úspěchy po celé Evropě. Některé příběhy jsou zkrátka nesmrtelné, a tak máme potřebu je znovu a znovu vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele misterz k tomuto seriálu (1)

Hrabě Monte Cristo (1998) 

Či sa to podobá na knižnú predlohu alebo nie neriešim. Dôležité je, že príbeh tak ako tu bol predostretý dával hlavu aj pätu, pomsta zaujímavá a rovnako aj emotívna. Nehovorím, občas mi to prišlo zbytočne zložité a človek si musel dobre všímať postavy aby si ich zapamätal, no prípadné nedostatky vyvažuje pekná výprava, dobová atmosféra (aj keď miestami to budilo inscenačný dojem) a najmä fantastické herecké výkony. Dvojici Gérard Depardieu a Ornelle Muti to spolu veľmi pristane ako koniec koncov už veľmi dávno potvrdili filmom Posledná žena (1976) - ale to bola iná šálka kávy samozrejme. Inak len tak na okraj, pre mňa je Ornella Muti tá najkrajšia žena aká kedy chodila po tejto planéte a tu jej to neskutočne pristalo. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Reklama