Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

S velkými ambicemi sáhli znovu francouzští tvůrci po slavném románu Alexandra Dumase "Hrabě Monte Christo". Ve čtyřdílném filmu se soustředili především na pomstu Edmonda Dantese - jeho dokonalý, rafinovaný plán, jak po dvaceti letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest. V nádherných kostýmech a dekoracích se vrátíme do Paříže roku 1838 a opět prožijeme krutý osud mladého marseillského kapitána a opět se budeme ptát po smyslu pomsty, která ničí nejen viníky... Producenti, scenárista Didier Decoin a režisérka Josée Dayanová vsadili na jistotu - nejen co se předlohy týče, ale i co do hereckého obsazení. V titulních rolích Edmonda Dantese a Mercedes uvidíme Gérarda Depardieua a Ornellu Mutiovou a jejich děti coby mladé snoubence Guillauma Depardieua a dceru Mutiové - Naike Rivelliovou. Jean Rochefort, Pierre Arditi, Michel Aumont, Jean-Claude Brialy a Christopher Thompson patří k francouzské herecké elitě. A jak se zdá, tvůrci vsadili správně. Nová filmová verze Hraběte Monte Christa slaví úspěchy po celé Evropě. Některé příběhy jsou zkrátka nesmrtelné, a tak máme potřebu je znovu a znovu vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Yarwen k tomuto seriálu (4)

Epizoda 1 (1998) (E01) 

Mám rád knihy Alexandra Dumase a říká se, že s takovým námětem jako je Monte Christo nebo Bídníci nejde udělat špatný film. Francouzi se tohoto seriálu zhostili se ctí - byť začátek je hodně osekaný, retrospektivně první díl však dostatečně vysvětluje události i těm, co by snad příběh neznali. Režisér tak prokličkoval počátečním dějem poměrně zdařile a následně to je již jen herecký koncert Gérarda Depardieuho a Sergia Rubiniho, jakkoliv ostatní herecké výkony a výprava nijak nezaostávají. Za mě skvělých 89%. ()

Epizoda 2 (1998) (E02) 

"Před chvílí jsem vám vysvětlil, co znamená NEOMEZENÝ. Nyní vám vyložím, co znamená OKAMŽITĚ." Hrabě Monte Christo začíná svou velkou pařížskou hru s cílem potrestat viníky svého zmařeného mládí. Je třeba vyzdvihnout především herecké výkony - krom Depardieua a Rubiniho se v tomto díle přidávají i skvěle zahraní padouši, především Pierre Arditi nebo Jean Rochefort zvládli svou roli prokurátora i proradného Morcerfa na výbornou. Mně osobně se pak velmi líbila i Florence Darel, která hraje Camille de la Richardaisovou (Dantesovou "milenku", krásně zahraná naivita s něžností a velkým srdcem, to ještě uvidíme). Prostě skladba herců i bohatost výpravy je vynikající. Zasloužené čtyři hvězdy (88%). ()

Epizoda 3 (1998) (E03) 

Velká hra na spravedlnost se pomalu začíná chýlit k cíli. Velká výprava a herecký koncert, jestli jsem ještě někoho zapomněl pochválit v minulých komentářích, tak za tento díl přidávám ještě Rogera Dumase a Julii Depardieu, která z mého pohledu působí půvabněji než Ornella Muti. Celý seriál je krom toho velmi dobře nadabován, zde hlasy českých herců podporují dojem hereckých výkonů. A nejlíbeznější český hlas? Lenka Vlasáková! Ta dokázala dodat Florence Darelové něco podobného, co věnoval František Filipovský Luisi de Funésovi... (87%) ()

Epizoda 4 (1998) (E04) 

Vyvrcholení, zadostiučinění... Jó, kdyby byla spravedlnost tak pádná jako v tomto románu - divák zde může zažít to, v co v reálném životě jen doufá. Spousta silných momentů, nad kterými buší srdce, kane slza, nebo poklesává čelist. Krásné loučení Camille de la Richardais s hrabětem. Tady nelze než dát pět hvězd, aby se odlišil démant od kupy hnoje pod ním. ()

Reklama

Reklama