Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele macek166 k tomuto seriálu (1)

Julie Lescautová (1992) 

zdařilý francouzský seriál s velice rozvinutými zápletkami, kterému sice chybý rychlý rozjezd (už pro jeho délku), ale oproti moderním detektivkám, plných efektů a právě rychlých rozjezdů, je to seriál se stále novými nápady a žádný nový díl není jak ten předchozí (což se o těch nových dá jen těžko říct)... hlavní hrdinka není ani výstřel z čistého nebe ani neurazí. sic vypadá obyčejně o to víc překvapí.. Kdo u seriálu vydrží prvních dvacet minut, toho každý díl chytne... ()

Reklama

Reklama