Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Julie Lescaut měla smůlu a její možný úspěch je zabit jejím postavením v programu, ale i konkurence je veliká a ona nezvládá dotahovat kvalitou lepší díla. Kriminální seriál se sympatickou policistkou je velmi obyčejný a pro mě příliš nezajímavý, abych ho sledoval pravidelněji. Pouze občas na něj narazím při mém nedělním vstávání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sladký francúzsky humus s kravou v hlavnej úlohe. Strašne ma iritovala ako hlavná komisárka, tak aj jej kolegovia (až na vcelku sympatického černocha, ktorý na rozdiel od ostatných černochov v tomto seriáli dopadol dobre - ostatní tu robia väčšinou smetiarov). Vlastne ma strašne iritovalo úplne všetko v tomto (pseudo?)kriminálnom seriáli. Hrozne zastaraná záležitosť, akčné scény na úrovni Matelka a zvyšok vyplnený neznesiteľnými dialógmi, nepočúvateľným slovenským dabingom s Vladom Hajdu a smiešne zápletky. Vždy, keď tento zázrak omylom zapnem v televízii, mám sto chutí vyskočiť z balkóna. Bývam na 12. poschodí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Lescotek jsem viděla docela dost, jen si pamatuji, že mně strašně iritovala svou emancipovaností, dokonalou matkou a málo chybělo k tomu, aby i ta její parta nevyzněla jak když si malí kluci hrajou na dvorku, svými občasnými, do nebe volajícími omyly. ()

Boss321 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč odpad? Samotný seriál zas až tak hrozný není, ale hlavní představitelku od pohledu nesnáším a českým dabingem ji totálně dorazili......... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to nezvorali Němci, ale Francouzi. Stále stejné zápletky, stále stejné osobní problémy. Nuda a podprůměr. Styďte se... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kandidát na nejangažovanější (=politicky nejkorektnější) seriál všech dob. Zvláště dcery slavné detektívky by zasloužily výletní jízdu mlýnkem na maso. Hanba mužům, kterým "emancipovaná" Lescautová vládne. Co to s těma Francouzema je? Země, která detektivnímu žánru vládla, v současnosti plodí blitky bez děje, zato s patřičným zastoupením menšin a žen. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály to nemají u diváků lehké, protože jich je mnoho a moc se od sebe neliší. Ale v tomhle seriálu je mi smypatický fakt, že tu nejsou bůhvíjaké akční scenérie, že se tu řeší většinou normální, obyčejné lidské problémy a že je tu stravitelný humor. Určitě 1 z těch lepších kriminálních seriálů. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento seriál patří k dílům, která nejenže nenudí, ale navíc i prozradí ledaccos podstatného i o době a společnosti, ke které se vztahují. Má-li nějaký problém, spočívá v neúnosné délce (hodně přes 60 epizod) a postupné únavě původního konceptu (oproti MASHI, který se prosadil zřejmě Aldovou zásluhou právě touto schopností) plynoucí i z mimořádného časového trvání. Postupně z něj odcházely hlavní postavy (zejména to platí o původním komisařčině manželovi a nakonec i představitelce mladší dcery a naopak dosti bezvýrazném představiteli druhého partnera). To by však nemělo setřít jeho hlavní klady: feministický koncept, dokonalou kresbu prostředí, schopnost reflektovat problémy velké i komunální periferní pařížské politiky, velmi neidylické líčení francouzské policie i antifeminních poměrů, které v ní v té době panovaly. Véronique Genestová v Lescautové evidentně našla svou životní hereckou příležitost, jak naznačuje stoupající bravura, s níž svou postavu zvládá; velkou předností je působivé srovnávání ženského a mužského myšlení i výhod ženských přístupů, pro které v převážně mužském světe zločinu chybí často elementární pochopení. I chod jejího komisariátu se silně blíží realitě; vraždy se totiž nepáchají nejen každý den, ale i týden a často i měsíce. Jímavé je i líčení komisařčina soukromí: její soužití s dospívajícími dcerami je ve zvoleném pojetí působivé i věrohodné. JULIE je jistě seriálem lehké Múzy; je to ovšem kvalita, která je víc než následováníhodná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ťažko by som si vedel spomenúť na necharizmatickejšiu a nesympatickejšiu filmovú policajnú komisárku ako je "Julie Lescautová". Táto ryšavá mužatka je tak fádna, nevýrazná a nudná, že to snáď ani nie je možné. Nechápem ako nejakého francúzskeho liberálneho žabožrúta napadlo, že sa stane ústrednou postavou sto jeden dielneho televízneho seriálu. V rámci chorej gender ideológie a pod tlakom feministickej lobby pristúpili ku tomu, že túto nezáživnú šeredu spravili šéfkou polície. * ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

První díly stačí dozvukům kriminálních snímků "Staré Francie", leč celistvě působí seriál vyjma rodinného života hlavní hrdinky neutěšeně... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Seriál, který měl časově seriálem. Zbytečně dlouhé scény, které jsou nudné a prakticky nic neřeší. Seriál, který si hraje na kriminální béčkové filmy, ale je bez barvitějšího a zaujmutelnějšího děje. Dal bych i míň, ale beru to jako seriál, u kterého mi vadí nejvíce zdlouhavost. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších, najodpornejších a nairitujúcejších sračiek, aké som kedy videl. Seriál, ktorý vás prinúti nenávidieť kriminálne seriály. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

sympatická Véronique Genest zachraňuje svými hereckými výkony poměrně nenápadité zápletky jednotlivých epizod a především díky ní se dá seriál celkem úspěšně sledovat... 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na Francii velmi podprůměrný seriál, z globálního pohledu celkem zábava. S přibývajícími díly ubývá kvalita, Lescautová klouže po bok svých neprůstřelných amerických kolegů s city gumového medvídka. Ale jak stárne, je stále v lepší kondici, mno dobrá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seriál som si kedysi pozrel kvôli podľa mňa celkom fešnej komisárke a jej peknej staršej dcére (a bežalo to u nás doma, tak sa tomu nedalo vyhnúť). Ale nechápem, prečo jednotlivé diely museli mať stopáž celovečerného filmu, seriál sa tak pripravil o viacero potenciálnych divákov. Seriál k vareniu, pečeniu a žehleniu. Áno, je to pre ženy. ()

Reklama

Reklama