Reklama

Reklama

Krajní meze - Série 2 (1996) (série)


Zkouška ohněm (S02E09)

(epizoda)

Obsahy(1)

Prezident s manželkou jsou ihned převezeni do bunkru, protože se k Zemi blíží mimozemská loď. Mimozemšťané poslali zprávu, která nejde rozluštit a dostaly ji všechny světové velmoci. Je vyhlášen stav nejvyšší pohotovosti a prezident rozhodne o osudu lidstva... (Varan)

Recenze (4)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komorní epizoda, kdy US prezident a jeho tým musí z bunkru pod časovým tlakem a pouze s kusými informacemi o dění rozhodovat o osudu lidstva. Jak se zachová tváří v tvář mimozemské invazi? Zůstane mírový nebo bude válka? Převládne názor prezidenta, jeho ženy nebo armádních poradců? Je to zkouška ohněm, když čelíte něčemu neznámému a musíte se pokusit to poznat a pochopit, abyste se rozhodli. Hodně americky vlastenecké, což může štvát. Tíha odpovědnosti z tohoto dílu ale čiší. Je silný. ()

Kosi.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý díl se odehrává v podzemním atomovém bunkru amerického prezidenta. Výbuch na měsíci je jen začátkem událostí, na něž musí USA a i celý svět nějak reagovat. Slušný! ()

Llou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na první pohled velmi zajímavá premisa, epizoda ovšem padá na celkovém nepromyšlení. Isaac Arthur v ve svém pořadu "SFIA" o této epizodě řekl, že kdyby byl on vůdce emzáků, okamžitě by toho, kdo se rozhodl takto provést první kontakt, zastřelil - a s tím vesměs souhlasím. Co zde dělají emzáci je naprosto nesmyslné (chtějí-li teda opravdu mírumilovný kontakt, což vlastně nikdy není potvrzeno - třeba zpráva, kterou poslali, má za cíl, aby je lidstvo pustilo na planetu a nechalo se jednoduše dobýt). o "vlasteneckých a ženskofeministických kecích" nemluvě - epizoda naznačuje, že ženy jsou historicky méně ochotné začít války, ale opak je pravdou! (Dube & Harish, 2017) ()

Reklama

Reklama