Reklama

Reklama

Krajní meze - Série 2 (1996) (série)


Útulek (S02E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

Raymond (James Wilder) se ocitá uprostřed sněhové bouře v postapokalyptické divočině, aniž by tušil, kdo je a kam má namířeno. Útočiště nalézá v domě („útulku“), obývaném skupinkou sedmi lidí pod vedením despotického starce Sanforda Vallého (M. Emmet Walsh). Raymond se v útulku sblíží se sympatickou Ginou (Jessica Steen) a pokusí se vzepřít Wallému, který s použitím nadpřirozené síly ostatní obyvatele tyranizuje a ovládá jako loutky.  Během potyčky upadá Raymond do bezvědomí, a když se probudí, zjistí, že šest obyvatel domu změnilo jméno a charakter, tak jako by si herci vzájemně vyměnili své role. Gina se teď jmenuje Angelica, k Raymondovi se chová jako k cizímu a na včerejšek si nevzpomíná. Raymond je přesvědčen, že toto vše je součástí Wallého nečistých manipulací, pokouší se odhalit zdroj jeho síly, porazit ho, a získat tak zpět milovanou Ginu. (k109)

(více)

Recenze (4)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý diel Krajných medzí. Komorný, tajomný, psycho. Atmosféra luxusného domu uprostred zasnežených hôr má niečo do seba a keď sa medzi stenami začne pohybovať svojrázna spoločnosť ľudí, ktorí zjavne majú nejaké tajomstvo, ale vy neviete aké, tak napätie prudko narastá. Akonáhle sa však začne hrať s otvorenými kartami, stráca to. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik lidí žije uvězněno apokalyptickou sněhovou bouří na samotě v lesích. Zvenčí sem zabloudí hrdina s amnézií a zjišťuje, že tu nejen panuje silná ponorka, ale děje se tu i něco divného... Moje nejoblíbenější epizoda KRAJNÍCH MEZÍ, kterou mi aktuálně připomněla USS CALLISTER z BLACK MIRROR, která podobný námět (hrdinové uvěznněí v alternativní realitě ovládané záporákem) vzala na vyšší level. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typická kvalitka tohoto tv s. Z počátku nic+moc. Pak napětí vzrůstá geometrickou řadou, až si říkáte, že tomu napálíte plný počet a ono se 11min. před koncem, pos...v melodrama alá kolumbijská telenovela (nic proti nim). Tak za tu cukerínovou dvojpointu, hvězdu dolů. Mohl to býti klidně jeden z totál vrcholů celého seriálu. To by ovšem musel ten postapo svět i s chatou zůstati reál (včetně manipulativního-doslova-šerifa z 1.Critters, či insp.Bryanta z BR) a hibernace a spol., sen. Tak to by potom bylo i 200% Škoda. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený díl. Komorní, přestože katastrofa je naoko globální, silně vztahový, přesto o technologii. I když spíš magii, protože scénář se ani nepokusil vysvětlit fyziku komunikace mezi zvláštními spícími lidmi, na které to celé stojí. Za sebe vytknu silnou melodramatičnost a pochybnou motivaci padoucha, takže strhnu jednu hvězdu, ale jinak fajn díl. ()

Reklama

Reklama