Reklama

Reklama

Krajní meze - Série 2 (1996) (série)


Lehká brigáda (S02E18)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jedná se o díl navazující na epizodu Schopnost slitovat se. Poté, co major John Skokes (Robert Patrick) utekl z nepřátelského vězení, chystá se jako člen posádky vesmírné lodi Lehká brigáda ve velké flotile provést překvapivý útok. Lehká brigáda na své palubě nese nejúčinnější zbraň sestrojenou člověkem, na jejíž vývoj byly vyčerpány téměř všechny zásoby surovin na Zemi a která má rozhodnout o konci války. Zbraň nepřítele však Lehkou brigádu zasáhne a ze 600 vojáků jich přežije jen několik. Velení přebírá Skokes, který povede dohled nad mladým kadetem (Wil Wheaton). Oba dva spolu se zbrojařem Johnem (Graham Greene) v boji o holé životy, které se jim každou sekundou krátí, nepolevují ve své touze splnit cíl a zneškodnit nepřítele. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (6)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je bez debat kvalitnější než první, ale i tak se povedlo pokračování epizody Schopnost slitovat se protlačit na její pomyslný vrchol. Konec je ještě depresivnější než minule a ještě definitivnější. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá epizoda, která má od začátku do konce dost depresivní a temnou atmosféru, navíc jak už tu zmínili druzí - výborné herecké obsazení a celková myšlenka a navázání na epizodu první řady. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevýhoda pro ty, kteří znají epizodu z první série (Schopnost slitovat se), na kterou tento díl navazuje. Budou hned od počátku vědět, jak to dopadne. Jinak ale slušný a dost hutný a temný díl. Arrivederci, človíčci. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Z Krajních mezí jediný díl, který se mi vryl do paměti. Může za to nosný, velmi temný příběh a zejména pak geniální konec povídky. V hlavních rolích Terminátor T-1000, Tatanka a Wesley Crusher. Co víc by člověk od sci-fi mohl chtít? ()

Llou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě možná nejlepší díl Krajních mezí. Dvě epizody Krajních mezí, kde lidstvo bojuje s emzáky (tj. The Quality of Mercy a The Light Brigade) má pro mě dost unikátní atmosféru, kterou jsem nikde jinde vlastně neviděl. Po mém hledání něčeho podobného jsem zatápal po Space: Above and Beyond, které ale samo o sobě moc srovnatelné není. Částečně je atmosféra definována tím, že dostaneme pouze střípky toho, jak samotná válka vypadá. To, kombinované s technologií, která vypadá jako z dost "tvrdého" sci-fi rozhodně hraje svou roli, ale epizody umí zároveň vštípit pocit, že lidstvo opravdu už mele z posledního a je na pokraji prohry. Přesto ale houževnatě bojujeme za přežití a vše (prozatím) není ztraceno. Fakt, že v epizodách (na rozdíl od zmíněného Space: Above and Beyond) není nerealistický počet (mu)žen rozhodně také přidává k atmosféře a uvěřitelnosti. Nakonec, jestli se chcete podívat jen na 2 epizody Krajních mezí, pravděpodobně bych doporučoval tyto dvě, pokud jen jednu, tak The Light Brigade. ()

Reklama

Reklama