Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

(seriál)
  • Česko Zákon a pořádek (více)
Rozhovor 5 - Mariska Hargitay
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1999–2024), 391 h 3 min (Minutáž: 40–46 min)

Tvůrci:

Dick Wolf

Režie:

David Platt, Peter Leto, Jean de Segonzac, Alex Chapple (více)

Scénář:

Julie Martin, Warren Leight, Brianna Yellen, Robert Brooks Cohen (více)

Hrají:

Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Ice-T, Christopher Meloni, BD Wong, Tamara Tunie, Diane Neal, Stephanie March, Dean Cain, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(25) / Epizody(551)

Elitní oddělení newyorské policie, Útvar pro zvláštní oběti, pod vedením odvážné a soucitné kapitánky Olivie Bensonové, vyšetřuje a hledá spravedlnost pro oběti a přeživší ohavných zločinů. (SkyShowtime)

Diskuze

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Jo, ten druhej obrat by byl lepší ;)...Jsem si právě říkal, že by se ti zrovna tyhle díly nezdály dobrý?! Já ZaP nahrávám od té doby, co ho Nova začala vysílat kolem půlnoci - hlavně teda kvůli mamce, ona má tenhle seriál taky hodně ráda.ad ikonka - Chtělo to nějakou změnu - takhle jsem to pořád já, ale už se na sebe nemusím pořád dívat :)).

woody

woody (hodnocení, recenze)

btw. Co se ti stalo s ikonkou? Negativ ve stylu titulků ZaP? :-))

woody

woody (hodnocení, recenze)

Nechápeš to správně :-) Ten díl je jeden z nejlepších (měl jsem použít "Dodnes mě ZaP nepustil" uznávám :-) ) Páteční díl? Hlava a prsty pod betonem a oplodnění injekční stříkačkou strčenou do.... Ještě že si to už nahrávám a dívám se na to ráno. Poslední dva díly sktečně stály za to. Jen aby to vydrželo :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Takže chápu to správně, že se Ti ten díl nelíbil ;)? Hmm, to mě docela překvapuje... Ale co ten páteční - o skutečně zvrhlém pojetí rodiny? Co si říkal na něj? Mně se občas zvedal slušně žaludek, především z matky - jak může být někdo vůbec tak submisivní a dopustit takovou hrůzu?!

woody

woody (hodnocení, recenze)

Nedělní díl. Ach. Pamatuji si, jak jsem na Markíze jednou v noci viděl tuhle část o naprosto vypatlané dívence neštícící se zabít tři lidi. Byl to vůbec můj první ZaP a dodnes mě to nechytlo. Jsem si pěkně zanostalgičil :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Chápu, že se Ti díl se ženou v komatu nelíbil - to mě zaujal dost. Samozřejmě je to díky medickýmu pohledu na věc...bylo to fakt dobré.Jinak nedělní díl neměl chybu, to je pravda.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Těhotná žena ve vegetativním stavu. A nakonec je to obžaloba bushova zrušení výzkumu kmenových buněk a následek tohoto jednání. Až moc politický díl. Já chci zase pedofily ma vrahy- no i když zde byl alespon nekrofil :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Modlitby byly vyslyšeny a Tyler to prošvihnul :(...Ale nevadí, i ten další díl s únoscem "ochráncem" panenek byl dobrý a hlavně v několika scénách velmi působivý. Jsem moc zvědavý, v jakém duchu bude L&O pokračovat - ale něco mi říká, že zklamáni nebudeme...

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tak mumifikovaná holčička vypadala ze začátku dobře. Celkově to však byl spíše průměrný díl. Ovšem geniální bylo vyříkání si z očí do očí mezi matkou a tím mladíkem. To jste fakt nevěděli, kterou z variant "živá/mrtvá" řekne...

 (hodnocení, recenze)

včera to byl supr-dupr díl fakt skvělí

woody

woody (hodnocení, recenze)

Modlitby byly vyslyšeny. Vrátili se pedofilové - a hned celý gang - a navíc i mrtvola s uřezanými genitáliemi. A poprvé jsem viděl Munche bez brýlí a jako úchyla :-) Nezasvěcení co to zde čtou si budou myslet že já a Tyler jsme nějací úchylové :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Imho to byl výborný díl - a potěšila i Pam Grierová - ale je fakt, že by to chtělo opět nějakou klasickou sodu. I když to teda zní hodně ujetě, chít zas vidět pedofily nebo sériové vrahy v akci :)).

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tak jsme se podívali na praktiky mafie. Zajímavé, ale doufám, že se už brzy vrátíme k pedofilům a sériovým vrahům ...

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tyler: Právě, že macecha mi tak prošuměla. Jeden z těch velice velice mála dílů, který mě nechytl. A ano - je to čím dál více zamotanější. Doufám, že to nepřeženou. Možná se po odchodu Alex zase vrátí ke "klasickým" zločincům a psychopatům. A B.D. Wong bude mít zase co do sbírky :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : No to teda...Je fakt,že poslední díly se malinko posouvají jiným směrem,než jsem byl zvyklý - místo klasického znásilnění/vraždy apod. to jsou komplikovanější případy týrání,rodinných kostlivců a tak.Na jednu stranu mě to mrzí,protože to není už taková ta nechutná špína,ale na tu druhou i z tohodle mrazí...A jde i o jistou "emancipaci" - jen si vem, v kolika posledních dílech byla zločincem žena.Mimochodem macecha proměňující se v manželku adoptivního syna byla taky hodně zajímavá postava.A hrála ji Sherilyn Fenn alias Audrey Hornová z "Twin Peaks".

woody

woody (hodnocení, recenze)

Panečku skákavá. Týraná babička. Při tom jejím vyprávění o znásilnění (i když to tak úplně pravda nebyla) běhal mráz po zádech i mně a to jsem trochu otrlejší. No a ta ředitelka - to byl magor non plus ultras.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Taky mě potěšilo, že Huang už je právoplatným členem týmu. Zaslouží si to :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Rozhodně - tohle byl výborný díl.Manipulativní socipatka snažící se Huanga oblafnout hrou na schizofrenii...Právě kvůli propracované psychologii zločinců i obětí mám tenhle seriál tak rád.

woody

woody (hodnocení, recenze)

No díl, s prostitutkou se velice povedl... Ale říkal jsem si, že byla moc vyděšená a zároveň chadnokrevná :-))

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tyler: Právě to geniální rozložení - 3 hodiny před popravou, maniakální vrah napdne Wonga a Steiblera, Wong v krvi ... Titulky ... Tři dny před popravou ... A víme, že vše se odvíjí k té předtitulkové sekvenci... Jeden z nejlepších dílů a možná i mimo LaO ale i v krimi žánru...

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Jj, "Poprava" byl sakra povedený a sakra temný díl...IMHO jeden z nejlepších dosud odvysílaných.Část před úvodní znělkou neměla chybu a přitom byla strašná!

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tak páteční díl o popravě mě pěkně vyšťavil...Já si to asi budu náhravat, protože tohle na noc - nó, není to nejvhodnější :-)

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

Druhý díl třetí série, vysílaný na TV Nova 22.1.2006 - jestli tohle nebylo malé televizní 7even, tak už nevím co chtít víc.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

No dobře - vyčnívá...Ale jen o kousíček.Detektiv Munch.Ale záleží vyloženě na osobních sympatiích - všechny postavy jsou brilantně napsané a skvěle zahrané.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Brilantní seriál o nejhorších zvěrstvech,jaká si lze jen představit...A nejlepší na něm je,že nikdo z jeho hrdinů nevyčnívá nad ostatní.

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama