Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

(seriál)
  • Česko Zákon a pořádek (více)
TV spot 4
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1999–2024), 391 h 3 min (Minutáž: 40–46 min)

Tvůrci:

Dick Wolf

Režie:

David Platt, Peter Leto, Jean de Segonzac, Alex Chapple (více)

Scénář:

Julie Martin, Warren Leight, Brianna Yellen, Robert Brooks Cohen (více)

Hrají:

Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Ice-T, Christopher Meloni, BD Wong, Tamara Tunie, Diane Neal, Stephanie March, Dean Cain, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(25) / Epizody(551)

Elitní oddělení newyorské policie, Útvar pro zvláštní oběti, pod vedením odvážné a soucitné kapitánky Olivie Bensonové, vyšetřuje a hledá spravedlnost pro oběti a přeživší ohavných zločinů. (SkyShowtime)

Videa (38)

TV spot 4

Recenze (96)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý seriál, byť od osmé řady trochu stagnuje. je fakt, že ono co do tolika dílů cpát. Olívie je moje favoritka. Některé díly jsou dech beroucí, jiné méně. Každopádně u žádného se nenudím. Scénář, hudba i herecké výkony výborné. Jen jako matka se po shlédnutí některých epizod propracovávám k paranoie. Za každým stromem vidím úchyla. Tak dobře je to natočené. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Důkaz, tak trochu samozřejmý, že i Američané dovedou natočit seriál, kde by se to nehemžilo "týpky" hýřícími výroky "to si piš" "kam jdeš kámo" apod., to všechno donekonečna stále stejněji a bezbarvěji. ÚTVAR svou šablonu vypilovává k dokonalosti, která rozmnožuje rozmanitost detektivního žánru tak, jak je u nás poměrně lehce dostupná: školu českou, německou, francouzskou, italskou, anglickoskotskou doplňuje americká a kanadská, případně australská. Netopíme se tu v gejzírech kečupové krve, nehyneme nudou v stále stupidnějších scénách nekonečných honiček a setřelovaček či přestřelek. Záznam policejního vyšetřování se v mnoha ohledech přes nutná zjednodušení blíží skutečnosti a kupodivu v jeho telegrafickém rytmu zbývá místo i pro lidské charakteristiky nejen členů týmu, ale i pro průhledy do světa amerického nálezového práva a často i duševních dramat obětí a jejich blízkých. Není to evropský rytmus; o tom není pochyb; Spojené státy však také o sobě nikdy netvrdily, že jsou součástí Evropy. Seriál tak nabízí svědectví a pohledy, které jsou namnoze za hranicemi žánrů a nabízených obsahů. Už teď se pohybuje na hranici příležitostnosti a nadčasovosti. Bude zajímavé sledovat z tohoto hlediska další vývoj jeho návštěvnosti a na ní založené křivky popularity. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Po prvej serii davam za styri. Hoci som si na zaciatku myslela, ze co nove mozu priniest tzv.sexualne zlociny, aby to vystacilo na teraz uz 12 serii, ale cele ponatie serialu, herecke obsadenie a ta klasicka detektivna praca su proste ocarujuce! Plus sa neviem vynadivat na to kvantum hercov, ktori ucinkovali aj v seriel "Oz". Vidiet ich v pozitivnych rolach a nie ako vrahov, dealerov a znasilnovacov je naozaj matuce :D Edit: Po necelych 12stich seriach v priebehu cca troch mesiacov zvysujem o jednu hviezdu, serial je pre mna nieco neuveritelne, a to by som nikdy o seriale, kde nie su na prvom mieste vztahy, nepovedala. Hltam kazdy jeden diel a dufam, ze to takto pojde az dovtedy, kym nezosediviem a budem si musiet vyberat zuby do poharika na nocnom stoliku. Stabler, Benson, Tutuola, Cragen a Munch su proste bozi... ()

sirien odpad!

všechny recenze uživatele

V zásadě nuda za max 2*. ALE. Je příšerné, jak si to hraje na "realističnost" a přitom to je celé snůška totálních blábolů a populistických hovadin. Policie průběžně používá zcela ilegální praktiky, vyšetřovatelé jsou předpojatí jak banda aktivistů, zločinci jsou naprosto nechutně démonizovaní a stereotypizovaní podle šablony "velký, zlý, děsivý a nenapravitelný znásilňující cizinec"... prostě všechno tam je přesný opak reality a přitom tam je jasně vidět snaha přesvědčit diváka, že aspoň trochu to právě takhle opravdu vypadá / funguje / je. ()

Galerie (5 281)

Zajímavosti (19)

  • Rafael Barba (Raúl Esparza) zásadně neřídí auto. Členové týmu na to párkrát naráží vtipy o Uberu. (TaNya_)
  • V epizodě si scénáristé či sám Ice-T neodpustili vtípek týkající se jeho manželství s Coco Austin. Ve scéně, kdy detektivové odhadují velikost prsou jedné z obětí, Stabler (Christopher Meloni) odhadne její velikost prsou jako C, ale Tutuola (Ice-T) jej opraví: „D, I got a good eye.“ („D, mám to v oku“). Je to odkaz na skutečnost, že Coco Austin má právě tuto velikost prsou. (velkyvezir)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama