Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí - Série 1 (1989) (série)


And All Through the House (S01E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

Chamtivá a nevěrná manželka (Mary Ellen Trainor) udělá tu chybu, že zabije svého manžela na Štědrý den, zrovna když uprchne na svobodu duševně chorý pacient převlečený do kostýmu Santa Clause... (Epistemolog)

Recenze (10)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(10.6.1989) Černá vdova versus Santa Claus. Robert Zemeckis, další z producentů Tales, měl tehdy za sebou Návraty do budoucnosti a před sebou Forresta Gumpa. Byl ve formě, a na této epizodě je to znát. Zdejší šílený Santa se sekyrou je na hony vzdálen svému kolegovi z pozdějšího Zemeckisova Polárního expresu. („Byla jsi hodná, nebo jsi zlobila?") Všeobecně velmi oblíbený díl a zároveň určitě jeden z vrcholů seriálu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí druhá epizóda z prvej série nesie názov "And All Through the House" (Hoj, ty Štedrý večer). V roku 1989 ju natočil režisér Robert Zemeckis. Ho, Ho, Ho, Ho... máme tu svižný, strašidelný, krvavý, vražedný, vianočný príbeh. Zima, sneh, stromček, oheň v krbe, koledy, vražda, nebezpečný šialenec v kostýme Santa Clausa... Parádna vianočná horrorová story. Ho, Ho, Ho, Ho... Horror Christmas! ***** ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dárky nejsou zdarma, nejdražší je karma." Což potvrdí každý všemocný i duševně nemocný Santa Claus, každá (z)dravá paní domu s pohrabáčem v ruce, pochvalující si, jak se ty svátky letos vyvedly (zlobilka jedna) a určitě i natěšená holčička, podávající úchylné obludě pomocnou ručičku, aby ty pravé cryptoidní Vánoce s hvězdou na stromečku, tatínkem pod stromečkem, resp. pod drnem a se Santovou sekerou vykostěnou maminkou v troubě, konečně mohly propuknout naplno! "Jingle bells, jingle bells... jingle all the way. Bloody hell, bloody hell... bloody all the day." ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kolikrát jsem ti říkala, že bys měl trochu shodit?" Robert Zemeckis v rámci nejnápaditějšího období své tvorby opět překvapil a nezklamal... tentokrát ve formátu krátké povídky z oblíbeného TV cyklu. Jeho parodie na slashery s nejtypičtějšími klišé tohoto hororového subžánru (včetně období oblíbeného amerického svátku nebo i nečekaného překvapení v závěru...:)) ve mě způsobila menší šok, protože jsem si nikdy nepomyslel, že se během takhle brutálního krvavého příběhu zasazeného do vánočních svátků klidu a míru můžu tolik nasmát. Nicméně stalo se a černohumorná vánoční komedie s neobyčejně radikální ženskou hrdinkou mi tak nějak padla do noty včetně povídkového formátu (v rámci něhož se mi ten svérázný styl nestihl omrzet). ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majstrovský kúsok. Jeden s najžiarivejších príkladov, že horor a komédia sa nijako nevylučujú... ani nepopierajú. Len to s nimi treba vedieť! A Zemeckis vedel, ba dokonca vedel tak, ako dodnes málokto, vlastne dnes ani on sám už veľmi nie. Tu sa však predviedol v celej šírke svojho talentu a stvoril jednu z najskvostnejších miniatúr na poli televíznej zábavy. Humor je tu o to príťažlivejší, o čo je černejší, o strach sa zase stará predovšetkým prítomnosť nevinnej detskej dušičky... ktorá v závere poslúži ako odrazový mostík pre jednu z najvtipnejších hlášok vôbec... a najmrazivejších zároveň. No, a takto nejako (hrôza-vtip-hrôza-vtip-hrôza...) sa to tu má po celý čas. Obe tieto polohy si diváka pohadzujú ako handrovú bábiku, a on, akokoľvek pred kolapsom (v dobrom), kričí "Ešte... ešte!" ...a keď ho tá húsenková dráha konečne vykopne zo sedačky, tak rozčapený v prachu ešte hodnú chvíľu vyplašene pozerá všetkými smermi a neprestáva sa nadšene usmievať... a než sa mu dych vráti do normálu, už sa tam zase, nadšený a prestrašený v rovnakej miere, vezie znova! Taká je to skrátka (bohovská) zábava. ()

Zajímavosti (2)

  • Když manželka vezme klíče od svého mrtvého manžela a vydá se zpět do domu, na kapuci ani na ramenou kabátu nemá žádný sníh. Když však vejde do domu, je celá zasněžená. (Epistemolog)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „The Christmas Song“ od Nat King Cole. (Duoscop)

Reklama

Reklama