Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenásťročný Billy Goldman je fascinovaný kabaretným vystúpením bruchomluvca Ingelsa a jeho bábky Mortyho. Očarí ho to až do takej miery, že sa sám stane bruchomluvcom. Po pätnástich rokoch sa opäť stretne so svojim idolom, s pánom Ingelsom. Ten mu odhalí strašlivé, bizarné tajomstvo o sebe a o Mortym. (MM_Ramone)

Recenze (4)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(5.6.1990) Příběh neúspěšného břichomluvce, který vyhledá kdysi slavného kolegu, aby ho požádal o radu. Přitom však odhalí bizarní tajemství, jež vyústí v krvavý masakr. V tomto freak show dle scénáře Franka Darabonta (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle) si zahrál komik Bobcat Goldthwait, u nás známý z mnoha pokračování Policejní akademie, a Don Rickles, jehož hlasem promlouvá Mr. Potato Head v Toy Story. Celé je to zároveň komické i trochu smutné, místy temně mrazivé, a v závěru pak šokantní, až brutální. Přes svou bizarnost mimořádně zdařilá černohumorná epizoda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí desiata epizóda z druhej série nesie názov "The Ventriloquist´s Dummy" (Bruchomluvec). V roku 1990 ju natočil režisér Richard Donner. Jedenásť ročný Billy Goldman je fascinovaný kabaretným vystúpením bruchomluvca Ingelsa a jeho bábky Mortyho. Očarí ho to až do takej miery, že sa sám stane bruchomluvcom. Po pätnástich rokoch sa opäť stretne so svojim idolom, s pánom Ingelsom. Ten mu odhalí strašlivé, bizarné tajomstvo o sebe a o Mortym. **** ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky závěru z jeviště, které hezky celou povídku začínající stejným vystoupením uzavřel, nakonec dávám dalšímu Příběhu ze záhrobí opět tradiční 4 hvězdičky, byť tentokrát jsou pocitově značně slabší. Za originální vyprávění, vtipné nápady a dobrý spád to nadprůměrné hodnocení dám, byť námět není zcela originální a hororový příběh s břichomluveckou loutkou si vybavím minimálně z britských Přízraků nocí natočených 45 let předtím. A co si vzpomínám, daleko víc psychologické a atmosféricky temnější provedení se mi ze zmíněného povídkového snímku líbilo o cosi víc. Možná nejinfantilnější a nejulítlejší brutální monstrum v dějinách filmového hororu hodnotím tady jako neotřelý zjev. Byť jeho řádění se mi jevilo chvílemi jako až moc bizardní, Donner naštěstí neměl víc prostoru na celou povídku, než 25 minut a kupodivu se mu podařilo tento nápaditý bizár ukočírovat tak, aby se nestihl během té krátké doby stát vyloženě otravným. ()

Reklama

Reklama