Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o mužovi, ktorý má dlhy a ešte k tomu prišiel o prácu. Nepriaznivú finančnú situáciu sa rozhodne vyriešiť podvodom. Chce si vybrať životnú poistku, ale pritom zostať nažive. Chce nafingovať svoju smrť. So svojou manželkou a mladším bratom ukuje rafinovaný plán. (MM_Ramone)

Recenze (5)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(15.6.1991) Ač je tento režijní příspěvek Michaela J. Foxe, který se zde mihne v miniroličce advokáta, ryze komediální, z úvodní trojice epizod třetí sezóny (tradičně vysílaných v jeden den) je nejspíš také nejpromyšlenější a nejkvalitnější. Bruce McGill coby nervní neotesanec Lou Paloma, je fantasticky zábavný a úplně všichni ostatní, od jeho manželky, přes bratra, matku, až po brazilského barmana ("We have watched many beautiful sunsets together...") mu skvěle sekundují. Fanoušci Návratů do budoucnosti zde krom Martyho jistě ocení i holohlavého Jamese Tolkana v roli policisty. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí tretia epizóda z tretej série nesie názov "The Trap" (Pasca). Príbeh o panovačnom mužovi, ktorý má dlhy a ešte ku tomu prišiel o prácu. Nepriaznivú finančnú situáciu sa rozhodne vyriešiť podvodom. Chce si vybrať životnú poistku, ale pritom zostať nažive. Chce nafingovať svoju smrť. So svojou manželkou a mladším bratom ukuje rafinovaný plán. Túto epizódu v roku 1991 zrežíroval herec Michael J. Fox. **** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Justiční omyl karmický, pojistku zrušil... navždycky." Dostat elektrické křeslo za svou vlastní vraždu, to je rarita, to se hned tak někomu nepoštěstí. Propracovat se až k takhle morbidně žertovnému justičnímu omylu, to nezvládne kdejaký blbec, to chce fištrón a mít pořádně za ušima! Jako měl například Lou Paloma, průkopník nového typu pojistného podvodu (tzv. Smithův karmický). Pobavil i vyfešákovaný Crypt Keeper, v obleku a s kravatou děsně seriózní mumie, ten by mi prodal cokoli, třeba i životní pojištění proti rozkladu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle Příběhy ze záhrobí mě i přes drobnou pachuť během některých lehce šílených scén většinou baví, na nic se nehrají a nabízejí originální atmosféru s velkou dávkou humoru i morbidity v originálních povídkách s často velmi překvapivým vývojem. Rafinovaný nápad uprostřed rodinné sešlosti i vývoj následné zapeklité situace „živého nebožtíka“ byly zábavné, během půlhodinky povídka velmi svižně prostřídala řadu prostředí, dodala v druhé polovině závan exotické dovolenky a napínala až do klasicky nekompromisního konce... Přesto mi svým stylem a většinou povídek zůstává ze spřízněných žánrových TV antologií nadále o něco bližší starší černobílá Twilight Zone. ()

Reklama

Reklama