Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí - Série 3 (1991) (série)


Abrakadabra (S03E04)

(epizoda)
  • USA Abra Cadaver

Obsahy(1)

Martina vždy inspirovaly záležitosti o životě a smrti. Věří tomu, že když neumře mozek, může člověk stále žít. A tak chce dokázat, že mozek zůstává naživu i několik dní po klinické smrti. Proto se pouští do svého výzkumu. Bude úspěšný? (zdeny99)

Recenze (4)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(19.6.1991) Díl naplněný neustálými zvraty, díky kterým si divák není až do konce jist, na čem vlastně je. Krom nich nabízí tahle pitevní epizoda nějakou tu nahotu (snad nejen) pro nekrofily, staršího bráchu Jeffa Bridgese a slavnou chybu s mikrofonem v obraze. Té si ale napoprvé nejspíš ani nevšimnete, protože zrovna v tu chvíli si hrdinové této taškařice prohlížejí obnažené tělo jedné (nemrtvé?) krásky. Hodně pobavil ujetý "rasta nigga" Toma Wrighta. Poznámka jednoho z hlavní dvojice na jeho adresu ("Oh, God, not this asshole again"), mě málem zabila. Jediné, co tomu trochu schází, je údernější závěr. I když uznávám, že přebít tu předchozí smršť šíleností nějakou totální pointou, je skoro nemožné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí štvrtá epizóda z tretej série nesie názov "Abra Cadaver" (Abraka babra). V roku 1991 ju natočil režisér Stephen Hopkins. Je to príbeh o mužovi, ktorého fanaticky fascinovali záležitosti ohľadne života a smrti. Ambiciózny patológ, chirurg, doktor Martin je posadnutý výskumom činnosti mozgu v mŕtvom tele. Je presvedčený o tom, že i po smrti je mozog stále aktívny. Rozhodne sa, že na svojom bratovi a zároveň kolegovi urobí zvrátený experiment. *** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Otevři oči mrtvolo, v pitevně bude veselo!" Vše, co jste chtěli vědět o posmrtném životě, ale báli jste se svého patologa zeptat. Jedna z nejmorbidnějších a současně i nejzábavnějších historek věhlasného neurochirurga Crypt Keeper M.D. Též nezbytný studijní materiál při přípravě mediků na zkoušku ze zombielogie. Jen věčná škoda, že jsem Abra Cadaver nezhlédnul již dříve, ještě před mou loňskou zástavou srdce při operaci (kdy moje tělo a mysl byly navráceny zpět do světa živých až na ARO, komplet na přístrojích). Hned bych to umírání a oživování bral víc s humorem. Například buzení z mého několikadenního umělého spánku starým taškářem Crypt Keeperem v lékařském plášti, to by bylo něco! Zapínám defibrilátor naplno a uděluji pět elektrošoků. ()

Reklama

Reklama