Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malíř Jack (Tim Roth) má plné zuby lidí, co jeho práci neberou vážně. Jednou z nich je ředitelka místní galerie Ella, která mu slíbila výstavu. Jenže jeho obrazy nejsou podle ní dost dobré, a tak mu alespoň nabídne práci v galerii. Tu ovšem Jack s opovržením odmítne. Změna nastane až jednoho dne, kdy se seznámí se sběratelem obrazů, na kterých jsou vyobrazené nehody, vraždy a zabíjení... (zdeny99)

(více)

Recenze (6)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě určitě jedna z nejlepších povídek cyklu! Ačkoliv první minuty horroru o malíři tvořícím opravdu neotřelým způsobem tomu moc nenasvědčovaly, dočkal jsem se záhy na krátkém prostoru hodně intenzivního zážitku s mistrovsky budovanou atmosférou, nejednoho děsivého zvratu a řadou skutečně mrazivých scén. Vedle skvělé filmařské stránky a dobře vypointovaného děje přidává na celkovém zážitku i výborný Tim Roth v hlavní roli. Nikdy jsem ho příliš nemusel, ale tento výkon bych se vůbec nebál vnímat jako jeho životní. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(17.7.1991) Další z dlouhé řady hollywoodských hvězd v hlavní roli. Tentokrát je to sympaťák Tim Roth, jak ho známe z raných tarantinovek. Jeho epizoda je rozhodně jedním z highlightů (nejen) třetí série. Crypt Keeper pod pseudonymem Vincent van Ghoul naznačí, že tentokrát to bude hlavně o umění a hned úvodní scéna s kladivem napoví, že Timův malíř je tvůrcem, který se zřejmě nebude vyhýbat ani hodně netradičním formám uměleckého vyjádření. Když pak potká sběratele morbidních obrazů, ztvárněného další známou hereckou tváří, Williamem Athertonem, vypadá to, že si nakonec všichni přijdou na své. Epizodu, kde nechybí nic z charakteristických znaků Tales - tedy násilí, sex, černý humor a dobrá pointa - povyšuje Rothův suverénní výkon na jeden z nejzábavnějších kousků seriálu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí ôsma epizóda z tretej série nesie názov "Easel Kill Ya" (Vražedný štetec). V roku 1991 ju natočil režisér John Harrison. Je to smrtiaci portrét smrtiaceho umelca. Príbeh o maliarovi, ktorý má už plné zuby smoly, čo sa mu lepí na päty. Jack je frustrovaný z toho, že o jeho výtvarné diela nikto neprejavuje záujem. Je v depresii a na mizine. Všetko razom naberie iný smer, keď začne maľovať morbidné obrazy mŕtvych ľudí. **** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stojan a plátno krvavé, umění pravé je (nez)dravé. Umrlá můza když šeptá, srdce tvé milé louh leptá." Oblíbené kvízové okénko: [][] Co nejhoršího se malíři může stát? A) když je jeho model příliš živý a neustále se na židli vrtí, B) když je model příliš mrtvý a blbě se aranžuje, C) když malíři zatvrdne... štětec a dostane se do nepovolaných, např. policejních rukou. [][] A jako obvykle, všechny tři možnosti jsou spávně, v uvedeném pořadí. Jo jo, nejhorší není dočasná ztráta inspirace, ale chvíle, kdy tě můza políbí jen to mlaskne... a stejně je to každému buřt. Lhostejnost a nezájem o tvou úžasnou tvorbu, ty tě sežerou zaživa. Pan Oranžový malíř může potvrdit. A Vincent Van Ghoul, Crypt Keeperův oblíbený expresionistický malíř v rozkladu, určitě taky. Nemluvě o všech úžasných, ale nedoceněných csfd komentátorech. Tak jen doufám, že se kvůli inspiraci a úspěchu nezačnou vraždit mezi sebou, aby mohli psát komentáře čerstvou krví :-)). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maliar Jack Craig prechádza krízou až do chvíle, keď mu sled udalostí pomôže k tomu že o jeho morbídny obraz prejaví záujem bohatý mecenáš. Ten Jacka nabáda k tvorbe ďalších obrazov a aj keď sa Jack zo začiatku bráni vidina ľahko zarobených peňazí je čoraz silnejšia...aj vďaka tomu že sa v epizóde objaví Tim Roth ale najmä vďaka dobrému príbehu zatiaľ najlepšie hodnotenie Príbehov zo záhrobia. ()

Reklama

Reklama