Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí - Série 4 (1992) (série)


Split Personality (S04E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

Prefíkaný podvodník chce pripraviť dve mladé bohaté sestry, dvojičky, o ich majetok vo výške dvoch miliárd amerických dolárov. Začne s nimi oboma randiť a vypočítavo s nimi manipulovať. Nakoniec však ony vybabrú s ním. (MM_Ramone)

Recenze (4)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí jedenásta epizóda zo štvrtej série nesie názov "Split Personality" (Rozdvojená osobnosť). V roku 1992 ju natočil režisér Joel Silver. Tento príbeh je o hazardnom hráčovi s mániou pre dvojité vízie, ktorý takmer vyhrá jackpot. Joe Pesci si tu zahral úlohu prefíkaného podvodníka, ktorý chce pripraviť dve mladé bohaté sestry, dvojičky, o ich majetok vo výške dvoch miliárd amerických dolárov. Začne s nimi oboma randiť a vypočítavo s nimi manipulovať. Nakoniec však ony vybabrú s ním. **** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dvojnásobný požitek... dopřával si, dobytek." Při obvyklém úvodním slovu si Crypt Keeper hraje se zajímavým kuličko-očním počítadlem a upozorňuje, že tentokrát je rodičovský dohled opravdu nutný! Je zde totiž, oproti jiným dílům, dvojnásobná porce nemravností i hrůzy. Jo jo, Split Personality patří do mých TOP, bodejť by taky ne. Všechno dabl aneb "nejlepší věci v životě chodí po dvou". Joe Pesci byl samozřejmě boží, coby namachrovaný žoviální obšourník, a dvojčata byla dvojnásobně šik. Pravda, holky to byly malinko jednodušší (čti blbé jak troky), že s nima mohli Vic a jeho "bratr" tak snadno a tak dlouho úspěšně... vymrkávat. Navíc jsem čekal, že se z děvčat vyklubou čarodějnice, kanibalky, upírky nebo tak něco a ony zatím jen prachobyčejné kikiny, co se neumí podělit o chlapa. Ačkoli, vlastně umí... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle povídka mi po čase potvrdila dvě věci: 1. že Příběhy ze záhrobí někdy přináší po stránce příběhu a vyústění naprosto šílené černohumorné úlety, u kterých si k závěru často říkám, že to není úplně můj šálek kávy, přesto mě je však ve většině případů baví sledovat a buď mě baví svým humorem nebo minimálně napínají; 2. že Joe Pesci je poměrně zábavný týpek, který snadno úspěšně zpestří všednost kolem, ale dívat se na něj v hlavní nebo výrazné roli celovečerního filmu bych asi nezvládl a po 20ti minutách už jsem byl rád, že za chvíli mi podívaná s ním končí. Vlastně mi ta povídka potvrdila ještě jednu věc: ženský uměj být nejen mrchy, ale i kreativní mrchy! :o) Úvodní sekvence z kasína mě svou atmosférou úspěšně vtáhla, skvělé bylo dotváření nadsázky či atmosféry pomocí dobových amerických písní a já se opět „vezl“... ()

Reklama

Reklama