Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina studentů Delta omega alfa každý rok mezi sebe přijímá nové členy, tzv. novice. Podmínkou k přijetí je vyběhnout na půdu domu starého Kašlavce a zablikat ze střešního okýnka baterkou. Tento dům patřil starému poustevníku v černém plášti s hrozným kašlem. Jeho kašel byl slyšet až na míli daleko. Proto se mu říkalo kašlavec. Když hořel dům bratrsta Delty omega alfa Sigma sigma, starosta, který byl členem, ošidil kašlavce o jeho dům a dal ho bratrstvu. Kašlavec pak dům proklel a zabil se. O rok později bylo devět členů, včetně starostova syna, co žili v domě, zavražděno sekyrou někým v černé kápi. Ten někdo údajně hrozně kašlal. Dům byl opušten roku 1933. Od té doby je tam kašlavcůch duch a je slyšet silný kašel. (zdeny99)

(více)

Recenze (4)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(27.10.1993) Kevin Dillon, pro mě osobně jeden z nejvýraznějších mladých herců přelomu 80. a 90. let, tady naprosto vládne. Jeho postava mi připomněla roli, v níž jsem ho kdysi viděl poprvé - toho frajírka z Čety. Kevin pak ještě zazářil v jednom z nejlepších horrorů 80. let (The Blob) a zahrál si jednoho z The Doors, aby se následně tak nějak tiše vytratil z diváckého povědomí. Dnes je mnohem známější jeho starší brácha Matt. House of Horror mám hodně rád a zařadil bych ho (společně s Television Terror, Mournin' Mess a The New Arrival) k nejstrašidelnějším epizodám celého seriálu. Bob Gale, spoluscénárista Návratů do budoucnosti a režisér nevšedního road movie Interstate 60, odvedl pro pátou řadu TFTC timhle dílem více než dobrou práci. Úplný konec to možná v očích některých pokazí, ale jsou to holt Talesy, a talesovitější závěr už to snad ani mít nemohlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí siedma epizóda z piatej série nesie názov "House of Horror" (Dom hrôzy). V roku 1993 ju natočil režisér Bob Gale. Príbeh o vysokoškolských študentoch, ktorí sa majú podvoliť skúške odvahy a čeliť hrôze. Podmienkou vstupu do klubu gama delta omega je rituál, ktorý musí podstúpiť každý nový záujemca o členstvo. Uprostred noci musia novici vojsť do opusteného, prekliateho domu, v ktorom straší duch starého Kašľavca. Ukáže sa však, že tam na nich číha aj niečo omnoho desivejšie. ***** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Delta, Kappa, Gamma... zubů plná tlama." Klasika. Hororový dům, ve kterém jsem se hned cítil jako doma. Z plesnivých stěn dýchá hrozba dávného prokletí, barákem courá duch tuberáka, usilovně si vykašlávající plíce a cesta z přízemí až do třetího patra na půdu je výzvou nejen pro bojácné zobáky, ale i pro jejich kápo, namachrovaného supermazáka (studentem již šest (!) let). Přidejte atmosféru strašidelnou a hustou tak, že by se dala motorovkou krájet, ve finále s dvojnásobným twistem, a dostanete prima nostalgický výlet do hororové historie. Ovšem za mých studentských let jsme tohle neměli. Žádní zobáci nám podrážky bot neolizovali, samozřejmě ani nic jiného a bobříka odvahy splnil ten, kdo se odvážil mít neomluvenou absenci na přednáškách Marx-leninské filozofie a ohrozil si tak udělení zápočtu. I spolužačky byly jiné, i ony takříkajíc krev a mlíko, ale daleko skromnější. Na první či druhou metu stačilo pozvání na večeři v naší vysokoškolské menze (stravenky za dvě koruny šedesát :-)). Ale zpět k House of Horror. Této restauraci uděluji 5 michelinských hvězd! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten začátek byl takovej divnej. No prostě sekta... Ovšem jak vyšli k domu starého Kašlavce, tak to začalo být super. Z venčí mi pocitově připomínal ten dům z filmu DŮM PLNÝ STRACHU a zevnitř zase ten, který byl v knize o Marku Twainovi, v němž se Mark s Huckleberrym schovali společně se zloději. [12. hodnocení, 1. komentář, 87%] ()

Reklama

Reklama