Reklama

Reklama

Recenze (4)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muž vďaka plastickej chirurgii úplne zmení svoj vzhľad a stane sa z neho úspešný podnikateľ. Časom ho však jeho minulosť dobehne...na rok 1995 nepochybne prelomové zábery z pohľadu prvej osoby ktoré už v súčasnosti nie sú ničím ojedinelým a k tomu jeden z príbehov ktorý v sebe obsahuje asi najviac čierneho humoru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí pätnásta epizóda zo šiestej série nesie názov "You, Murderer" (Ty si vrah). V roku 1995 ju natočil režisér Robert Zemeckis. Úvodná parafráza na Forresta Gumpa s cameom Alfreda Hitchcocka perfektne odštartovala záverečnú epizódu šiestej série. Ďalej to pokračovalo v duchu zábavnej filmárskej jazdy režiséra Roberta Zemeckisa, ktorý oživil hereckú hviezdu Humphreyho Bogarda. Tridsať osem rokov po jeho smrti ho obsadil do hlavnej úlohy tohto príbehu. **** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zemeckis odhalil, jak to bylo s Bogartovým herectvím a že pro film stačí pouze jeho snímek. A Hitchcoc? Ten dal přednost realitě před fikcí. Rozhodně více komedie, než horor, ale kratičké, zábavné a tudíž dobře koukatelné. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Zemeckis měl svého času úžasné nápady na originální žánrové filmy, které dokázal zábavným způsobem zrealizovat. S jeho počínáním v zákoutích horrorové komedie jsem už měl mnohem dříve tu čest díky filmu Smrt jí sluší. Za sebe však musím říct, že zmíněný celovečerní kousek u mě v rámci žánru překonaly dvě povídky natočené pro cyklus Příběhů ze záhrobí: parodie na vánoční slashery And All Through the House a právě You, Murderer. Zemeckis neváhá začít vtipným sparodováním scény ze svého tehdy nejaktuálnějšího filmu, pomocí chytrých triků a jiných fíglů „oživuje“ a přivádí po letech na scénu hereckou legendu filmu-noir Humpreyho Bogarta v příběhu s oblíbeným noirovým motivem plastické chirurgie obličeje. Nechybí ani odkazy či originální se ponášení na slavná hollywoodská díla, zabírání dění kompletně z pohledu hlavního protagonisty připomene Dámu v jezeře, jeho pravidelné posmrtné voiceovery s ironickým nádechem pak Sunset Boulevard... osobně mě pak nejvíc vedle úvodu pobavil závěrečný vtípek s Hitchcockem a jeho legendárními Ptáky. Klasický černý příběh v převažně barevném hávu má výborný spád, zachovává si nadhled a zmíněná subjektivní kamera, nejednou s výrazně dynamickými pohyby, hodně přidává na celkovém zážitku. Přestože se příliš nepovažuji za milovníka klasických noirů ani gangsterek, mohu říct, že tuhle stylovou půlhodinovou jízdu, doplněnou o výrazně černý humor převažně v barvách, jsem si hodně užil a chvílemi si i pohrával s myšlenkou nad plným počtem. ()

Reklama

Reklama