Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (370)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dva démoni (pokud zrovna chtějí) - Jack Nicholson a Ennio Morricone. Jeden anděl s mrazivýma očima - Michelle Pfeiffer. A ještě navrch, jako prémie k fajnému scénáři a atmosférce, James Spader. Horror je vlka mít, ale označit Vlka jako horror, no nevím. Každopádně pro další Nichols(on)ův povedený snímek mám přichystaných 80%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kromě úžasně zvířecího Jacka Nicholsona a k nakousnutí půvabné Michelle Pfeiffer tento horor nenabízí nic převratného. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si pustím z normální televize film. Občas překvapí něčím, co jsem ještě neviděl a tak se na to chystám celý dlouhý den s tím, že si ten film hezky pěkně v křesle před televizí užiju. Když jsem televizi půl hodiny před začátkem zapnul, tak tam běžely reklamy. Pak skončili reklamy, byla nějaká show, která následovně po čtvrt hodině skončila. Následovala asi čtvrthodina dalších reklam. Po této čtvrdhodině s právě čtvrthodinovým spožděním začal Vlk. Po asi deseti minutách do toho filmu dali reklamy. A v tu chvíli já myslel že chcípnu. Chápu, že slovo "krize" v naší zemi udělalo hodně, ale aby toho tv Nova využívala až takhle, to ať se na mě nezlobí. Film jsem nakonec nedokoukal, sehnal jsem si ho jinak. To prostě nešlo. Od té doby jsem se rozhodl, že si naše české televize kvůli filmu už nikdy nepustím, a pokud ano, tak ne v hlavní vysílací čas. Nemám za potřebí si film kazit snůžkou keců, kde je co levnější a co kdo komu doporučuje. A co víc mě naštvalo byl taky fakt, že samotnej Vlk mě vůbec nebavil. Vypadá to na zajímavý fantasy příběh s Nicholsonem v hlavní roli. Ale ve skutečnosti je to naprosto průměrný film s naprosto typickým dějovým průběhem. Všecko co průměrný film příběhově obsahuje v tomhle filmu je. Těží z původního nápadu a názvu Vlk, který mě okamžitě zaujal. Jenže to je taky všecko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu v prvom rade chýba príbeh, čo by aspoň mal čim zaujať. Podľa mňa nestačí len do hlavných úloh obsadiť známe tváre a tým ako že všetko ďalšie hasne. A už asi nikto nespraví z tohto vlkodlačieho námetu viac než pochabé tláchanie točiace sa dookola na jednom mieste a nikam sa neposúvacie, to aj v jednej epizódke z Aktov X, kde sa venovali tomuto mýtusu nám viac povedali, než o čo sa snažia alebo skôr nesnažia v tomto filme. Film som musel dopozerať na dvakrát, fakt sa to nedalo vďaka plytkosti nejak lepšie zbaštiť. ║Rozpočet $70miliónovTržby USA $65,002,597Tržby Celosvetovo $131,002,597 ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejvyšší hodnocení především pro tu "zvláštní" atmosféru. Ani nevím proč, ale na ten film se prostě rád dívám. Jen ten závěr je trochu více úsměvný než bylo třeba. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neveselé vyhliadky.“ V prvej polovici 90. rokov Hollywood ovládla chuť na úrovni (kvalitná produkcia, renomovaný režisér, vysoký rozpočet, slávni herci, sústredenie sa skôr na atmosféru, než gore) adaptovať kultové hororové monštrá. Coppola režíroval DRACULU a produkoval FRANKENSTEINA, Neil Jordan s Tomom Cruiseom urobil INTERVIEW S UPÍROM a rada prišla aj na vlkolaka. Toho sa chopil uznávaný „vážny“ režisér Mike Nichols (Oscar za ABSOLVENTA). Dostal k dispozícii poriadny rozpočet, vynikajúceho maskéra Ricka Bakera (KVÍLENIE VLKOLAKOV, AMERICKÝ VLKOLAK V LONDÝNE, HARRY A HENDERSONOVCI) a uznávané herecké obsadenie v čele s démonickým Jackom Nicholsonom a Michelle Pfeiffer. Je svieže vidieť v horore namiesto nezaujímavých puberťákov prepracované postavy dospelých mužov a žien. Výsledok kazí snáď iba štandardnejší scenár, občas používajúci klišé (vo finálnom súboji hrdina zloducha len prizabije, otočí sa mu chrbtom a odchádza, zlosyn zoberie posledné zvyšky síl – a záhradné nožnice – a vrhne sa na nepriateľa od chrbta). I tak je to ale kvalita s prepracovanými podpornými rolami (Richard Jenkins, Ron Rifkin, Om Puri, Christopher Plummer, James Spader), dobrou atmosférou, vtipnými hláškami („Si famózny.“, „Značkujem si teritórium.“), sviežim nápadom čo najviac „zrealističniť“ vyložene žánrovú záležitosť, pôsobivými scénami (srna) a detailmi (pohyby vlkolakov, ich masky...). Mimochodom, súdiac z jednej scénky, Michelle Pfeiffer na koni jazdí jednoducho príšerne. O milión kíl ťažší Arnold Schwarzenegger to v BARBAROCH CONANOCH zvládal stokrát lepšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi vyhra bylo obsazeni Nicholsona, on jako vlk vcelku i vypada, navic opet hraje paradne a hlavne je perfektne charismatickej, jak s maskou, tak bez ni. Pfeiffer je tu sice vicemene zbytecna, ale slusi ji to. Jinak pribeh mi prisel, ze neni pojatej jako typickej horor, i kdyz tu samozrejme par strasidelnejsich scen je, ale spis je to takovy drama o jednom chlapkovi. Diky tomu je film sice zbytecne dlouhej a nejaky ty sceny z nakladatelstvi by sli vykopnout, ale diky zrucny Nicholsovo rezii a paradnimu Nicholsonovi se jedna o docela atmosferickej film. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller s komorními hororovými prvky, výtečný rovněž po trikové stránce, s jednoduchým námětem, nekomplikovaným dějem, okořeněným navíc i milostnou zápletkou, ale jen s průměrným scénářem ..Přednosti filmu jsou ale jinde, a to především ve skvělých hereckých výkonech Jacka Nicholsona (převážně v první polovině filmu, a daří se mu více v civilnějších polobách než v honičkách a v závěrečném "vlčím" souboji), krásné Michelle Pfeifferové a slizkého padoucha Stewarta Swintona, kteří tento film pozvedli na lepší průměr..Kdyby tam nebyli, tak by to byl sotva průměrný film B-čkové produkce.. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Skvelý Jack a krásna Michelle. Celkom podarený film o lykantropii a jej účinkoch na človeka. Avšak na druhej strane nič prevratné. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno už kdesi jinde: "Je to člověk? Je to vlk? Je to Jack!" Nedá se popřít, že tenhle snímek stojí z valné části na Jackovi, ale kdo by mu to měl za zlé. Já určitě ne a jak se tak dívám kolem sebe, neměla bych za zlé ani nějakému "velkému šedému zatoulanému psu," kdyby mě obdaroval svým kousnutím, abych mohla obdarovat české politiky zakousnutím. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Komentář Nicka Towa víceméně vyjadřuje i mé pocity z tohoto filmu. Na Vlka jsem tenkrát zašel do kina a bylo to v mém životě první zklamání z Jacka Nicholsona. Do té doby jsem žral prakticky celou jeho filmografii od Easy Ridera až po Batmana. Pak už jsem narazil snad jen na jediný jeho dobrý film (Přísaha). Kvalitních vlkodlačích horrorů není mnoho, a tento k nim rozhodně nepatří. Zdejší kladné přijetí napříč širokým spektrem publika přičítám známým jménům v kolonce tvůrci. Velké zklamání, od něhož pramení můj pocit, že Jack by udělal nejlíp, kdyby hned po natočení Batmana raději odešel do důchodu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý pokus o využití vlkodlačího motivu v hororu zasazeném do moderních amerických kulis, který staví na velmi slušném hereckém obsazení, kde zejména Jack Nicholson podává tradičně skvělý výkon a využívá své expresivní mimiky k vytvoření silného dojmu a napětí v jednotlivých scénách. Celkový dojem: 80 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Filmové devadesátky pohřbily monstra ze sedmdesátek (Vetřelec, Michael Myers - ty pak i vzkřísily) a osmdesátek (Jason, Freddy) a oprášily klasická monstra v áčkovém a umělecky ambicioznějším balení pro dospělejší diváky (Dracula, Frankenstein, Vlk). Vlk není ani nemá být děsivý horor a boduje animálností stárnoucího Nicholsona, sexapealem Pfeiffer a Spaderovým hajzlíkovstvím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že má M.Pfeiffer smůlu na chlapy, když se jí pořád mění na vlky.. Nadprůměrný thriller s romantickými prvky, kde si Nicholson při natáčení scény zakousnutí srnky musel připadat jako Lugosi v souboji s chobotnicí.. Zapamatování hodnou scénou s možným využitím v praxi budiž Jack a jeho nerespektování funkce pisoáru: „I'm just marking my territory..“ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi líbila dokonalá hudba a závěr filmu. Herecké kvality opět spolehlivě zajistili Jack Nicholson a Michelle Pfeiffer, společně s Jamesem Spaderem, jehož role zde byla velmi lákavá. Hned jak na konci filmu vyšla Michelle ze dveří, tak jsem si řekla, že je v ní něco takového, šelmovitého... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podmanivý horrorový thriller, s nadupanou atmosférou romantickej drámy, v ktorom hrá prím ústredné duo Nicholson-Pfeiffer. Príbeh sa zahráva s myšlienkou, že premena človeka na vlkodlaka nemusí byť prioritne prekliatím a hrdinom nebude tentokrát typická strana dobra. Dej je navyše zaujímavo zakomponovaný do prostredia vydavateľstva, romantická línia je natoľko prirodzená, že absolútne nezasahuje do stupňovania napätia. Nečakajte však prvoplánové ľakačky a nezmyselné vyvražďovačky. Toto je horror s atmosférou, ktorýsi kladie za prioritu obsahovú stránku. 90%. ()

Reklama

Reklama