Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taký film s Nicholsonom, ktorý svojimi rečami dokáže opantať nejedného diváka, mňa to však nezobralo a ako horor to u mňa tiež nebolo dobré, skôr to bol romantický film. Vlkodlačia klasika, ktorá si ma nepáčila. Pre mňa to nebolo nič moc a ťažko sa mi to rozoberá, keď ma to nezaujalo, neopantalo. Možno som teraz cynik, ale ak to nie je môj obľúbený žáner, tak by ma to malo zaujať, aby som tomu dal lepšie hodnotenie a to sa nestalo. Pre mňa dlhý film, ktorý prebehol bez toho, aby som si na konci povedal aspoň, že to bolo v pohode. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že má M.Pfeiffer smůlu na chlapy, když se jí pořád mění na vlky.. Nadprůměrný thriller s romantickými prvky, kde si Nicholson při natáčení scény zakousnutí srnky musel připadat jako Lugosi v souboji s chobotnicí.. Zapamatování hodnou scénou s možným využitím v praxi budiž Jack a jeho nerespektování funkce pisoáru: „I'm just marking my territory..“ ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Komentář Nicka Towa víceméně vyjadřuje i mé pocity z tohoto filmu. Na Vlka jsem tenkrát zašel do kina a bylo to v mém životě první zklamání z Jacka Nicholsona. Do té doby jsem žral prakticky celou jeho filmografii od Easy Ridera až po Batmana. Pak už jsem narazil snad jen na jediný jeho dobrý film (Přísaha). Kvalitních vlkodlačích horrorů není mnoho, a tento k nim rozhodně nepatří. Zdejší kladné přijetí napříč širokým spektrem publika přičítám známým jménům v kolonce tvůrci. Velké zklamání, od něhož pramení můj pocit, že Jack by udělal nejlíp, kdyby hned po natočení Batmana raději odešel do důchodu. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ač hollywoodský biják, přesto film s inteligentním scénářem, který využívá formát hororu velmi důmyslným způsobem. Nadpřirozené jevy zde neslouží ani tak k vyděšení diváka, jako spíše k zachycení strachu hlavních postav z vlastních nekontrolovatelných instinktů. Proměna ve vlka je tu symbolem pro podlehnutí zvířecí vášni a zatímco u postavy Jacka Nicholsona je tato transformace spojena na jednu stranu s osvěžením, vyvolává v něm též strach o dobře zavedený rodinný a kariérní život. James Spader naopak své zvířecí podstatě dává dobrovolně celou kontrolu, čímž se jeho jediným morálním kompasem stává zákon džungle, kde vyhrává pouze ten nejsilnější. Jeho postava slizkého kariéristy nemá chybu. Celkově bych vyzdvihl herecké výkony. Michelle Pfeiffer mi pravidelně bere dech a tento kousek není výjimkou. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno už kdesi jinde: "Je to člověk? Je to vlk? Je to Jack!" Nedá se popřít, že tenhle snímek stojí z valné části na Jackovi, ale kdo by mu to měl za zlé. Já určitě ne a jak se tak dívám kolem sebe, neměla bych za zlé ani nějakému "velkému šedému zatoulanému psu," kdyby mě obdaroval svým kousnutím, abych mohla obdarovat české politiky zakousnutím. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Jack Nicholson prosazoval se svým kamarádem scénáristou Jimem Harrisonem, aby byl tento film natočen, celých 12 let. (HappySmile)

Reklama

Reklama