Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tess McGillová není příliš spokojená se svou současnou prací. Její nadřízený David Lutz jí dohodí možnost pracovat pro jistého Boba v oddělení arbitráží. Jak se ale ukáže, opilý Bob hledá spíš holku do postele než asistentku. Rozzlobená Tess rozešle všem o Lutzovi nelichotivý mail … a  musí si hledat novou práci. Nakonec sežene místo sekretářky oddělení, které právě dostalo novou šéfku, Katharine Parkerovou, stejně starou jako Tess. Katharine se chová velmi přátelsky, dá Tess několik dobře míněných rad a na oplátku vyslechne Tessin nápad na výhodnou obchodní transakci. Pak ale Tess oznámí, že příslušný klient nemá o transakci zájem. Brzy nato odjíždí Katharine na víkend na hory. Zlomí si tam ale nohu a zdá se, že si několik týdnů pobude na lůžku. Tess ji má zastupovat a postarat se též o její byt. A právě tam Tess v počítači najde, že se Katharine zcela bezostyšně chystá prodat její nápad klientovi. Hodlá transakci uskutečnit spolu s jistým Jackem Trainerem. Tess ani minutu neváhá: rozhodne se, že transakci uskuteční sama… (TV Prima)

(více)

Recenze (187)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klidně by se to mohlo jmenovat Útok šílených účesů. Vlasové kreace všech ženských postav neznají míru a nezaleknou se ničeho. Joan Cusack tam vypadá tak ohavně, až jsem čekal, že si jí Sigurney Weaver splete s Vetřelcem. Ale jinak je to inteligentní film se sympatickou hlavní hrdinkou a Harrisonem Fordem, v době, kdy byl ještě frajer. Měl jsem z toho dobrej pocit z poctivé filmařiny. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Je krásné, kolik Hollywoodských hvězd na začátku své dráhy se v tomto půvabném filmečku objevilo. Jedna z prvních minutových rolí Kevina Spaceyho, téměř nepostřehnutelné mihnutí se Davida Duchownyho atd. Vedle okouzlujícího Harrisona Forda soupeří o místo na slunci dvě v té době již jasně zářící hvězdy Sigourney a Melanie. No a ta oskarová písnička, režie Mika Nicholse....... tenhle film mám fakt rád :) ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Píseň - "Let the River Run" + 5 nominací: Nejlepší film, Režie, Herečka HR - Melanie Griffith, Herečka VR - Joan Cusack, Herečka VR - Sigourney Weaver ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Emancipující se romantické drama, v němž žena není jen za erotický objekt (právě naopak), kde se hlavní mužská postava (a největší herecká hvězda filmu) objevuje až po třiceti minutách a kde má hrdinčin kariérní vzestup minimálně stejnou hodnotu jako její úspěch v osobním životě. Přesto je vykreslení hrdinčiny cesty k úspěchu o kus pozadu za feministickými myšlenkami, které jsou ve filmu vyřčeny (například její závislost na mužích a jejich mínění je srovnatelná s libovolnou romantickou komedii dneška, přílišná ambicióznost postavy Sigourney Weaver, která se očividně dokáže vypracovat i bez Harrisona Forda po boku, je podle filmu nepřípustná a závěr v zásadě popírá potřebu strukturální změny poměrů). Navzdory množství známých herců, kteří na nás během filmu vykuknou, je dnes sociologická hodnota Podnikavé dívky vyšší než její hodnota zábavnostní. Možná je to tím, že nemá-li Nichols v rukou opravdu kvalitní scénář, svižnou komedii se svou divadelní režii natočit nedokáže. 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typická lehká komedie s mnoha herci, která vás ale zaujme jenom tak napůl. Některé jsou lepší, jiné horší, tahle patří spíše do té druhé kategorie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $63,779,477Tržby Celosvetovo $102,953,112║ Tie účesy v tej dobe na konci 80.rokov to je fakt sila ale o tu tak až nejde, film má výborný príbeh s množstvom dobrých momentiek, dokáže pobaviť ale aj dojať, plus hudba pekne ľadí k filmu, k tomu všetkému tu je slušné herecké obsadenie a aj trošku démonická Sigourney Weaver. /75%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hlava na obchody a tělo na hřích. Je na tom něco špatného?" Já mám pro strach uděláno, klidně se v temným lese utkám s armádou draků, ale jestli se něčeho opravdu bojím, tak jsou to ženy, který ví, co chtějí a mají plán, jak toho dosáhnout. S Katherine ani s Tess zkrátka svou budoucnost neplánuju, ale kdyby moc prosily, tak si na ně o víkendu čas udělám. A jelikož mám sportovního ducha, tak jsem fandil tý slabší. Tess do toho! Ovšem zdrojem zábavy pro mě byl takřka výhradně Jack, protože ten si svý chvilky při převlékání v kanceláři, nošení slečny z večírku či na svatbě dokázal opravdu užít. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek je pro mě jakýmsi mezníkem určující konec osmdesátých let a konec oslňování americkou kulturou, architekturou a lákavým životním stylem kdesi na Manhattanu. Skončila doba temna v tehdejším Československu a zakázaná Amerika byla zcela legální. A tohle byla jedna velká americká pohádka. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie. Těží nejen ze svého hereckého obsazení, ale také z jednoduchého, avšak sympatického příbehu. V závěru je sice mrcha Sigourney Weaverová potrestána a Melanie Griffithová po zásluze odměněna, a tak se to dá chápat jako happy-end, ale v tomto filmu mi nevadí. Když si budete chtít odpočinout a lehce pobavit, nemůžu než doporučit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štramácký byznysmen H.Ford a M.Griffith s účesem připomínajícím hnízdo snovače rudozubého v hlavních rolích inteligentní komedie postavené na tradičním principu záměny osob rozdílné společenské vrstvy. Škoda, že není v popisu pracovní funkce sekretářek krom nabízení teplých nápojů zakotven i ten nadstandardní přídavek. Pochopitelně bych volil tu kávu.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Není na světě mnoho podobných žen, které jsou tak cílevědomé a podnikavé jako Tess. Fandila jsem ji od samého začátku, je milá, hodná, velmi inteligentní a loajální :-) Kdyby Kate nebyla taková mrcha, kdo ví jak by to dopadlo ... Za sebe dávám plný počet hvězdiček, protože tenhle film mě vždycky bavil svým neotřelým humorem a romantycznem :-) ale ty účesy a ta móóda ... ajajajaj ;-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V naší domácnosti extrémně povinná záležitost, podobně jako Včera narození (opět s Melanií) nebo Baby Boom (opět z kanceláře). Dost bylo pozdní emancipace přelomu 80. a 90. let. Zahoďte vycpávky a začněte se zase chovat jako lidi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá americká komedie. Poměrně zaběhané téma milostného trojúhelníku mezi šéfem (Harrison Ford) jeho manželkou (Sigurney Weaverová) a jeho sekretářkou (Melanie Griffithová). Herecké výkony ústřední trojice nejsou sice nijak vyčnívající, ale odehrají si svůj standart. Zkrátka odpočinková komedie, která neurazí, odpočinete si u ní, ale za pár dní si nebudete pořádně pamatovat o čem to vlastně bylo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalsich filmov z 80-tych rokov, ktory ma niekedy v 90-tych rokov celkom prijemne bavil a preto som si ho chcel zopakovat. Dnes uz to sice nebol ten isty zazitok, ale stale ma to bavilo. S Madison sme sa smiali na niektorich ucesoch hereciek, teda predtym, ako sa dala ostrihat M. Griffith i na jej ucese, ktore boli v mode v 80-tych rokoch, ale to vobec nie je podstatne. Taktiez prijemne bolo vidiet niektorich hercov, ktorich som vtedy az tak dobre nepoznal, ako napriklad Kevina Spaceyho, len skoda ze som nikde nevidel Davida Duchovneho, urcite som ho prehliadol. Dnes to nie je nijak vynimocny film, pre mnohych to bude len priemerny film s komedialnym nadychom so sympatickymi hercami, avsak uz len kvoli takto hviezdnemu obsadeniu sa urcite oplati tento film aspon raz vidiet. Film ziskal jedneho Oscara za piesen, ale mal aj 5 dalsich nominacii. A to hlavnu kategoriu najlepsi film, avsak v roku 1988 sa stal najlepsim filmom drama RAIN MAN (1988), v kategorii najlepsia rezia to bolo podobne, Nicholsovi vyfukol sosku Barry Levinson za Rain Mana. Za najlepsiu herecku v hl. ulohe bola nominovana Melanie Griffith - zvitazila Jodie Foster za dramu ZNASILNENIE (1988). Aj Joan Cusack a Sigourney Weaver boli nominovane na Oscara za najlepsie herecky vo vedl. ulohe, avsak zvitazila Geena Davis za dramu NAHODNY TURISTA (1988). Pre zaujimavost, S. Weaver bola nominovana v tychto Oscaroch aj za iny film GORILY V HMLE (1988), avsak ani tu nemala stastie, kedze Oscara si prebrala uz spominana Jodie Foster za Znasilnenie. ________ Melanie Griffith - (Tess McGill) +++ Harrison Ford - (Jack Trainer) +++ Sigourney Weaver - (Katharine Parker) +++ Alec Baldwin - (Mick Dugan) +++ Joan Cusack - (Cyn) +++ Philip Bosco - (Oren Trask) +++ Oliver Platt - (Lutz) +++ Kevin Spacey - (Bob Speck) +++ Olympia Dukakis - (Personálna riaditeľka) +++ David Duchovny - (Jeden z priateľov na Tessiných narodeniných) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela svižná komedie, kterak nová práce sekretářky Tess může znamenat solidní kariérní vzestup. Amerikou vládne business, všude se roztáčí kolotoč peněz, v němž nelze na nic čekat. Kdo zaspí na vavřínech, vlak mu ujede. A Melanie Griffith v něm rozhodně chce na nějakém pohodlném místě sedět. Ona i nekompromisní Sigourney Weaver (která si kdesi v Evropě zlomí nohu, Tess ji zastoupí a hlavně zjistí, že její šéfová chystá zcela bezostyšně prodat její nápad klientovi) jsou sice moc fajn, ale oslavné výroky a nějaké ty herecké nominace bych zase krotil. I když právě na nich to celé stojí. A pak samozřejmě také na gradujícím scénáři a muži za kamerou. Mike Nichols byl vždy respektovaným režisérem, který měl cit pro výběr předlohy a herců, za mě byl ovšem vždy spíš modelovým tvůrcem, který se sice nebál mnohých tabu, ale zároveň byl často studený jak psí čumák. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když se pod dohledem režiséra Mikea Nicholse (např. Absolvent, Vlk) sešla opravdu hvězdná herecká sestava v čele s Harrisonem Fordem a Sigourney Weaver, nemohl vzniknout špatný film. A taky, že ne. Pohodová a příjemná komedie z konce zlatých 80. let a možná trochu nenápadný, ale o to lepší oscarový (!!) snímek. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Novodobé áčkové romantické komédie sú v kríze, takže sa čím ďalej tým viac oplatí prehrabávať archívy. A možno narazíte na túto pozabudnutú, no stále výbornú žánrovku. Vtipný scenár, režisérsky klasik za kamerou a mimoriadne silný casting pred ňou ponúka množstvo dobrej zábavy. Príbeh ambicióznej sekretárky, ktorá sa vydáva za svoju podlú šéfku bol nominovaný na šiestich Oscarov (okrem iného aj za film a réžiu). Premenená bola nakoniec tá za najlepšiu pieseň. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých pár nevtipných komédií z osemdesiatych rokov, pri ktorých som nikdy nepochopil ich kultový status, hlavne v porovnaní s kvantom úžasných komédií, ktoré sa v tom desaťročí nakrútili. ()

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama