Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Tate (Emile Hirsch) žije se svou těhotnou ženou a dvěma dětmi takřka idylický život na západním pobřeží USA pár let po konci Občanské války. Živí se jako tesař a hrobník a je vzorným občanem městečka Garlow, zakládajícím si na pravých křesťanských ideálech. Jednoho deštivého večera se však před jeho prahem objevují tři nebezpečně vypadající muži vedení Holanďanem Albertem (John Cusack), kteří hledají jistého Billa Crabtree, ne kterého je údajně vypsána odměna. Patrick je vyzván, aby třem lovcům lidí pomohl, přičemž s odmítnutím asistence se předem nepočítá. (C0r0ner)

(více)

Recenze (46)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chladná, temná, ublácená "tale of frontier violence and spiritual redemption" z osady kdesi po cestě do vysněné Kalifornie (1849). Bez většího spádu, zato plná mrtvol, se správně zmijozelskou postavou Johna Cusacka a uspokojivým zúčtováním v závěru - irská stylovka ke dni Sv. Patricka ☘️ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Sice sem to štěkala o něco temnější, ale se vším tím blátem to nakonec je celkem průjemný. John Hnusack se do filmu regulérně vypašíkoval a jelikož je pořád oblečenej v černym, tak sem celou dobu přemejšlela, koho mi připomíná páč jsem věděla, že tuhle karikaturu už jsem někde viděla. A pak mi to došlo !!! Regulérně na konci filmu když je Hnusack skomírající řešeto a opírá se o kostelní zeď, vepřovou hlavu zvednutou k našemu irovi, tak jsem prozřela a vykřikla z plna hrdla až jsem vzbudila celej barák "Ty pííííčo vždyť to je jasnej Severus Snape !! " Kdo viděl chcípat Severuse v Potterovi a pak Hnusacka v tomhle, ten to nemůže vyvrátit to prostě nejde. Identický dvojčata.Jinak k filmu - Malej, nesympatickej, fousatej, irskej přizdisráč pracující jako mistr tesař se holt utnul a dal se do paktu s trojicí desperádos. V tu chvíli se mu krásně rozjede obchod s výrobou rakví a tuze bohatne, takže jsem absolutně nechápala, proč byl nasranej. Já bych na jeho místě jásala. "Kladná strana" čili vymrdaní křesťani se opět předvedou v plný parádě - Kecat umí skvěle, pomoci se od nich ale v životě nedočkáte a nakonec jsou největší svině (nic proti křesťanům, já nesnáším všechny věřící stejně včetně pohanů, jelikož nesnáším úplně všechny) . Takže nic novýho pod sluncem snad jen rčení, že : Kdo druhému jámu kopá.....je, pyčo, hrobník. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Never Grow Old je notně inspirován nedávným Brimstone, který poprvé od dob spaghetti westernů dokázal, že evropská produkce umí vyprodukovat opravdovější western než produkce hollywoodská a posunout mrtvý žánr zase o kus dál. I když se Kavanagh evidentně snažil rekonstruovat vše co v něm viděl (syrovost, emoční nekompromisnost, atmosféru, tempo, vývoj a psychologii postav, část zápletky), nepodařilo se mu úspěšně přenést v podstatě nic. Nejenom, že film má slaboučký scénář s jedinou pointou, kterou recykluje po celý děj (morální dilema tesaře v podobně volby mezi vlastním prospěchem nebo dobrem), ale především naprosto selhává ve vývoji postav a jejich chování je ke konci tak bezdůvodně iracionální, až tím popírají samy sebe. Obsazení rovněž není moc vhodné, což je o to viditelnější v žánru western, který vždy stál pouze na silných charakterech postav, podpořených přirozeným charismatem herců. Francouzská herečka s příznačným jménem François, hrající francouzskou přistěhovalkyni se svým francouzským přízvukem chvílemi působí, že neumí hrát (měli ji nechat mluvit rodnou řečí), což ještě umocňuje kontrast mezi ní a postavou stručného manžela, kterého ztvárnil třicátník Hirsch s tělem a hlasem středoškoláka, takže v poloze starostlivého otce vůbec nefunguje, což se projeví zvláště ke konci. Cusack si roli záporáka sice viditelně vychutnával, ale western, ve kterém je největším záporným bossem John Cusack prostě nemůže moc fungovat a postavit proti němu kalibr v podobě Clitorise Eastwooda, bylo by to vůči němu až nefér. Takto z toho ale vychází ještě docela dobře, protože má za protiklad zarostlé děcko. 55 % ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavá temná kovbojka, která dokázala být místy i překvapivě vtipnou. Film jsem si užil a Cusack si tu zahrál velice dobrého skoro až sympatického záporáka. Lepší 3 hvězdy ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší výborný európsky western, čím ďalej tým viac sa ukazuje, že v tomto smere má čo Hollywood doháňať. No veru, časy Johna Wayne sú už dávno preč. Čo sa týka atmosféry, Brimstone bol síce lepší, no v tomto smere má čo povedať aj tento snímok - samé blato, celková ponurosť, beznádej, depresia zvyšovaná prostredím, každú chvíľu nejaká mŕtvola.... A išlo to aj bez prehnaných streleckých eskapád. No čo vám poviem, mľaskal som blahom. Do dokonalosti chýbalo iba málo, silný nadpriemer. 85/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že uvidím film, ve kterém se mi bude můj velmi neoblíbený John Cusack líbit jako herec, hluboce bych se mu vysmál. A teď tu sedím a jen na nechápavě kroutím hlavou, co se vlastně stalo. Je mi to vlastně nakonec šumák, ale jeho roli jsem mu konečně po těch jeho mnoha předchozích letech uvěřil, což mi dnes spolu s jednoduchým příběhem, plným "pravé", křesťanské lásky, krvavými souboji s ještě krvavějším, výtečným koncem bohatě stačí k mojí celkové spokojenosti. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Realistický western plná mrtvol a blata v područí studenej potemnelej kamery. Príbeh plný náboženského fanatizmu a samoúčelného násilia v podaní hlavného záporáka, ale aj odvahe a prekonaní samého seba. Možno by to v rukách skúsenejšieho režiséra dopadlo ešte lepšie. 3+ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Podtitul filmu by klidně mohl znít: "Jak chudý hrobník ke štěstí přišel a jak si dobrého bydla nevážil." Snímek bych za normálních okolností ohodnotil třemi hvězdičkami, protože nešlo o žádný úžasný počin, o hvězdičce navíc rozhodlo to, že místní fanoušci největšího z tesařů nebyli vykresleni v nejlepším světle a že jsem se vůbec nenudil. Mám jen pocit, že se s námětem dalo naložit lépe, takhle jsem měl dojem, že už jsem podobný příběh několikrát viděl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Městečko, jehož mottem je biblické "Nezabiješ", je ideálním cílem pro trojici banditů, kteří se rozhodnou do náboženské komunity přinést trochu toho Divokého západu. Radost z toho mají pochybné existence z celého okolí a tak trochu i místní hrobník, kterému stoupnou zisky. Ale jak už to tak bývá, mince má dvě strany. Špinavý western psychologického ladění, který se pomalu sune kupředu, zanechávajíc za sebou slušnou řádku mrtvol, které si svůj osud v drtivé většině nezasloužily. Často z toho na člověka padá deprese, což je tady ku prospěchu věci. Solidní byli i herci a nejvíc mě bavil John Cusack, kterému role démonického záporáka neskutečně sedla. 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Western Never Grow Old má sice líbivou a neotřelou pochmurnou atmosféru, nicméně příběhová kostra, scénář a herecké výkony tento nadějně začínající snímek nemilosrdně sráží do hlubokých vod filmového průměru. Je to vážně velká škoda, jelikož již dlouho tady nebyl nějaký pořádný western, na který by se nevzpomínalo s dnes již typickou trpkostí v srdci, nýbrž s řádným filmovým nadšením. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Artovejší western ponorený do tmy a svetla fakieľ. Pekne vystavaný, s dobrými postavami ale bez zaujímavých scén alebo oldschoolových klišé, ktoré by z toho spravili aspoň príjemnú žánrovku. John Cusack je pekne slizký a Emile Hirsch veľmi zle obsadený - ale v rámci vývinu postavy funguje. Je to ťahavé a blatové a upršané a bezútešné a v zásade mám z toho pozitívne dojmy. Len by som sa k tomu už nevracal. Na druhé pozretie to už nemá veľmi čo ponúknuť. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film má výbornú ponurú až depresívnu atmosféru a ukazuje, že Divoký západ nebol veľmi príjemné miesto na život. Cusack mi v posledných filmoch dosť lezie na nervy, akoby zabudol úplne hrať, ale tu to ešte ako tak zvláda. Veľkým mínusom je tempo, ktoré je dobré tak na uspatie diváka. Celý film som, čakal, kedy zaradí dvojku a trochu sa rozbehne, no to sa stalo až v záverečných 10 minútach a ani tá finálna prestrelka príliš nenadchla. Škoda, ale film určite stojí za to vidieť. Taký trochu netradičný western. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Do Velkého Zapadákova přijedou tři na koni a hned tam začne být rušno. Místní tesař, co si přivydělává jako hrobník, fofrem plní svou pokladničku pod prknem. A vzhledem k tomu, že si poměrně dost dlouho stojí na vedení a želvím tempem dochází k rozhodnutí, sama jsem měla chuť kopnout ho pod koleno. Na druhou stranu musím přiznat, že John Cusack mě bavil, zloun zlý s občasnými záchvaty gentlemanství byl působivý a hezky mě pohoupal. A pravda, ten závěr to zas trochu dorovnal. Takže u mě dobrý, westernová jednohubka, která nijak zvlášť nenadchla, ale ani neurazila. P.S. Jen si tak říkám, kdy vlastně vypuklo femi hnutí, že by byla Françoisová první? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z najviac zablatenych a zabahnenych filmov ake som videl. hrobnik a tesar v jednom ma pomahat bande lovcov ludi - hoci aj proti jeho voli : 64 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brimstone light. Tedy bez kurevského příběhu, stylu vyprávění a přesahu, ale zato s realistickou špínou, stříkající krví, rozstřílenými hlavami, upálenými hosty bordelu a dalšími parádami. A vůbec to byla taková "pěkně" nepříjemná podívaná na slunečné sobotní odpoledne. 75% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

viete čo premôže strach a zbabelosť ? Zlosť - zúrivý hnev !!!! A o tom to je. Film o Írovi stolárovi, hrobárovi, (katovi), ktorý spočiatku sníval v tom zamračenom a furt blatovom prostredí o slnečnej kalifornii, preč z ortodoxnej dediny kde ani krcma nefungovala ani sa nic okrem "bohorovnych nedelnych kazni" len dážď blato, kým tam neprišlo zlo v podobe troch gangstrov, a tí sa začali starať o to abymal náš Ír roboty, za pár striebornych hlobil truhly a pochovaval pokial sa zlo nedotklo aj jeho rodiny. ()

Reklama

Reklama