Reklama

Reklama

Čičbul

Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Rodinný
USA, 2019, 9 min

VOD (1)

Mezi dvěma zcela odlišnými tvory, potulným kotětem a pitbulem, přeskočí jiskřička přátelství. (Disney+)

Recenze (19)

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Toto som od Pixaru nečakal. Prvé dva diely SparkShorts boli 3D animované, no toto je 2D. Kitbull je skutočne nádherný, animovaný, rodinný kraťas, ktorý som sledoval s úplne zatajeným dychom. Dramatické prvky zážitok iba zosilňovali. Jednoznačne ide aj o jeden z najlepších a najsilnejších krátkych filmov od Pixaru čo sa myšlienky a príbehu týka. Rosanna Sullivan dala do toho veľa zo seba a so svojím tímom odviedla skvelú prácu. Klobúk dole a len tak ďalej. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Nápaditý kraťas, jehož příběh krásně potírá předsudky nejen o některých rasách psů a kočkách. Samozřejmě že je tahle myšlenka podpořena vzhledem hlavně malé chlupaté kočky (což nepochybně zapůsobí na dětské publikum), ale i dospělá část publika si v tomhle krátkém animáku dokáže najít to své. Mně se na mysli vybavil text songu Sklerotik od Resta: "Popojedem dál, je tu bod číslo dva - každej den se starám hlavně o svýho psa. - Zapomeňte na to, že pitbull je plod zla - je to jedno z nejlepších plemen, co znám." ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Z velké části roztomilá taškařice o černém kotěti a jeho světě, z části pak vážné téma o týraném pitbullovi. Určitě jste pochopili, že ti dva se skamarádí. Samozřejmě je to moc pěkné (ta roztomilá část naštěstí přebije tu smutnou), ale to je tak maximum, co můžu o filmu říct – moc pěkné. V porovnání s ostatními filmy je slabší — tématem i výtvarnou stránkou. Týrání samozřejmě není triviální téma, ale rodinné drama, ať už jde o vztah rodiče s dítětem, nebo nemoc v rodině, je pro mě silnější. [Oscary 2019] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sympaticky natočený kraťas s mile udělanou animací a nádherně dojemným příběhem o přátelství dvou naprosto různých zvířat, která však obě toužila po tom samém - po společnosti a pocitu bezpečí. Kitbull sice nepřekvapí poselstvím, které šíří, jelikož jsme ho už viděli jinde, nicméně i tak zahřeje u srdce díky své bezprostřední upřímnosti. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Rozkošný příběh o zvířecích přátelích. Psa a kočku svede dohromady život. Nerozumí si, bojí se, zlobí se na sebe. Krize je spojí a musí bojovat spolu, neboť jen tak jsou silní. Závěr je idealistický, extrémně zjednodušený happyending. Ne, že by to nebylo hezké, ale kolik takových jsme již viděli, a napsat takový příběh nemohlo zabrat víc času než popíjení ranní kávičky. 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z mála filmov od Pixaru animovaný kompletne v 2D. (Astonko)
  • Film sa odohráva v mestskej štvrti Mission District v americkom San Franciscu. (LuiCJ)

Reklama

Reklama