Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desperát a bandita Henry Moon (Jack Nicholson) je polapen na útěku do Mexika. V městečku, kde je souzen dostane na výběr. Buď viset, nebo si vzít místní starou pannu Julii Tate (Mary Steenburgen), která potřebuje někoho na pomoc do svého zlatého dolu. Logicky se rozhodne pro druhou možnost v domnění, že manželku předělá ke svému obrazu. Ale brzy pochopí, že to nebude tak jednoduché a možná by bylo snazší utéct přímo z oprátky než z tohoto manželství, z něhož stejně nikdy žádná láska nevykvete. I když, kam čert nemůže, tam nastrčí bábu... (monolog)

(více)

Recenze (34)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám kvalitní zábavička, šmrnclá romantikou s westernovým kořením. Jack je fakt borec a v Mary má skvělý protipól. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jack si natáčení užil, ale zapomněl jaksi na film. Western demýtizoval skrz situační komiku, jako by si ani nevěřil na řádně vyklenutý drama. I když spíš než o důvěru v sama sebe a v schopnost vystavět kvalitní film bych řekl, že Jack prostě rád znevažuje vážný a tropí si šprýmy. Nezáměrně mu z toho vylezlo hodně specifický dílo, kde ta specifičnost plyne z jeho režisérských rezerv. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa donedávna úplne neznámy western , na ktorý som natrafil úplnou náhodou v tv a nech by to bol akýkoľvek žáner, film s Nicholsonom sa jednoducho neodmieta. Navyše príbeh o hľadaní zlata i netradičná love story ma celkom zaujal. Ch. Lloyda v dobrej roli vidíme málokedy, ale tu mu to sombrero celkom seklo. Celkovo príjemná westernová komédia, ktorá navodí dobrú náladu i chuť ísť niekde kopať zlato. Asi skúsim šťastie a zájdem s krompáčom do Kremnice... 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyloženě westernová oddechovka s trochou humoru, která nenudí, občas je napínavá, romantická a místy trochu dramatická. Jack Nicholson opět řádí, sledovat jeho grimasy a pohyby je samo o sobě zábavné a ve dvojici s Mary Steenburgen jim to pěkně funguje. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jack září, bere si celý film jen a jen pro sebe a zuby nehty zaplňuje každičkou skulinu v tom bláznivě naivním scénáři, jehož největší výhodou je ten obrovský nadhled a dobrá nálada, která z každého záběru přímo sálá. Spojit western, komedii a romantiku do jednoho díla, to chtělo hodně odvahy, a výsledný dojem je hodně specifický a nevyrovnaný. Jednou svižná podívaná plná trefného a úderného humoru, podruhé zase trochu rozvleklá taškařice o sbližování dvou naprosto odlišných lidí. Ve výsledku ovšem velmi příjemná a vtipná komedie, na které se sice podepisuje Nicholsonova režisérská nezkušenost, ale zároveň ji neskutečně obohacuje jeho herecké mistrovství... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilá westernová komédia s excelujúcim J. Nicholsonom. Tie jeho grimasy a opičky by ma bavili hoci aj celý deň. Ani po obsahovej stránke to nebolo zlé, romantika s humorom sa tu striedali v pravidelných intervaloch a slabšie miesta vyplnili gagy tohto hereckého velikána. Mne sa to páčilo, honba za zlatom a láskou vlastnej ženy malo svoje čaro, westernový relax ako z učebnice. 70/100 ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Průměrný western, průměrná komedie, ne nezábavné, ani otravné, .... prostě průměrné. Na hranici westernu a parodie. Děj poutavý natolik, aby udržel u obrazovky, ale ne poutavý natolik, že by se vám vryl do paměti natrvalo jako filmový zážitek roku či dokonce života. Prostě takové malé úsměvné "Obrácení Ferdyše Pištory" v obhroublém podání tak typickém Jacku Nicholsonovi ze sedmdesátých let. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Trestance Henry Moona (Jack) zachrání manželstvím od provazu Julia (Mary Stteburgenová), místní stará panna, která si myslí, že najde zlato v jejím rodinném zlatém dole a odjede do Philadelfie. S trestancem, kterého si vysvobodila jen proto, aby ji pomohl kopat, se však sblíží. Jenže může věřit rozenému zloději ? Líbilo se mi to víc, než pozdější Nicholsonova režie Dva Jakeové. Je to zábavné, příjemné a herci vypadají jako sehraná parta kamarádů. 80% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

S vtipem o zřídka popisovaném tématu manželství na Divokém západě. "S tebou bych nešel ani na psí dostihy ! Ani kdybys vobhajovala titul !" Hezké situační střídání převahy dvou hlavních aktérů. "A co kdyby sme eště zavařili pár těch meruněk ?" ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Pár krát som sa úprimne zasmial. Nicholson a Steenburgen boli super, ale film je neskutočne rozťahaný a citeľne mu chýba niečo na oživenie. Po väčšinu času som sa nudil a zdalo sa mi akoby sa ani nič dôležité pre dej nedialo. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dokud je Jack Nicholson ďábeslký rošťák, nemá film chybu. Ze začátku srší skvělým humorem a nápady. Dál už to stojí jen na vyvážené dvojici Nicholsona s Mary Steenburgenovou, která je s jejím úsměvem neodolatelná. Dvojice je to slušná, ale bohužel kolem nich se už nic moc zajímavého neděje. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi slibně a šlo jasně vidět, že si Jack Nicholson ušil roli přímo na tělo. Ale radoval jsem se předčasně. První polovina byla slušná, tak na 4*, ale druhá polovina byla mírně trapná a až moc ulítlá. Děj byl jen takový, že z necitelného bandity se stal bandita se srdcem a jinak to byla jen situační westernová komedie. ()

Reklama

Reklama