Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soukromé očko Jake Gittes se vrací v pokračování slavného filmu Romana Polanského Čínská čtvrť... Druhá světová válka skončila a v roce 1948 už v Los Angeles opět mnozí lidé překypují optimismem a rychle vydělanými penězi. Soukromý detektiv Jake Gittes právě vyšetřuje na prvý pohled zdánlivě nudný, všední případ sňatkového podvodníka Jakea Bermana. Nechává se přitom vést starým kriminalistickým pravidlem, že při pátrání po penězích se v devíti případech z deseti dostane k pravdě. Tedy k cíli svého pátrání. Z běžné „záležitosti“ se však najednou vyklube vražda, která má souvislost jak s podezřelým vlastníkem nafty, tak s Jakeovou vlastní minulostí... Hlavní roli v kriminálním příběhu, volně navazujícím na slavný film noir Romana Polanského Čínská čtvrť, znovu vytvořil proslulý hollywoodský herec Jack Nicholson. Ten se přitom tentokrát představil také jako režisér, filmovou kameru vedl slavný kameraman maďarského původu Vilmos Zsigmond. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na jednu z najznámejších noirových detektívok China Town (1974) Romana Polanského, sa rozhodol na začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia režisérsky nadviazať Jack Nicholson. Spolu s ním sa tak na scénu povojnového Los Angeles vracia súkromné očko Jake Gittes, ktorý má za úlohu vyšetriť na prvý pohľad triviálne podozrenie z nevery. Až mi je divné, že po tak známej (a ku podivu mnohými aj obľúbenej) Čínskej štvrti, túto snímku videlo a hodnotilo tak málo ľudí, kedže je to vlastne aj jej akoby voľné pokračovanie. Musím napísať že je to o kus lepšie, ale i tak som to ohodnotil rovnako ako jeho predchodcu. Ja tomu proste neviem prísť na chuť a to som veľkým milovníkom noir filmov. Musíte posúdiť sami, lebo ja to po žiadnej stránke proste nemôžem odporučiť. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

prilis roztahane, starremu bardovi Nicholsonovi rezia nejde, je to rovnaka reziserska lama ako povedzme Auteuil so svojimi "nadherami. Celkovo film smeruje odnikial nikam, dialogy su az vatovo plane obcas: Nicholson si priviedol kamaratov ako Keitel a Farnsworth a videl som aj Wallacha a Madeleine Stowe. Celkovo vsak len dalsi nudny, sivy, sedivy priemer : 50 % ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo! Čekala jsem něco horšího. Hodnotila bych tři a půl, ale to nejde a kromě toho už jsem zaokrouhlovala nahoru dřív, i když tam nebyl Nicholson. Tady je a je dobrej. On je prostě dobrej vždycky. Některé filmy by bez něho vůbec nefungovaly (Čarodějky z Eastwicku, Čest rodiny Prizziů). Pro Harvey Keitela mám taky slabost, spolu s Hackmanem je pro mě představitelem gabinovského herectví made in USA. Film je trochu překombinovaný, nebudu spoilovat, takže jenom pochválím atmosféru, výpravu a ty dva Jaky. Baby slabota. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Překomplikovaná struktura scénáře, předpokládající telepatické schopnosti diváka pochopit záměr - divák se mezitím ztrácí v jakési šmodrchanici děje, ze které mu naprosto vůbec nic nepodá pomocnou ruku. Jsem přesvědčen, že tak jako já i mnoho dalších nejpozději v polovině filmu přestali držet krok a ztráceli pozornost. Brilantnost, šmrnc a lehkou grácii marlowovského stylu, známou z Čínské čtvrti zde zastupuje jen nepříliš zdařilý pokus o poválečnou dobu v duchu dvacátých a třicátých let. Kolotoč jmen, valící se na diváka bez ladu a skladu mi okamžitě asocioval Cimrmanovo "Konečně poznal pravdu". Velké zklamání. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson, je teda pašák herec, tento jeho posledný a najveľkorysejší režijný príspevok a zrejme jeho najväčší finančný prepadák, tak akosi nerobí pánu dobré meno. Je na kino príliš TV, aj keď sa nedá uprieť jeho určitá technická dokonalosť. Možno sa opäť k jeho postave J.J. "Jake" Gittesa, prišlo asi o čosi neskôr, ako malo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Muzikant a příležitostný herec Tom Waits se objevil v cameo roli policejního vyšetřovatele. (sigf07)
  • Jack Nicholson už během natáčení snímku prohlásil, že pokud Dva Jakeové nebudou fungovat, končí s kariérou režiséra. (Komiks)

Související novinky

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Nicholson chce svou trilogii

Nicholson chce svou trilogii

10.11.2007

Jacka Nicholsona už očividně štvalo dívat se na ostatní herecké kmety (Slye, Bruce, Harrisona...), jak žnou úspěchy s návraty ke svým klasickým hrdinům, a řekl si, že chce taky pokračování některého… (více)

Reklama

Reklama