Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Recenze (107)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První The Boy je výjimkou v celé dosavadní filmografii Williama Brenta Bella, totiž jediným filmem, na který se dalo bez většího brblání koukat. Toho si byl vědom asi i samotný Bell, a tak se rozhodl na svůj jediný povedený film navázat a natočit pokračování, a to bohužel ve stylu svých předchozích filmů, tedy totálně lemplácky. V prvé řadě, způsob navázání je nesmysl, který do jisté míry zpětně škodí i prvnímu filmu, respektive tomu, co na něm bylo zajímavé. The Boy II je vlastně přesně to, co se čekalo od prvního The Boy - tedy v případě, kdyby tehdá před čtyřmi lety Bell příjemně nepřekvapil. Generické, nudné, líné, jasně nalajnované a bez překvapení. Nudim se, jen si na ten film vzpomenu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka sa nám opäť raz presťahuje na vidiek, a vyberú si "zhodou náhod" domček, ktorý leží v blízkosti Brahmsovho rodinného sídla. Tam vyhrabe chlapček bábiku, stáva sa ňou stále viac a viac posadnutý a na rodinku čaká boj. Horor moje očakávania našťastie splnil. Brahms neušetrí ani zvieratá, ani deti, čo je fajn. Dozvieme sa niečo aj o jeho histórii, hoci len povrchne, a niekoľkokrát sa vrátime do sídla z prvej časti, kde to väčšinou naberá správne grády. Podobne ako jednotka je to viac o atmosfére ako o nefunkčných ľakačkách. Rozdiel vidím jedine v tom, že zatiaľ čo sa predchádzajúci film dá logicky vysvetliť, v tomto prípade sa jedná skôr o typickú šablónu posadnutých bábik typu Annabelle. Fanúšikovia duchárskych kúskov by sa sťažovať nemali, pokiaľ nebudú vyložene hľadať inovatívnosť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila, ale predsa len je to jeden z tých hororov, u ktorých si neviete predstaviť pokračovanie. Na strane druhej, keď sa ho mohli dožiť Čeľuste (a dokonca nie jedného)... William Brent Bell o 4 roky neskôr natočil dvojku a hoci to môže vyzerať ako čistá šialenosť, nakoniec sa mu to po scenáristickej stránke prekvapivo podarilo ukočírovať tak, aby dvojka dávala zmysel a neodporovala zásadným twistom z prvej časti. Veľmi sa mi páčilo príjemne pomalé tempo, komorné obsadenie (vrátane akceptovateľnej Katie Holmes a znesiteľného dieťaťa, ale najlepší bol samozrejme Ralph Ineson s tým jeho nenormálnym hlasom), parádna temná atmosféra, skvelá výprava domu uprostred sychravých lesov a plno príjemne nepríjemných žánrových scén a nápadov. V pohode by som si dal trojku, ak by vznikla. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Za mě asi stejně povedený jako jednička, což znamená, že já byla spokojená, chrochtala sem si skoro až blahem (kecám) a každopádně mi to po příšerné Nenávisti (to nekecám) zvedlo náladu. Brahms je zpátky v plný kráse a zatímco celou jedničku jsme čekali duchařinu a ono hovno, tak tady čekáme celou dobu pojeb a ono zase hovno. Za to rejžovi tleskám, vyjebat se mnou dva filmy za sebou, to se povede málokomu. Takže Wilda Zvoneček má u mě plusovej bod, stejně jako Káťa Houmles, která tady sice neni ani trochu šukézní, ale hraje první ligu. Fakan mě sral přijatelně a fotřík byl celkem rozumně uvažující chalan, takže po dlouhé době skvadra, která člověka nesere a dá se jim fandit. No a Brahms? To je pořád stejněj zmrd, jak neni po jeho, hned chytá amok a šukanuje chudáka stůl nebo plyšového méďu. Ano, správně jste to pochopili - V tomto filmu se opravdu zrovna 2x nevraždí, což může někoho nasrat, mno mně to nevadilo, ono ani v jedničce nebylo zrovna moc likvidování, ale oba filmy mají solidní herce a fajn atmošku. Lekačky ála volume o 1000% vejš tu nejsou, takže to není laciný jak kurva pod mostem a to se počítá. Konec potěšil a kdo ví...třeba Brahms zažije trojku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Našel jsem ho vykuchaného v lese." V jedničce jsem chválil, že se autoři nevydali cestou duchařiny. Zde naopak se ukazuje, že za temnou loutkou stojí temná duše, která ovládá toho, kdo se jí otevře. Protože u současného duchařského podžánru hororu se většinou vůbec nebojím, tak jsem z toho příliš nadšený nebyl, ale rozhodnutí autorů chápu, jinak by totiž doslova kopírovali předchozí snímek. Film mi nakonec spadl do slušného průměru - solidní herecké výkony (Ch. Convery mi připomněl Damiena z The Omen), dobrá kamera, slušná hudba, pěkné lokace - staré domy, les a místy i napětí. Mrazivá atmosféra tu sice není, podivné tajemno ano. Lekačky si bylo možné odpustit, zejména oblíbené třískání do piana. Nabodnutí na kůl bylo fajnové. Trojky bych se ale už obával, zda nepůjde kvalitativně směrem ke dnu.... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zku.vená klasika stále dokola opakujícího monotónu ohledně ducha ve figurce či loutce! Úplně zbytečný film, předvídatelný a hloupý. Škoda peněz! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

William Brent Bell nakrútil nedávno nie veľmi presvedčivo celkom solídny scenár prequelu Siroty. Pred dvoma rokmi nakrútil remeselne veľmi solídne nie príliš presvedčivý scenár k sequelu Chlapca. Čo znie veľmi divne až paradoxne. Každopádne dvojka popiera zákony prvej časti a nejako sa snaží aj jej udalostiam dodať nadprirodzený charakter. Našťastie Bell dokáže vystrašiť, vybudovať atmosféru a potešila aj jedna dlhšia jednozáberovka. Katie Holmes dodáva snímke áčkovú príchuť, ale fakt, že sme tento námet videli v rôznych variáciách nedokáže oklamať nikto zo štábu. Možno by bolo najlepšie, ak by nešlo o prequel, ale samostatný film. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Brahms: The Boy II" je zbytočným pokračovaním filmu "The Boy". A navyše mám pocit, že úplne odtrhnuté od reality. Neviem kto schválil tento film, no očividne sa očakávalo, že zárobky budú opäť silné, tak si to zopakujeme znovu. Len to pre zmenu urobíme paranormálne. Lebo to sa očakáva od dnešných hororov. Vždy to musí byť paranormálne. Prvý film bol podľa mňa trošku nudný, no veci sa zakončili prekvapivo a zaujímavo. A to sa mi páčilo. Je zaujímavejšie ak film nájde cestu ako veci vysvetliť logicky, než do toho primiešať posadnutosť a duchov a podobne. A tento film ide presne tou cestou. Postavy sú miliónkrát recyklované z veľkého množstva filmov z minulosti. Jude by sa dal prirovnať napríklad k Milesovi z filmu "The Prodigy". Je tu jeho matka, ktorá si prežila traumu, tak ju budeme obviňovať, že jej prepína a všetko si iba namýšľa a potom je tu otec, ktorý ničomu neverí, všetko je v pohodičke a tak ďalej. Tieto postavy proste už nič nové neprinesú. A rovnako ani posadnutá bábika Brahms. V tomto filme už išla kreativita na dovolenku a tak proste je len posadnutá bábika. Hotovo. Sú tu rovnako scénky, ktoré dokopy nie sú potrebné, no dali ich do filmu aj tak. Napríklad prečo musí liezť Brahmsovi z ucha stonožka? Načo to tam bolo, keď to dokopy nepridáva filmu ani ťuk? Načo tu máme scénku, kde psychologička povie, že k nim príde, keď sa to nikdy nestane? Scénky tohto typu sú len otravné a zaberajú miesto. Ako keby sa nasilu snažili ešte niečím vyplniť čas. A mohol by som pokračovať. Celý film pôsobí ako jedno veľké klišé. Všetko sme už videli, všetko poznáme. A potom je tu záver, ktorý len podtrhne to všetko, čo som hovoril. Môžeme urobiť z toho ďalšiu sériu. Lebo prečo nie? Strašidelných momentiek to moc nemá, kreativity som si tu neužil ani trochu, postavy boli napísané podľa starých šablón a nevidím jediný dôvod, pre ktorý tento film existuje s výnimkou toho, že chcel zarobiť peniaze. Nič iné. Čo môžem ohodnotiť pozitívne? Nebol to najhorší horor čo som videl. Bábika sama o sebe vyzerá aj tu dobre a Katie Holmes sa skutočne snaží priniesť niečo do tej čistej prázdnoty. Inak skutočne nemám moc čo ohodnotiť pozitívne. Prvý film sám o sebe fungoval dobre. Tento film z neho vytiahol všetko, čo ho robilo dobrým. Lebo si mysleli, že touto cestou to bude zaujímavejšie. Sorry, ale nie je . Hodnotenie: D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitné ľakačky, hnusná bábika, dobrá atmosféra, napätie. To očakávam od hororu a tu sme tu veľmi nedostali. Ďalší nepodarok v tomto žánri, kde sa vôbec nebojíte chlapčeka bábiky s uhladeným účesom, ale Katie Holmes, ktorá vyzerá v tmavých chodbách a bez make upu ohromne strašidelne. Ale na dennom svetle žiaľ ešte horšie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je zde mnoho minut kdy panuje zmatek. Ale film je pocitově mnohem delší. Má hodně žánrových klišé a scénář udělal Bramse stereotypičtější a méně zajímavého. Ve filmu není nic originálního nebo svěžího. Zdá se, že většina rozpočtu se utratila za plat Holmesové. Brahm má nejméně zvláštních efektů co kdy horor měl. Z filmu je cítit dobrý zámět, ale to vyprchá od jeho půlky. Je naděje , že třetí Chlapec se nenatočí , protože tato dvojka je plýtvání penězi a obsazením. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

(Může obsahovat spoilery) Na čem první díl stavěl většinu svého úspěchu, a to sympatická hlavní herčka Lauren Cohan, poutavý a originální nápad a solidní závěrečné rozuzlení, se ve druhém díle úplně ztratilo. Herci působí nevěrohodně, nápad o posedlé panence jsme viděli už Xkrát a závěr nestojí moc za zmínku. Co ale film dostalo alespoň na ten průměr, je závěrečná třetina, kde se (konečně) přidá na tempu a pospojují se kousky společné s prvním dílem, které naznačují, že možná to není jen o psychopatovi žijícím za stěnami, ale že je samotná panenka celou dobu (několik století) posedlá a původcem Brahmsova řádění. Z původního strachu, že origin Brahmse ve druhém díle nebude srovnaný s prvním a nebude dávat smysl, jsem nakonec v rámci možností spokojený za rozšíření nápadu z prvního dílu, a i když to má pár logických nedostatků, tak ty slabší 3 si to nakonec zaslouží, ale i tak je to ve výsledku nucené a nepotřebné pokračování dost povedeného předchůdce. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač se Brahms snaží, dokonce překračuje jistou hranici, před níž se zastavil jeho předchůdce, je pouze jen klasickým pokračováním, v podstatě zopakováním původního nápadu. A když na někoho bafnete dvakrát stejným způsobem, podruhé už to prostě nebude tak působivé. Obzvláště, když se film vrátí „na místo činu“. 2.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To že už tam hrála Katie bohaté stačilo že bude celý film nuda, chlapec ma trauma s loupeže do toho přijde naše panenka v podání chlapce a velká snaha na slušný napínavý atmosfericky horor, podle mě zbytečně se vůbec dvojka natáčela, hrozný, minimum snahy tam bylo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, aby ten kluk tak dlouho trpěl posttraumatickým syndromem, mi už přišel docela velkej. Nebo to byl výjimečnej poseroutka. Každopádně byl ale obludně velkej na to, aby spal s medvědem plyšákem a vypěstoval si fixaci na panenku. A protože ta jeho panenka byl vlastně panák, byl to nejspíš nejenom poseroutka a mamánek a mentál, ale i buznička. Ještě že měl ovšem statečnou maminku, která udělá vše pro to, aby svého chlapce ochránila. Uff. "Horor / Mysteriózní / Thriller". To jako vážně?? V tom případě by "Horor / Mysteriózní / Thriller" mohla být třeba i Červená Karkulka nebo Smolíček Pacholíček. Zlatá jednička s hnusnou Maggie z Walking Dead. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička zaujala atmosférou, napětím i obsazením a to samé se dá říct do určité míry i o dvojce. Nicméně ve všech zmíněných ohledech Bell trošku polevil, což z filmu udělalo sice solidní, ale přesto rutinní duchařinu se zlou panenkou či spíše panáčkem. Možná že kdyby hračka trochu víc odvázala a někoho krouhla, případně si lépe načasovala lekačky, tak bych hodnotil výše. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Celý natěšený jsem si pustil The Boy II., jakmile jsem zjistil, že existuje sequel k filmu, který se mi tak líbil v roce 2016. No... Upřímně? Jsem zklamaný? Vlastně ano, i když jsem nečekal vůbec nic. To, že zápletku prvního dílu celou otočí naruby a podkopou její základy... Prostě nechápu. Nebylo to zapotřebí, ale budiž. Panenka je děsivá jako před pěti lety, ale aby tvůrci něčím překvapili, tak to celé musí zamotat. Lauren Cohan už chybí a nahrazuje jí Katie Holmes. A ta bohužel docela zestárla od Batman začíná (2005), ale je to vlastně šestnáct let, takže se to dá pochopit. Ne, Brahms není dobré pokračování. A jako film dokáže udržet pozornost diváka, ale ničím nevyniká. Škoda, oproti prvnímu dílu to je sešup a vnímám to jako neuvěřitelné dojení značky, která byla zajímavá nová ip. (40 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic a přesně to jsem také dostal. Brahms - The Boy 2 je totiž po všech směrech neuvěřitelně nudná slátanina, jejíž největším hororovým aspektem je stupidní scénář. Nebrat. (Netflix) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl nic extra, ale měl Lauren Cohan a dobrý twist v závěru. Dvojka je oproti tomu naprostá tuctovka, která je sice kvalitně natočená a baví, jenže taky ve finále není ničím extra zajímavá a v podstatě degraduje i tu původní pointu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničke sa trochu zmenila pointa, ale v tomto prípade zase nefunguje atmoška. V skratke povedané, je to len chudý príbuzný, ako tak podarenej predchodzej časti. ()

Reklama

Reklama