Reklama

Reklama

Trash Town

(studentský film)
Trailer

Obsahy(1)

Období po apokalypse, kde už se lidé téměř stačili vzpamatovat z hrůz, které trvaly několik desítek let. Postapokalyptické městečko ve střední Evropě, které nakonec kvůli okolní situaci přiláká všemožné národy a etnika, kde všem nezbývá nic jiného, než se tu spolu naučit žít. Jeho jméno je Trash Town. (holmesjedna)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Mitchoza 

všechny recenze uživatele

No.. Tohle se tvůrcům moc nepovedlo. Pokud by se nejadnalo o amatérský snímek, nebyla by tu ode mě ani ta jedna hvězda. Začíná to šíleně špatnou kamerou, bizarní, rádoby snad umělecké záběry se střídaly s těmi naprosto zbytečnými. Díky kameře a nesmyslnému střihu byl celý film takový zmatený.. Snímek, který se snaží tvářit velmi profesionálně pak srážejí hloupé kostýmy. Půlku filmu jsem přemýšlel, proč mají všichni potřebu se v "post apo" světě omotavat řetězy? Jako vážně? K čemu? Proč? Co k tomu tvůrce vedlo? Víc do očí bijící byla snad už jen sváča v podobě čerstvé housky ze supermarketu u ohně. A pak přijde samotný Trashrown. Slavné město, kam se stahují celé národy je vlastně jen hangár, pár laviček a stolů z palet, všude vodnice a hrstka nesmyslně oblečených herců. Obsese tvůrců všechny "post apo" předměty omotávat špagátem nebo hadrem už je jen třešnička na dortu. A příběh? Povrchní, nezajímavý, bez hloubky.. Škoda. Na Trash Town jsem čekal dlouho. Možná by to příště chtělo méně energie věnovat rekvizitám a více času strávit nad scénářem a práci s postavami i kamerou. ()

HeroJoker 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v plánu dát 4 hvězdy. Ale jo, já jim tu plnou palbu prostě dám! Ač amatérské, mnohokrát lepší než vztahové, výplachově sterilní televizní filmy produkované naší veřejnoprávní televizí. Z filmu čiší lehkost a ačkoliv některé herecké výkony nejsou rozhodně profesionální, nepřijdou mi tak hrozné. U příběhu se člověk nenudí, dobře odsýpá, choreografie soubojů je na velmi vysoké úrovni jakožto i celková výprava. Možná jen tam byly narážky, které jsem úplně nepochopil, vše ale vynahrazuje komediálně a přesto vážný parodický ráz celého snímku. Za mne zatím nejlepší nezávislý film s takovým miniaturním rozpočtem, jaký jsem dosud viděl, a tvůrcům přeji další úspěšné projekty. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Z podobných amatéřin pořád jednoznačně vede Prach a broky. Tomuhle projektu chybí lepší příběh a useknutý závěr taky nepotěšil, nicméně vzhledem k podmínkám, ve kterých to vznikalo, je to perfektně natočené, kostýmy by brali i v Hollywoodu a ta očividná inspirace Šíleným Maxem je prostě parádní. 90% ()

holmesjedna 

všechny recenze uživatele

Nerad bych začínal slovy "amatérský film", a to z prostého důvodu. Toto dílo má s amatérismem pramálo společného. O to víc překvapí, že jde o prvotinu režiséra Leoše Kastnera, který se svého prvního projektu nebál a ukousl si dost velké sousto, které překvapivě dopadlo lépe než jsem sám čekal. Chyb samozřejmě není málo a stále je co vypilovávat, především co se samotného děje týče. Ten celou dobu slušně odsýpá, ale useknutý závěr ve chvíli, kdy jsem čekal že přijde vyvrcholení, mě doháněl vážně k šílenství. Avšak byl jsem hned po Plzeňském promítání uklidněn, že se "asi" dočkáme pokračování. Osobně bych nejvíce uvítal, kdyby se z Trash Townu stala taková mini-série, jelikož příběh a jednotlivé postavy mají slušně našlápnuto se řádně rozvinout. Song na pozadí post-apokalyptické pustiny od skupiny The Animals - The House Of The Rising Sun mi vykouzlil úsměv na tváři, naopak druhý cizí song Short Change Hero do zpustošeného světa zase tolik nesednul, avšak to je spíše můj osobní názor dle vkusu. Líbilo se mi i občasné odreagování příjemně odlehčujícím humorem od vážného tématu, který film řeší. Pro příště si stačí jen dát pozor, aby některé situace herci příliš nepřehrávali, ale jinak všichni, a to i začátečníci, hráli parádně. To co dělá z filmu Trash Town výjimečný nezávislí film je to, s jakým úsilím a pečlivostí byl vytvořen. Stejnojmenné městečko, ve kterém se děj odehrává, si tvůrci postavili sami a nejde si nevšimnout i takových detailů jako TrashTownské pálenky, kterou obyvatelé popíjí. Špičkovou práci odvedl i Robert Husárek, který vytvořil postapo káry ala Mad Max přímo pro film. Vidět tyhle auťáky na živo je prostě pastvou pro oči. To co ale musím velmi pochválit je hudba Václava Benjamina Špírala, která doprovází téměř celý film a atmosféru světa neskutečně umocňuje. Nemohu nevyzdvihnout pečlivě vybrané prostředí, špičkové kostýmy, napínavé souboje a maskérské práce. Společně s vynikající kamerou a řadou detailů, na které začínající filmaři i rádoby profíci často zapomínají, tvoří Trash Town vynikající post-apokalyptický zážitek z blízké budoucnosti. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na studentský (nebo amatérský?) film to má docela dobré herecké výkony a vizuál taky není špatný. Ale jinak to povedené fakt není. Ambice tvůrcům rozhodně nechyběly, ale celý ten film je strašně přeplácaný. Třeba už jen to, že se zde mluví tak čtyřmi jazyky bez nějakého pořádného vysvětlení je dost otravné. K čemu v tom filmu vůbec je vypravěč? Když je Čech, proč mluví pořád anglicky? Aby to bylo jakože strašně cool? K čemu jsou v tom ději ti Francouzi? Rozumí česky, ale česky vůbec nemluví? Proč tam úplně všichni rozumí všem jazykům? Vůbec celý ten scénář je odfláknutý, snaží se tvářit, jako že nabušený akcí, přitom v tom filmu o nic nejde, příběh to pořádně nemá, postavy jsou nesympatické a otravné a hlavně je to strašná nuda. Hlavně tu první polovinu jsem vyloženě protrpěl, ta druhá sice byla o něco lepší, ale nezaujala mě ani ta. On je tu problém i s naprosto přehnanou délkou, celé by to vystačilo sotva na 20 minut, ale ne, tvůrci se chtějí tvářit světově, tak to protáhli skoro na jednu hodinu, ačkoli úplně zbytečně. I ten vizuál je přeplácaný, ačkoli se mi do jisté míry líbil. Není to vyloženě katastrofa, nějaké klady to má, ale příště by to chtělo míň ega a mnohem víc práce na scénáři. Slabé 2* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Leoš Kastner o natáčení pronesl: „Potkali nás jisté produkční a osobní neshody, po nichž natáčení na pár měsíců utichlo, a poté jsme museli nahradit pár herců, kteří odešli. Ukázalo se ale, že tato nutná obměna herců byla jedním z nejlepších rozhodnutí, které film kdy potkalo.“ [Zdroj: iDnes.cz] (Duoscop)
  • Film se nemohl z důvodu lokací a počasí točit chronologicky. Hlavní kamery se Leoš Kastner chopil sám. Akčních scén se poté ujal Vít Trunec. [Zdroj: vanili.cz/scifi] (HeroJoker)
  • Finální podoba scénáře byla nakonec přepsána. Sám Leoš Kastner uznal, že ta původní by se setkala s ohromnou vlnou nevole a kontroverze. I tak si režisér myslí, že ta konečná podoba se též setká mnohdy s nepochopením. (ČSFD)

Reklama

Reklama