Reklama

Reklama

Šeříky až bílé začnou kvést

  • Západní Německo Wenn der weiße Flieder wieder blüht (více)

Obsahy(1)

Willi Perry miluje svoju ženu Theres a vždy, keď môže, prinesie jej kyticu bieleho orgovánu. Romantické zvyky však narúšajú rozličné povahy a záujmy oboch partnerov. On - nedocenený spevák s dušou bohéma, ona - krajčírka bohatých dám. Aj napriek veľkej láske začnú žiť každý vlastný život. Spomienky na spoločné chvíle sa však stále vracajú... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Je to tak sladkobolné, že se čokoláda zahanbeně odplazí do nejvzdálenějšího rohu kredence, bolest se rozpláče sama nad sebou a divák se spíš než dívá diví, protože by stvoření kýčovitého příběhu o slavném umělci, který opožděně zjišťuje, že jeho před lety rozvedené manželství nezůstalo bez následků, předpokládal tak ve třicátých letech a ne v roce 1953. Ale nešť, za andělsky krásnou, roztomilou a nezletilou Romy Schneiderovou a jejího kamaráda komisaře Schimanského si to tu dvojici hvězdiček zaslouží. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

První film tehdy 14 leté Romy Schneiderové. Jako mladá holka bez jakéhokoli hereckého vzdělání dokázala, kolik talentu zdědila po svých hereckých rodičích Magdě Schneiderové a Wolfovi Albachovi-Rettymu. Romy je v roli mladičké Evchen Forster kouzelná a zcela uvěřitelná. Byl to výborný tah režiséra Hanse Deppa, kterého napadlo, že by roli dcery Magdy Schneider mohla hrát právě její vlastní dcera. A Magda souhlasila... Tenkrát hlavní role ještě patřila jí. Nebude trvat dlouho a jméno její dcery bude v titulcích první. Romy se stane hvězdou nejen evropského formátu. ... Šeříky až bílé začnou kvést jsou jinak velice příjemným opětným setkáním Magdy s Willym Fritschem, kteří se snažili navázat na svojí úspěšnou kariéru 30. a 40. let. Oddychový příběh, kde se neděje nic zlého, všichni jsou milí a všechna úskalí zvládnou s přehledem a noblesou. Myslím, že pár let po válce byli diváci za takový film vděčný. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Faidra si holt nedokáže připustit, že naši sousedé neměli Zestátněný film po roce 45 a natož Únor, že. Tam šel vývoj plynule dál a vzhledem k tomu, že se film odehrává ve dvou epochách, je jeho příběh naprosto odpovídající. Jinak za sebe musím dodat, že jsem velice ráda znovu viděla film, který jsem dlouho ve svých vzpomínkách zaměňovala za nepovedenou Kristýnu. A vykašlete se na výlučné hodnocení debutující Romy (tehdy ještě Schneider-Albach), její film je to až z dnešního hlediska, bohužel. Bohudík ale díky tomuto převrácenému faktu je nyní dostupný na DVD a v 90. letech šel i na Nově. Film ve skutečnosti nabízí skvělé dvojice Magdy Schneider a Paula Klingera, Willyho Fritsche a Herthy Feiler. Jenom toho tylu mohlo být méně ;) ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

...opět jeden upřímně dojemný snímek s Romy Schneiderovou, jaký herečka točila v začátcích kariéry dost a dost. Přesto zůstává originální. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Tento film pro Magdu Schneider znamenal zásadní poválečný úspěch. Její kariéra během 30. a 40. dosáhla mnoha vrcholů. Ať už to bylo Milkování (1933), celá série filmů s Wolf Albach-Rettym, kterého si vzala a měla s ním dvě děti, nebo její postupné přehrávání z roztomilých žabců do rolí zralých žen. (NinadeL)

Reklama

Reklama