Reklama

Reklama

Smrtící stroj

  • Velká Británie Death Machine
Trailer

Obsahy(1)

V přísném utajení vyvíjí podezřelá zbrojní firma novou zbraň - mechanického vojáka. Tajemství projektu střeží ocelové vraždící monstrum! V zapadlém motelu neznámý ozbrojenec vraždí vše živé - když se skloní nad poslední žijící, najednou se začne zmítat v křečích a padá. Vzápětí se objeví šerif - dobře ví, o co tu jde. Je to už několikátý případ vraždícího kyborga společnosti CHAANK. Dívka, která útok jediná přežila, vše prozradí médiím a vypukne skandál. Do čela společnosti je jmenována mladá bioložka Hayden Caleová, brzy však zjistí, že ani ona nemá šanci zastavit tyto nebezpečné "pokusy". V podzemních laboratořích totiž dál vládne šílený profesor Jack Dante, který je autorem kyborgů a dál vyvíjí prototypy nezničitelných bojovníků. Do továrny pak vnikne skupina ekologů, se kterými se Hayden spojí. Podaří se jí dokonce proniknout do počítačového systému a odhalit profesorovy hrůzné pokusy. Dante zjistí, kdo se mu do programu "naboural" a tak začíná boj o život. Dante vysílá své smrtící kyborgy, aby skupinu zlikvidovali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

tron 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka. Vôbec nechápem, ako tento človek mohol neskôr natočiť vynikajúceho Bladea. Ale potom natočil Ligu výnimočných... takže vlastne chápem. Prvú polhodinu som vôbec nechápal, čo to je. Potom som sa trochu chytil a atmosféra bola hustá, ale inak fakt príšerné béčko hraničiace až s céčkom ako po stránke megalacnej výpravy, tak po hereckej stránke (o scenári nehovoriac). Dvojhodinovú stopáž hodnotím ako pokus o umeleckú samovraždu. Nikdy viac. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné béčko, kombinující Terminátora, Vetřelce a Univerzálního vojáka (a vlastně ještě Smrtonosnou past). Moc pěkná (vzhledem k tomu, že to šlo hned na video, tak překvapivě širokoúhlá) kamera. Podruhé bych to vidět nemusel, ale pobavil jsem se dost. P.S. Role Rachel Weiszové je tak malá, že jsem si jí vůbec nevšiml. :o) P.P.S. A naštvalo mě, když jsem zjistil, že verze, kterou jsem viděl (na německé televizi), je zkrácená o 5 minut. :o( ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nudná béčková splácanina Vetřelců a Robocopa, kdy hlavní ženská postava utíká s pár drsňáky v korporátním mrakodrapu před robotickým monstrem (a postavy se jmenují Ridley, Weyland nebo Yutani). Rozjezd s hrdinčiným nástupem do vedení zlého korporátu a rozkrýváním, co že to kutí excentrický technologický génius ve své tajné laboratoři, nebyl marný, ale jak začne naháněčka s robopříšerou, jde to do kopru. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hardcore hitech béčko o vraždiacej mašine pripomínajúcej kráľovnu z Aliens ovládanú klasickým záporákom Brad Dourifom, proti ktorej sa snaží bojovať hŕstka ľudí uväznených v budove aj novovyvinutou technólógiou kde si človek na seba nahodí oblek a v štýle kyborga môže vyraziť do boja. Táto technológia má však jednu chybu – človek v ňom po čase zošalie... Výborná atmosféra a nezabudnuteľná scéna s vonkajším výťahom. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

jednoduchý ale veľmi slušný project .... ZARUČENE LEPŠIA ZÁBAVA ako Blade čo je podľa mňa púha kravina pre puberťákov) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Death Machine je zábavná korporátní vyvražďovačka s obřím robotem ovládaným šíleným vědcem v podání Brada Dourifa, který svým specifickým zevnějškem a dlouhými černými vlasy vypadá jako Tommy Wiseau z 90. let. Béčko jako prase. Nejenže se to už kvůli extrémně excentrickému Dourifovi nedá brát absolutně vážně, chvílemi to sklouzává vyloženě až ke komedii, což není na škodu, sem tam to sype i docela dost filmových odkazů. Ono co čekat od filmu, kde se hlavní postavy jmenují J. Dante, John Carpenter, Sam Raimi a Scott Ridley. Už jen Cameron James jim tam chyběl. Navíc jde o „big screen“ debut pro Richarda Brakea a Rachel Weisz - ostatně debut je to i pro režiséra Stephena Norringtona (Blade), jehož nadějně rozjetou kariéru pohřbil o 9 let později legendární propadák Liga výjimečných. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Atmosférický hrůzu nahánějicí nízkorozpočtový film, který jsem si oblíbil v dřívějších letech. Tenkrát jsem chodil do videopůjčovny a tak padl výběr i na tento VHS kousek. Škoda že ho nedávali v televizi, alespoň o tom nevim. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dost často připomínal film Virus. Ve vesmíru je idiot Dourif, tohohle herce mám dost rád ale to co předvádí tady je šílenost, a navíc ten jeho hlas aka Kačer Donald byl šílenej. Ostatně oni všichni herci jsou na tom dost špatně. No a ten má obrovskýho robota. Zbytek si doufám domyslíte, robot začně vraždit. Je to poměrně zábavné béčko ale trvá pomalu 2 hodiny! Což je dost na takovýhle námět. takže se tu dost často nic neděje. Nebudu dál moct psát mě se to prostě nijak extra nelíbilo. Sem tam dobrá scéna ale to je tak všechno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No jo, on někdo natočí chytrou a inteligentní parodii s notnou dávkou suchého britského humoru, a žužu diváci odkojení marvelovskými barvičkami a citoslovci to pak nedovedou pobrat. :-) Že půjde o parodii, je jasné z úvodního záběru, resp. toho nápisu pro řidiče na billboardu, a kdo by ještě váhal, jsou zde hlavy zvrácené dozadu, a pro koho to ještě bylo málo, je zde univerzální voják, který najednou až tak univerzálně nevypadá. A v tomhle filmu se paroduje vše - nejenom onen zmíněný Univerzální voják, ale také Vetřelec (dokonce je jedna scéna natočená podobně jako útěk Ripleyové chodbami rakety) a mnohé další, které zmiňuje syn ve svém komentáři. K jeho komentáři jen dodám, že autoři navíc dovedou vytvořit atmosféru - protože ten film drží v určitém, zpočátku nevěřícném napětí, celou dobu, my měli zpočátku problém najít místo, kde to vypneme a odsoudíme jako kravinu - a navíc si pohráli se světlem, kamerou i výpravou. Tenhle film je takový malý klenot, ale žel jej ocení asi jen pár jedinců, kteří ještě neotupěli současnou "filmovou" produkcí, kde je vše stokrát předžvýkáno, aby to pochopil i ten největší retard. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dejovej stranke to je vykradacka vsetkeho mozneho, ale v tom nevidim problem. Problemom je, ze to je podane strasne nezazivne a cely cas som sa strasne nudil. Co ma mrzi, lebo po trikovej stranke to je super a ma to aj pôsobivu atmosferu. Ale to je malo a film to nezachrani. Vysledkom je sklamanie. Stephen Norrington asi uz navzdy ostane reziserom jedineho genialneho filmu a to Blade. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stephen sa pohral s citmi viacerých fanúšikov sci-fi žánru. Nielenže naviazal na vtedy takmer vyhynutú ( rozumej málo etablovanú - sledovanú ) odnož robotech, ale jemu sa vlastne podarilo vizážou napodobniť klasiky ako BLADE RUNNER, HIGHLANDER 2, VOTREL(CI)EC či METROPOLIS. Ja ako divák som vďačný za každý takýto ´´homage´´, ale ako kritik si občas uvedomujem, že inovácia by mala byť predsa len na prvotnom mieste. Takže som teda niekde na polceste medzi nadšením a hlbokým sklamaním. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tu sa niekto hral na votrelca či univerzálneho vojaka a nejako to nevyšlo. Celý koncept filmu bol trocha blbí, nebola tu žiadna zaujimava pointa či ukážka niečoho nevideného. Cim viac plynul dej, tým sa zahrabával do svojich sračiek a tiež nechapem, načo takáto čista beckovina ma dve hodiny. Atmosféra super, tie pohľady na utekajúce obete tiež ok, ale ten utrasený robotický mopslík bol k smiechu. Dávam 3*. lebo i cez nespočet negatív, bola to sranda, pri ktorej i keď mala 2 hodiny, nejako som sa nenudil. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to sice low-tech 90's Ccko nejvetsiho kalibru, ale ocividne tvorene s laskou a spoustou odkazu na klasiky. Staci se podivat na jmena charakteru typu Weyland, Yutani, Scott Ridley, Sam Raimi, John Carpenter. Navic filmu z cyberpunk zanru je zoufaly nedostatek, takze i takovahle blbost potesi. Mel by konecne nekdo udelat nejaky Ackovy Shadowrun. 5/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem na ČSFD objevil dva mladé amatérské tvůrce, kteří spolu natočili dva dvouminutové animované filmy. Tohle ale není důvod pro tak náhodou zmínku. Tím je ten, že jeden z nich k tomu na ČSFD napsal tak odborný komentář, že přečíst ho trvá déle než vidět samotný film a hlavně z toho dělá film pro všechny, geniální art i akčňák zároveň. Já už oba ty filmy viděl a nevím, jestli se k nim budu vyjadřovat, nicméně kdyby rozbor jednoho z nich nebyl jen vychloubačnou onanií či parodií na ni a skutečně by se dal brát vážně, tak by se mohl vztahovat právě ke Smrtícímu stroji. Nevím, jak na tom jsou kratší verze - já viděl tu, co má lehce přes dvě hodiny - ale tohle je nepochopená/nedoceněná parodie na akční sci-fi/horory (na které to btw okatě odkazuje, ať už na Vetřelce, RoboCopa, Saturn 3...) a zároveň i film o tom, že válka/vojna z vás možná udělá chlapa, ale taky pitomce. Zpočátku se mi do toho těžko dostávalo, jelikož první půl hodina vypadá jak zfetovaný kyberpunk, který se natočil v Japonsku a Evropani ho jen upravili (takže se z toho chvílemi nedá poznat, která bije), ale pak se to rozjede, je to jasnější, zábavnější a co mě zarazilo nejvíc, tak i chytře propracované a svůj smysl tu má i smajlík nakreslený na papírek. Sice je tu nejedna béčková debilita (víte, kdo je padouch, ale nezastřelíte ho, když můžete), ale vzhledem k tomu, jak je to laděné, to beru jako další z řady fóru. Ono tam vůbec je dost záměrně vtipných scén a pokud by stále zůstávaly pochybnosti, počkejte si na závěrečné titulky a přečtěte si, jak se jmenovaly postavy. Jako sorry, ale pojmenovat hlavní postavy jmény John Carpenter, Sam Raimi, Jack Dante nebo Scott Ridley... to je prostě geniální fór :-) Já se skvěle bavil a opravdu jsem tam nenašel ani stopy po tom, že by to Norrington myslel smrtelně vážně, jak zde někteří píší. A i kdyby čirou náhodou ano, tak na béčko má docela propracované postavy, které umí vzbudit sympatie a propracovanost scén tu platí taky. Další nečekaný, příjemný objev :-) 4* ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Super béčko, kdy vědátor, který vypadá jako metalista v ďábelském podání Brada Dourifa sestrojí kovový stroj, který jako něco mezi terminátorem a vetřelcem a pohybuje se hodně rychle a hodně cvaká čelistma, za to, že ho vyrazili z firmy. Začíná boj o přežití mezi skupinkou rebel, kteří se vloupali do budovy a šéfkou firmy. Naštěstí se dostanou do armádní sekce, kde si naberou těžké zbraně a jeden si vleze do "gumového" brnění a je ovládán ve stylu univerzálního vojáka. Takže je jasné, že film originality moc nepobral, ale zábava to je. Jen Rachel Weisz je zde tak na 5 sekund a "Holy Donuts!" ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o celkom slušné sci-fi, taký menší crossover žánrov, ktorý si zakladá hlavne na atmosfére a trikoch. Akčné momenty sa tu striedajú s trilerovými prvkami zasadenými do tmavého prostredia takmer osamelej budovy. Nie všetky prvky síce bavia (najmä ten dlhovlasý vedec s parochňou), v málo scénach to smrdí nie práve podarenými hláškami, resp. až do komedionálnej podoby. Naštastie je ich menej. Samotná zbraň má gule - taký kovový votrelec. Taká "drobnosť" na záver: Tvorcom asi nedošlo, že bezprostredný výbuch síce nemusí poškodiť kostru (tá iba sčerná), ale určite by zničila plastové trubice s hydraulickou kvapalinou, ktorými je celé kovové monstrum prepojené. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

< Nie, nie je to ani náhodou zábavné > DEATH MACHINE sa právom zaraďuje do mojej kategórie „dementné SCI-FI céčka“. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prvni hodina bezva, zbytek utrpeni. Dvouhodinova stopaz je proste nesmysl, kdyz se druhou hodinu stale jen strili v uplne stejnych interierech. Par vtipu tam je. 2+ ()

Reklama

Reklama