Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Recenze (868)

blazenka 

všechny recenze uživatele

Zpětně to není tak hrozné, Nicolas Cage je fajn, Eva Mendes krásná - tak v čem je problém. Možná ve zpracování, možná tím, že moc nemusím tyhle komiksové slátaninky, pravděpodobně v obojím. 2 a půl* - 45%. ()

joe777 

všechny recenze uživatele

Ghost rider potvrdil mé očekávání o podprůměrném filmu. Místy až směšné rádoby akční scény potopily jak film, tak Nicolase Cage. Abych řekl pravdu, tak opravdový film Ghost rider by měl vypadat úplně jinak. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Dost ubohý, měla to bejt pořádná pekelná jízda, jak někteří slibovali, místo toho jsem viděl hořící kostru a 4 - 5 trapáků, kteří se nechali vyřídit během 2 minut. To mě moc nepřesvědčuje o nějaký akčnosti. Cage taky nepředvedl žádnej výkon, stejně tam jezdila jen kostra, nebo se s někým bavil. Co stálo za vidění, byly trýčky kolem Ghost Ridera a jaho "lasa". Jinak to celý stálo za starou belu! Dávám tomu 1,5 hvězdičky, ta tu bohužel není, tak dávám dvě, přece jenom něco tam stálo za shlédnutí. ()

Koláč 

všechny recenze uživatele

Mě se tahle blbost celkem líbila... Pokud by to ovšem byl western bez Cage a Evy a v hlavní roli Sam Elliott se svým ohnivým koněm a brokovnicí. To by bylo panečku pošušňáníčko :-D ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Zjišťuji, že se postupně stávám fanouškem Cageových posledních kreací a po Wicker Manovi je tohle pro mě další jeho skvost, který mě dokáže pobavit víc než kdejaká komedie. Jako film je to samozřejmě špatný až příšerně špatný. Samotná postava Ghost Ridera mi přijde dost dětinska a rozhodně se mi to nezdá jako něco, co by se mělo převádět na plátna, protože tohle zkrátka nemůže fungovat. Johnson, jehož Daredevil mi nepřipadal až tak špatný, zde ještě více klesl a představil nám neskutečný blábol, který má pár guilty pleasure momentů - můj nejoblíbenější je, když se Sam Elliot pompézně změní v druhého Ghost Ridera pak jede na hořícím koni bok po boku s Cagem a vypadá to, že jdou nakopat zlu prdel a asi po minutě zastaví, promění se zpátky a řekne: "Dál už s tebou jet nemohu". Jisté nátury si v tom rozhodně mohou najít nějaké pozitiva (já se k nim počítám), ale neoddiskutovatelně to JE opravdu velmi, velmi špatný film. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage si koupil hrad. A provoz takového hradu stojí hodně peněz, což ví asi každý kromě Cage, který ted bere každou příležitost jak si vydělat. Ghost Rider je film s velkými ambicemi a Cage se opravdu snaží - po celý film se tváří stašně útrpně a výraz postřeleného srnce prakticky nesundá ani když mu hoří hlava, proto na něj nelze svalovat vinu za to, že je Ghost Rider jeden z nejhorších komiksových filmů. Scénáristé měli k dispozici námět, který zkazili debilními dialogy a situacemi, které nechtěně vyvolávají smích. Scéna, kde bok po boku jede motorka a cválá vraník, je jeden z nejvtipnějších momentů filmu. Snímku, jako komiksové adaptaci, naví chybí potřebný nadhled. Další podstatnou slabinou filmu jsou souboje a především ten závěrečný, kdy si řeknete ,,a to jako bylo všechno?" Tolik diskutované triky působí nakonec celkem lacně, čemuž zdatně přispěl nezručný kameraman. Výprava snímku je na komiksový film nebývale skromná až vyloženě čekáte, kdy spadne nějaká papundeklová kulisa. Film je ale dílem režiséra a tak hlavní kritika padá na Johnsona, kterému evidentně komiksová adaptace nesedla a navíc byl obklopen lidmi, kteří měli stejný problém. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Příšerná kravina, ale když člověk vypne mozek (což by mělo být nevyhnutelnou podmínkou!) a nečeká nic jiného hrozně tupou zábavu, dá se na to dívat. Ty strašidla - dredař, albín, skinhead a mokrej - jsou absolutně na nic, takže jsem se nejvíc polekal, když na nás Nick Cage vybafnul před zrcadlem :) ()

pend 

všechny recenze uživatele

nic moc jsem nečekal, ale nakonec film docela odsýpal, Evu Mendes můžu, hořící lebka byla vážně dobrá. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Vydržel sem cca 70 minut a to mi stačilo. Radši jdu spát. Vůbec mě neba horror 'blockbustery' s PG-13 ratingem. Cage vypadá v kombinéze jak kokot a Mendes má sexappeal jak uklízečka z veřejných záchodků. A o těch rádobypekelných srandistech se radši nebudu vůbec vyjadřovat. ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Evu Mendes a asi se mi prostě ten odpad nechce úplně dávat. Ale jinak je to scénáristické megahovno, bez špetky logiky, strašnými hereckými etudami a otřesnou prací režiséra. A ještě se to bere vážně! Fuj! ()

godycz 

všechny recenze uživatele

v kine bych byl asi totalne nasranej (coz jsem asi tenkrat byl), ale jako home video to bylo fajn. jasny eva je stale hnusna, cage stale hraje jako marioneta a triky jsou na hrane. jo a zaporak je tak nudnej........ ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Kvůli řadě slabých charakterů a scénaristických klišé ubývá na poutavosti tohoto skvělého zobrazení démonské části Marvel Knights, které přes občasnou převahu předvádění nad děním nepřestává rovnoměrně zapojovat široké množství prvků magie. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Podívaná, komixový supernatural a povedený, musím dodat. Moc jsem se bavil nad bitkami a zpracováním, škoda jen tak strašně zkráceného filmu...rozjezd dlouhý a pak 3 akce a konec...mohlo to mít klidně 2 hodiny. 80% a na další díl se raději nepodívám...kecám, i když jeho hodnocení mě teda setsakra zaráží. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělý, akcí nabitý film s úplně slaboduchými dialogy, ale ty ať vezme čert. Nik si to viditelně užíval a ostatní taky nebyli vůbec marní. Efekty skvělé(nemusí být dokonalé, musí pasovat), muzika dobrá, akce dost. Co víc si u akčního snímku přát. Za mě pěkných 80%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Noblesní podívaná na ohnivého jezdce na ohnivém Harleyi. A zbytek filmu už je takový nemastný, neslaný. [25395. hodnocení, 813. komentář, 51%] ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Na Mikulášovych filmoch posledných rokov nie moc čo hodnotiť.Keď ho máte radi tak je to ok ak nie ani nekukajte. ()

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama