Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Říká se, že západ byl vybudován na legendách… No, tahle je dost ubohá! Dlouhý rozjezd nudí, vše je veskrze špatně a zkratkovitě podané a opravdu nezábavné (vyjma dvou záchvěvů - borová voda, spálený plaz). Mizerné jsou nejenom dekorace a výprava, ale převážně i triky anebo herci. Bídné vizuály tak nezachrání ani Eva Mendes, na kterou se osobně opravdu nepotřebuji dívat, není to můj typ. A samotný Cage, kterého jinak celkem beru, tímhle hodně klesl. Touha hrát comicsového hrdiny za každou cenu se nevyplatila. Prostě jde o zatraceně špatný film dle comicsu. Mark Steven Johnson je břídil, neumí adaptovat a režíruje stejně tak neinvenčně. Tuhle legendu pohřbí prach záhrobí. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní tejto snímky mnou preletela jedna otázka: ,,Mám vôbec rada komiks?" Došla som k záveru, že áno, pretože to by som v tom prípade nezbožňovala Batmana a iných kultových hrdinov. Dokážem tolerovať filmy prispôsobené len na efekt a sama sa takým filmom nevyhýbam. Ale čo malo, preboha, znamenať toto?! Ak si režisér myslel, že divák čoby inteligentná osobnosť tešiaca sa na plnohodnotný zážitok, je schopný uspokojiť sa len s výdatnou porciou pekných (a postupne otravných) trikov, tak musím skonštatovať, že "divácky" záujem nebral tak celkom vážne. Jeden z tých filmov, pri ktorých by som s radosťou ignorovala pocit, že to celé vzniklo len ako obyčajné dvoj-hodinové pobavenie bez štipky relevantných nápadov, postrehov a inteligentného scenára. Ani filmový labužník nemôže "skúsnuť" všetko. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mentálně znevýhodněný hormon upíše svou duši Peteru Fondovi a následkem toho se z něj za několik let po nocích bude stávat hodně žhavý, plešatý, na kost vyhublý týpek na démonické motorce, co jedinou jízdou likviduje silnice spolehlivěji než celoroční pendl přetížených kamionů. Tvůrci si zřejmě pravili, že ten námět je tak blbý, až by to mohlo být dobrý... ale přepočítali se a vznikl jim z toho festival trapnosti, na kterém překvapivě NENÍ tím nejhorším účes Mikuláše Klece. Všechny postavy bez výjimky se chovají, jako by neměly dvě mozkové buňky (ani všichni dohromady), efekty jsou kupodivu také mizerné, herecké výkony - jaké co??? Pánská část diváků spokojeně masturbuje nad Evou Mendes, ale když pominu, že by mi nevadilo mít její tělo, u ksichtu není o co stát a panenka Barbie by danou roli zahrála lépe (určitě by měla výraznější mimiku). Mimochodem, selhaly mi počty - Cage tvrdil, že se s Mendeskou neviděl 56.000 hodin, ona přitom zestárla tak o 15 let a on o 30. Po jak dlouhé době se teda setkali? Ale to je jen takové hovínko v té míse plné zvratků. Takže za co vůbec dávám těch 30%? 10% za flusajícího hrobníka Elliotta, 10% pro Klecova kadeřníka, 10% za jakousi zvrhlou formu zábavy pro příležitostnou lovkyni odpadů. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Než se na scéně objevil Rider, myslela jsem si, že je to starý dobrý 80´ béčko. Jenže ta hořící lebka mě rychle vyvedla z omylu :o) Ale co.. I když ty efekty stály za starou bačkoru, zbytek byl „dokonalý“. Vtípky, atmosféra, křivky Mendes, Cage v další bláznivé roli a Rider takový sympaťák :o) Jsem zvrhlá, ale tuhle šílenost si pustím určitě někdy znovu a ráda :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider to u mě neměl snadné. Už když jsem vidět první fotku mi bylo jasné, co to bude zač. A nelíbilo se mi to. Nakonec mi ani tak nevadil chlápek s hořící hlavou na motorce, jako spíš nesmyslný děj, motorka jezdící po vodě a neuvěřitelně špatná herečka hrající Riderovu lásku. Nikolas Cage a jeho hlášky jsou silnější stránka filmu,což je s podivem, ale celkově je to neuvěřitelně... smutné. Navíc ty příšerné triky a hrozná hudba... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Film bol prvýkrát oznámený v roku 2000 na festivale v Cannes, no kvôli finančným ťažkostiam sa začal natáčať až v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Film obsahuje více i méně zjevné westernové odkazy. Například čtyřlístek démonů kráčející po nádraží má připomenout Tenkrát na Západě (1968). (xjane)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama