Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

No, já se teda přiznám, že na toho kluka Farrellů, ač u mne zatim nemá místo v TOP5, se mi sakra dobře kouká a ne jen proto, že hezky vypadá, ale mám takové tušení, že je na dobré cestě dozrát do špičkového herce, co ho možná v budoucnu budeme vzývat jako Al Pacina, který i v tomto na mě moc překombinovaném filmu (nesmí vám při jeho sledování nic upadnout a když, tak to nezvedejte, protože strany špionů "zlý-dobrý" a se střídají velmi rychle), zahrál tradičně skvěle. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že existuje fůra překombinovanějších filmů, který řada lidí úplně nepobere, ale jsou v červených barvách a tak níž už nespadnou (protože se všichni bojí jim dát míň, aby nevypydali jako "ti blbci, co to nepochopili"). A podle mě by tenhle v červeným hávu mohl být s nimi. Má totiž zdatný herce i zvraty, u nichž si nejste jisti, jak to bude dál. Jo, zpětně se zdá, že se tohle vyústění nabízelo, ale já se v tu chvíli soustředila na jinou problematiku a zastihlo mě to tím pádem nepřipravenou. A nevím, jak CIA cvičí svoje borce (a byli by sami proti sobě, kdyby to prozradili), nicméně tenhle "look inside" byl poučnej. Stejně tak umění lží, intrik a přetvářky hlavních představitelů. To mě na tom bavilo. Lekce do života. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ze všeho nejdůležitější je vědět, že nevíš ani hovno." Tak tohle vím naprosto přesně, takže bych patrně mohl vstoupit do služeb CIA. Jenže nevstoupím. Nicméně rozumím všem těm nejlepším studentům univerzit, že zahodí kariéry u Googlu či Microsoftu a nechají se naverbovat k CIA, kde je nečeká sláva, sex ani peníze. To dá přece rozum. Každý normální člověk by se určitě chtěl nechat mučit a ponižovat, aby pak mohl vraždit v zájmu své země. Že ne? Nějaké pochyby? Tak na vás si dám pozor, až vás budu testovat. Mě totiž testování baví a tady je všechno test. Nebo není? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem nepodstoupil na CSFD takový test nerozhodnosti jako u tohoto snímku, kde Colin Farrell dokazuje, své herecké umění ve velkém stylu po boku Al Pacina, bohužel když se rozehraje takhle skvěle film mě si i skvěle dokončit , kdyby to byli jen poslední minuty či "jen" debilní závěr byli by to 4*,ale tady jakoby genilata filmu skončila někde uprostřed a pak začalo vleklé nic.A to je opravdu zklamaní. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak koukám na komentáře kolem sebe, tak máme s Testem všichni stejný problém. Dvojka Pacino, Farrell slibují hodně a navíc jako ženský element má krátké vlasy, což je příjemná změna. Film se rozjede a já ostřím zrak, protože nejen, že to dobře vypadalo na obálce, ale ono to i dobré je. Dostáváme se za třetinu filmu (okolo Farmy) a stále se nic nemění, vypadá to na vskutku velmi parádní film. Joo, kdybych tak věděl, že scéna "záchytný bod" je vrcholem filmu. Dále už se jen a jen kombinuje a kombinuje, až je všechno zakombinováno trochu moc. Ne, že by mě to dál nebavilo, jen to po druhé polovině všechno spadlo do šedivého průměru, který tahají nad vodu akorát oba hlavní protagonisté a výsledkem pak je nemastný a neslaný závěr. Škoda, bylo to rozjeté rozhodně na víc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006). (Pedro Morales)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • Ač je ve filmu James Douglas Clayton (Colin Farrell) pasován do role jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších agentů, tak ve scéně, kdy jsou on a Walter Burke (Al Pacino) v autě a míří na něj zbraní, o níž ho Walter Burke přesvědčuje, že jsou v ní pouze slepé náboje, mu není divné, že když před pár minutami střílel na svého kamaráda, byly vidět záblesky a slyšet, jak se kulky odráží od kovu. Také mu jako nejlepšímu agentovi nepřijde zvláštní, že Walter Burke, který ho přesvědčuje o tom, že zbraň, kterou na něj míří, není skutečná, se ve chvíli, kdy ji na něj vytáhne vyděsí, polije kafem a pak ho neustále s vyděšeným výrazem přemlouvá, aby ji dal pryč a přestal na něj mířit. (fleker)

Reklama

Reklama