Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti záhadná nemoc zabíjí dospělé. Civilizace, jak ji známe, zkolabovala. Na světě přežívají pouze děti. Sourozenci Tom, Klára a Viktor našli útočiště v bývalém internátě. Život jim ale obrátí naruby dětský gang v čele s Nikem, který se ohání pistolí. Vůdce domácí skupinky Viktor navíc pomalu dospívá a je jen otázkou času, kdy se mu na jazyku objeví obávaná skvrna – první příznak nemilosrdné nemoci, která má na svědomí i rodiče sourozenecké trojice… (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

bari68 

všechny recenze uživatele

Aj keď seriál nebol úplným prepadákom, tak aj mainstreamová média , či verejnosť čakala oveľa viacej. Tým viacej keď na vinete bol nápis ,,made by Bebjak,, . Hlavným problémom seriálu ale bol rozpočet, ktorý nedovoloval postapokalyptický svet vidieť zo širšieho zorného uhlu. Takto bol strašne komorný. Na atmosféru to malo síce jakš-takš blahý vliv, ale napriek špatnému scenáru a na výnimky zlým hercom to pôsobilo miestami až ochotnícky, či prácou študenta na FAMU. Chcel som dať o niečo vyššie hodnotenie, ale tým by som urazil asi všetky 3* filmy a seriály, ktoré som hodnotil. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Skvrna pohybovala okolo 65% asi bych dal 3 hvězdy. Nicméně má i tak dobrou atmosféru, hodící se prostředí, vcelku dobrý nápad. Možná se časem dočkáme přece jen druhé série, což umožňuje konec osmého dílu. Může být i vcelku obstojným dílem závěrečným. V tomto streamovém počinu se nebáli obsadit pro mne málo známé tváře, což si myslím není na škodu. ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

V technických kategoriích se tomu mnoho vytknout nedá. Skvrna má poutavý post-apo vizuál, skvěle vybrané prostředí, solidní kostýmy a výbornou hudbu. Dohromady to vytváří tísnivou atmosféru světa, který ale bohužel scénáristé nenaplnili životnými postavami a už vůbec ne pro něj nenapsali kvalitní příběh. Ústřední příběh Skvrny nemá čím překvapit. Diváka nedonutí přemýšlet nad hlavními motivy, které jsou samy o sobě nosné. Myšlenky o rozkladu společnosti a neodvratném pocitu blížící se smrti tu nejsou dostatečně vykresleny. Je to celé velmi naivní, hloupé, nelogické. Dalo by se to vysvětlit tím, že hlavními postavami jsou děti, ale v tom případě nechápu, na koho Stream seriálem cílil. Hloupoučký a jednoduchý "dětský" příběh je v přímé kontradikci vůči zobrazování explicitního násilí a sprostých slov. Ani základní dějovou návaznost tvůrci u takto krátkého seriálu vůbec nezvládli. Jednotlivé díly končí chliffhangery, na kterých se povětšinou v dalších dílech vůbec nenavazuje. Dokázal bych odpustit prkenné herectví, některé levněji vypadající scény, ale to by musela Skvrna nabídnout alespoň částečně fungující scénář. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Průměr mých hodnocení jednotlivých dílů je pod 50%, přesto celkově hodnotím výše. Vlastně to bylo zajímavé. Líbil se mi zvukový-hudební doprovod i urbexové prostředí. Scénář je - co si budeme povídat - docela kostrbatý a i když tam hrají děti, mělo to být ještě syrovější. Někteří mladí herci a herečky se mi moc líbili! Třeba Chocholka. Ale hlavní záporák (pokud je to herec) ať chodí na hlasová cvičení - neumí mluvit, což je s podivem - dle biografie hraje v divadlech. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Výborný amatérský počin. 1) Ale ouha, oni to nejsou amatéři? Tak jo, zajímavá studentská práce na FAMU? Taky ne? Vážně míněný seriálek??_____ 2) Problém je scénář - nikoli špatný scénář, nikoli nekvalitní scénář, ale prostě žádný scénář. Téměř nic se neděje. To málo, co se přece jenom děje, působí jako čistá amatérština._____ 3) Další problém je rovněž se scénářem. Ploché postavy bez psychologického prokreslení se mátožně pohybují před kamerou, aniž víme, co dělají. Není divu, samy to očividně nevědí taky._____ 4) A tak mi zůstali alespoň pěkní kluci. 25letý Adam Joura, 14letý Matěj Havelka (technický talent zvaný Tesla), 18letý Josef Trojan. 23letý Vojtěch Babišta a zejména 29letý přitažlivý Jan Nedbal. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V čase kolem 2:33 se v prosklených dveřích v pozadí odráží červené světlo, zřejmě od kamery. Děti totiž nemají elektřinu, ani nesvítí ničím jiným. (rakovnik)
  • V seriálu hrají prakticky pouze děti a teenageři. (zbyshek)
  • Tvůrci neměli k dispozici takový rozpočet, aby mohli využít pro natáčení lokace měst, a tak využili opuštěný areál školy nebo podzemí pražské nemocnice. (zbyshek)

Reklama

Reklama