Série(5) / Epizody(99)
Astronaut a cvičný pilot Steve Austin (Lee Majors) je vážně zraněn při zřícení letadla. Vláda se rozhodne zachránit mu život unikátní operací s náklady šesti miliónů dolarů. Poškozené části jeho těla, jedno oko, paže a obě nohy jsou nahrazeny kybernetickými součástkami a jeho život je tak zachráněn. Nyní má Steve Austin nadlidské schopnosti. Dokáže běžet neuvěřitelnou rychlostí, jeho ruce mohou lámat ocel a svým okem vidí na vzdálenost mnoha kilometrů. Pracuje jako agent Úřadu vědeckého vyšetřování. Jeho úkolem je odhalování zahraniční špionáže, šílených vynálezců a nebezpečných teroristů. Na svých misích se setká i s nadpřirozenými silami a mimozemšťany.
Původně plánovaný film se díky velkému ohlasu rozrostl o televizní seriál. Z jedné dvojepizody vznikl samostatný seriál “THE BIONIC WOMAN” o ženě s podobnými schopnostmi. Pokračováním obou seriálů byly filmy s oběma hlavními hrdiny.
(hemir)
34. Zlatý Glóbus za rok 1976 - nominace (1) - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Lee Majors ()
V šedé totalitě v druhé polovině 80tých let, jsem jako malý prcek, hltal tento sci-fi seriál na ORF1 a děsně se mě líbil. Upřímně, však nevím co bych tomuto svému dětskému snu řekl dnes (jen A-team přežil skoro bez větších ztrát:-)). ()
Pravidelná čtvrteční radost mého dětství. Tehdy to nemělo chybu. Jak zpomaleně běhal... Jak zpomaleně skákal! Jak zpomaleně zaostřoval své bionické oko... Ale toho panáka na hraní (s fyziognomií Leeho Majorse--Steva Austina a prokouknutelnou hlavou a okem!!!) jsem po mamince nikdy nechtěl, když jsme zavítali do hračkářství v obchodním domě Barkers... Přišel mi příliš bizarní. ()
Stará ORF1 klasika z čias prvých satelitov na dedinách. Prd sme tomu ako decká rozumeli, ale akcia tam bola a to nám stačilo. ()
Kultový seriál, ktorý neohúri nejakou veľkolepou akciou. Skôr pre nostalgikov. ()
Photo © Universal Television