Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 1

(série)
Mysteriózní / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Drama
USA, (1959–1960), 15 h 33 min (Minutáž: 25–26 min)

Tvůrci:

Rod Serling

Předloha:

Richard Matheson (povídka), John Collier (povídka) (více)

Hrají:

Rod Serling (vypravěč), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, Jack Klugman, Burgess Meredith, John Anderson, Pat O'Malley (více)
(další profese)

Epizody(36)

Recenze (5)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, z tolika epizod se najde i pár slabších, ale vesměs jsem si užil a mohu říct, že (téměř) co díl, to fajn myšlenka. Dnes možná ohraná, ale ve své době wow... Skvěle funguje intro, ta aura tajemna a legendární "uvaděč" Rod Serling. Patrný je takový ten nádech světa na vrcholu strachu z atomových útoků, a vůbec, kouzlo staré Ameriky. Možná se časem pustím i do dalších. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najpevnejší a najdôležitejší pilier celej nasledujúcej sci-fi a mystery tvorby. A možno nielen tej televíznej. Zápletky a zvraty, ktorých sme tu svedkami, sme videli neskôr nespočetnekrát, či už v kine obklopení drahými efektami, ale nie efektívnejšie ako tu, alebo proste iba v ďalších kvantách seriálov. Občas sa objaví slabšia epizóda, netrvá však dlho a opäť vás jedna z tých nasledujúcich zrazí do kolien. Milovníci prekvapivých koncov by si tento zabudnutý klenot žánru nemali nechať ujsť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna za mnou a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Různorodý a skvělý mysteriózní seriál a rozhodně hodlám v průzkumu pokračovat.  36 zhlédnutých epizod, rozdal jsem 13 pětihvězd, čtyři hvězdičky má ode mě 11 epizod,  průměrné tři pak příznačně 3 povídky, čtyřikrát jsem se lehce dvouhvězdičkově mračil, těsně nad propastí jsem se zastavil rovněž čtyřikrát a jen jednou jsem v Zóně skončil na dně propasti. Vybrat ty nejlepší není lehký úkol, ale za sebe bych volil takto: 1. And When the Sky Was Opened - děsivé sci-fi, které k vyvolání strachu nepotřebuje Vetřelce... 2. Execution - akční, cynické a béčkové překvapení z jiného času 3. Hitch-Hiker - nejlepší hororová epizoda celé sezóny 4. A Passage for Trumpet - srdcovka 5. Elegy - nejpreciznější sci-fi povídka s výbornou a nejednoznačnou pointou Z celku jsem nadšený, čili první návštěvě Zóny nelze jinak než za plný počet a už se těším na další průzkum. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina epizod skutečně povedená, více či méně. Samozřejmě se tu najdou i ty slabší, ale to je u těchto "povídkových" seriálů naprosto typické. Jinak ale spokojenost a některé epizody mají tak dobrý nápad, jsou tak dobře vypointované nebo mají tak dobrou myšlenku, že hravě strčí do kapsy spoustu jim podobných současných filmů... 4* ()

Reverse01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhom čase konečne dopozeraných všetkých 36 epizód z prvej série. Seriál Twilight Zone je naozaj klenot, nápadité príbehy, skvelé herecké výkony, nadčasová kamera a dobrá atmosféra. Minutáž jednotlivých častí je rozumná, akurát na šokujúcu pointu, ktorú nám seriál v každej epizóde dobre schoval. Každý kto ešte pochybuje o tom že tento seriál nedosiahne potrebných kvalít, už len kvôli tomu že je to z roku 1959, ste na veľkom omyle. Aj po toľkých rokoch som si prvú sériu užil, a niektoré časti vyrážali dych. Medzi najobľúbenejšie epizódy z prvej série (S01) by som zaradil: E02 One for the Angels - epizóda ktorá pohladí na duši, E06 Escape Clause - kde sme videli ako vyzerá karma, E11 And When the Sky Was Opened - pocit, ktorý mal každý z nás minimálne raz, E12 What You Need - človek, ktorý vám dá čo potrebujete, otázka je, čo potrebuje on? E16 The Hitch-Hiker - tu po celý čas neviete čomu môžete veriť, ale ste predsa v Zóne súmrakov, E22 The Monsters are Due on Maple Street - skvelá časť, ktorá je vo svojej podstate vždy aktuálnou, zobrazenie davového šialenstva, E23 A World of Difference - kamery, svetlá a akcia, E26 Execution - v tejto epizóde sme zistili že spravodlivosť si svoju cestu vždy nájde, E29 Nightmare as a Child - skvelá hororová atmosféra a herecké výkony, E30 A Stop at Willoughby - hlavný hrdina rovnako ako každý z nás, má dosť tohto chaotického sveta, jeho posledná stanica je Willoughby, E34 The After Hours - neodhaliteľná pointa ako mnoho ďalších v Zóne súmrakov 90% ()

Reklama

Reklama