Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 1 (1959) (série)


One for the Angels (S01E02)

(epizoda)

Recenze (11)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je krásně typická variace na přijmutí nevyhnutelného a obětování se roztomile okořeněné kapitalistickou linkou, kdy celá oběť spočívá vve schopnosti uzavřít s ďáblem obchodní transakci. Má to v sobě naivitu Caprova Krásného života a i přes to, že se tu umírá, je dojem smířlivý - Vždycky je legrační, jak moc je u TZ patrné, kdo se chová dobře, a kdo špatně, a kdo je trestán a kdo ne smířen. I když se jim často děje totéž. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní. Ačkoli v tomto díle umírá víc než jeden člověk, působí to všechno velmi milým, laskavým, dokonce až sentimentálním dojmem. A to včetně monstra, které má všechno to umírání na svědomí. Prostě... "něco pro anděly". ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Andělé tě opatrují, pozemský čas vyměřují..." Jednou tam musíme všichni, aneb se smrtkou se (ne)dá smlouvat. Btw, sám jsem dvacet let úspěšně hučel do lidí coby obchodní zástupce, ale i já musím smeknout před výřečností Lew Bookmana při jeho posledním, smrtelně vážném prodejním rozhovoru, z něhož se i smrťákovi orosilo čelo. Příběh o umírání, po kterém má člověk hřejivý pocit po těle a v duši klid a mír? I tohle je možné zažít v tajemném a nevyzpytatelném šerosvitu Twilight Zóny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh pôsobí ako niečo kratšie od Čapka, čo je samozrejme veľký kompliment. Za chlapíkom tesne pred sedemdesiatkou príde smrť, chlapík sa s tým nevie zmieriť a začne kšeftovať. Lenže v závale zúfalstva si akosi neuvedomí, že na vyššiu inštanciu sa nedá dozrieť. Ako bonus sa tu objaví zmenšenina robota Robbieho zo Zakázanej planéty. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý pohled na soumrak a opět neodcházím zklamaný a začínám chápat, že  pokud něco v The Twilight Zone rozhodně nenajdu, tak to bude jedno brdo.  Povídka, která by se dala charakterizovat velmi jednoduše jedním slovem, totiž ušlechtilost.  Pro staromilce pak osvěžující pohlazení v  podobě gentlemanské a jemným humorem pocukrované konverzace mezi Smrtí a jejím zákazníkem. Pointa se záměnou těchto rolí pak sice předpokládaná, ale být jiná, byl bych  zklamaný. Vezmu si čtyři špulky nití, jejichž vlákna pašují speciálně vycvičení ptáci ve svých volatech. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak mi Zóna soumraku opět doplnila vzdělání. Mám holt mezery a tak jsem vůbec netušil, že stopy velkého génia Jára Cimrmana napříč celým uměleckým sahají i do americké televizní tvorby 50. let!! :o) ... Tahle povídka nese v sobě nejen pěknou fantazii, ale také obrovskou dobrosrdečnost v hlavní postavě a ukazuje, jak může být úsměvné a zároveň poetické i takové setkání se smrtí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to fajn, je to vtipné, je to poetické, má to povedený a dobře vedený nápad, má to taky sympatické postavy, jak hlavního hrdinu, tak Smrťáka, příjemně se mi na to dívalo... Takže až na pár drobností za mě naprostá spokojenost. Slabých 5* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi do 15. minúty (z 26) nie je konflikt záujmov správne vyostrený a tvorcovia sa snažia baviť diváka zoznamovaním sa so smrťou a vyhýbaniu sa jej, aj komediálnou formou (schody), čo veľmi nefunguje. Záverečné rozuzlenie je proti logike. Formálne je to však slušné. ()

Reklama

Reklama